Однією з найпопулярніших начинок для пирогів в нашому регіоні є поєднання зеленого лука і яєць. Пироги з таким наповненням виходять ситні і мають свіжий аромат і насичений смак. Любителі домашньої випічки будуть в захваті від такої страви.
Тісто для випікання пирога з цибулею і яйцем може бути як дріжджовим і листковим, так і заливним і досить швидким у приготуванні. Смак у будь-якому виконанні виходить приголомшливим.
Як приготувати смачний пиріг з яйцем і зеленою цибулею, ми вам розповімо у сьогоднішній статті.
Лінивий пиріг з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти: Для тіста:
кефір або сметана – 400 г; вершкове масло – 165 г; цукровий пісок – 35 г; сіль – 5 р яйця – 4 шт.; борошно – 275 г; розпушувач – 15 г; Для начинки:
зелена цибуля – 1 великий пучок або 2-3 маленьких; яйця – 4 шт.; перець; сіль. Приготування Для начинки, відварюємо круто яйця, очищаємо і нарізаємо кубиками. Зелений лук, промиваємо, обсушуємо, дрібно ріжемо і змішуємо з яйцями, сіллю і перцем.
Щоб приготувати тісто, розтоплюємо вершкове масло, додаємо цукровий пісок, сіль, вливаємо кефір і збиті яйця. Потім всипаємо з'єднану з розпушувачем борошно і гарненько перемішуємо до отримання однорідного тіста.
У змащену маслом або вершковим маргарином форму для запікання викладаємо трохи більше, ніж половину тіста, зверху рівномірно розподіляємо начинку, по можливості відступаючи від краю п'ять міліметрів, поливаємо зверху рештою тестом і розрівнюємо. Далі випікаємо пиріг в попередньо нагрітому до 200 градусів духовій шафі приблизно тридцять п'ять хвилин.
Даємо охолонути нашу смачному і запашного пирогу до теплого стану і подаємо до столу.
Листковий пиріг з відварним рисом, яйцем, сиром і зеленою цибулею
Інгредієнти: листкове тісто – 500 г; рисова крупа – 100 г; твердий сир – 300 г; яйця – 6 шт.; зелена цибуля – 1 великий пучок; зелень кропу – 1 пучок; перець; сіль. Приготування П'ять яєць, а також рис відварюємо в різних каструлях до повної готовності в підсоленій воді і даємо охолонути. Цибулю і кріп дрібно рубаємо і змішуємо з рисом, натертим сиром, очищеними і нарізаними кубиками яйцями, сіллю і перцем. Начинка готова.
Листкове тісто розділяємо на дві нерівні частини. Більшу з них розкачуємо і розподіляємо на деку. Рівномірно викладаємо зверху начинку, відступаючи від краю два сантиметри, які потім підверніть на начинку і змащуємо збитим яйцем. Накриваємо другим пластом розкатаного до потрібного розміру тесту, злегка притискаємо до основи і вже зверху добре, особливо боки покриваємо збитим яйцем, це не дасть пирогу відкритися під час випічки, і додасть пирога рум'яності. Проколюємо поверхню зверху в декількох місцях і ставимо деко з стравою на двадцять п'ять-тридцять хвилин в духову шафу, розігрітий до температури 220 градусів.
Готовий пиріг дістаємо з духовки, накриваємо тканиною або рушником і даємо постояти тридцять хвилин. Потім розрізаємо на порційні шматки, подаємо до столу і насолоджуємося!
Пиріг з яйцем і зеленою цибулею в мультиварці
Інгредієнти: яйця – 10 шт.; зелена цибуля – 1 великий пучок; борошно – 7 ст. ложок; сода – 1/2 ч. ложки; сметана – 200 г; майонез – 25 г; сіль - 1/2 ч. ложки; перець. Приготування Шість яєць відварюємо, очищаємо і нарізаємо кубиками, змішуємо з нарізаною зеленою цибулею,
сіллю і перцем. Начинка готова.
Для тіста чотири яйця збиваємо з сіллю, додаємо сметану, майонез, соду і борошно, постійно перемішуючи. Отримуємо рідке тісто, по консистенції як рідка сметана.
У змащену чашу мультиварки виливаємо половину приготованого тіста, зверху викладаємо начинку з яєць з цибулею і на неї тісто. Випікаємо в режимі «Випічка» п'ятдесят п'ять хвилин. За п'ятнадцять хвилин до кінця випікання перевертаємо пиріг за допомогою тарілки чи блюда на іншу сторону.
Смачний ароматний пиріг готовий.