З настанням теплої пори року, для приготування салатів, супів, других страв і пирогів ми намагаємося використовувати корисні свіжі компоненти, такі як зелений лук, петрушка, часник.
Прекрасний і гармонійний кулінарний дует зеленого лука і яєць здавна є одним з найпопулярніших і найбільш шанованих наповнень для пирогів. Причому начинка повинна переважати над тестом, щоб пиріг був ніжним, ароматним і розсипчастим. Для його приготування використовують класичні види тіста, наприклад, дріжджове, листкове або, так зване, швидке тісто для пирога з цибулею і яйцем, замішане на кефірі, йогурті або сметані.
Сьогодні ми розповімо вам, як легко і швидко без особливих зусиль приготувати смачний і ароматний пиріг з зеленою цибулею і яйцем в мультиварці.
Рецепт швидкого, смачного пирога з цибулею і яйцем
Інгредієнти: яйця – 10 шт.; цибуля зелена – 200 г; сметана – 200 г; борошно – 200-220 г; сода – 6 г; майонез – 25 г; сіль – 5 р; цукор – 25 г; масло вершкове – 9 м; перець. Приготування Чотири яйця збиваємо, додавши сіль і цукор. Потім вливаємо сметану, майонез і, не припиняючи перемішувати, поступово всипаємо борошно з содою і замішуємо тісто.
Для начинки, відварюємо шість яєць, очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками. Потім змішуємо з нарізаними пір'ям зеленого лука, сіллю і перцем. Начинка готова.
Промазуємо чашу мультиварки вершковим маслом, виливаємо в неї половину приготованого тіста, зверху розподіляємо начинку і заливаємо рештою тестом. Гарненько розрівнюємо і готуємо в програмі «Випічка» п'ятдесят п'ять хвилин.
Лінивий пиріг з яйцем, сиром і зеленою цибулею
Інгредієнти: Для начинки:
яйця – 4 шт.; свіжий зелена цибуля – 100 р; кріп – 50 г; цибуля ріпчаста – 75 г; адигейський сир – 100 г; рослинне масло – 10 мл; Для тіста:
кефір – 400 г; яйця – 2 шт.; борошно – 250 г; сода – 9 м; цукор – 15 г; рослинне масло – 55 мл; сіль. Приготування Очищений і нарізаний ріпчаста цибулю, зелену цибулю і кріп трохи припускаємо на рослинному маслі в режимі «Смаження» або «Випічка». Потім викладаємо на тарілку, додаємо очищені і нарізані кубиками яйця, сіль і перемішуємо. Окремо нарізаємо адигейський сир.
Для приготування тіста яйця збиваємо з дрібкою солі. Потім додаємо цукор, соду, масло, кефір і перемішуємо. Потроху підсипаємо борошно і замішуємо тісто, консистенцією, як на оладки.
Трохи промасленую чашу мультиварки виливаємо половину тіста. На неї розподіляємо начинку з лука і яєць, зверху розкладаємо адигейський сир і заливаємо рештою тестом. Готуємо в режимі «Випічка» п'ятдесят хвилин.
Через десять хвилин після закінчення процесу випічки дістаємо пиріг за допомогою підставки для варіння на пару, викладаємо на блюдо і подаємо до столу.
За аналогічним рецептом можна приготувати оригінальний і смачний пиріг з цибулею, яйцем і рисом, замінивши нарізаний адигейський сир відвареним рисом. Вийде дуже смачно.
Пиріг з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти: тісто дріжджове – 650 г; яйця – 6 шт.; зелена цибуля – 200 р; вершкове масло – 25 г; маргарин вершковий – 15 г; сіль. Приготування Відварені до повної готовності яйця, чистимо і нарізаємо кубиками. Пір'я зеленої цибулі нарізаємо і припускаємо до пом'якшення на вершкове масло в чашу мультиварки в режимі «Випічка» або «Смаження» і потім змішуємо з яйцями і дрібкою солі.
Дріжджове тісто розділяємо на дві частини. Одну розкачуємо до розміру трохи менше діаметра мультиварки і укладаємо на дно. Зверху кладемо начинку, накриваємо другою частиною тіста і запечатуємо. Випікаємо в режимі «Випічка» сорок хвилин спочатку з одного боку, потім перевертаємо і печемо стільки ж з іншого боку.