» » Пиріг з вишнею в мультиварці

Пиріг з вишнею в мультиварці

Пиріг з вишнею в мультиварці
Вишневі пироги не дарма удостоїлися честі ввійти в список класичних рецептів солодкої випічки: їх соковитість, колір, разом з легким кислуватим присмаком, створюють цікаву базу для варіацій, саме тому ягоди нерідко поєднують як з пісочним, так і з листковим і бісквітним тістом. У рецептах далі ми поговоримо про те, як приготувати пиріг з вишнею в мультиварці.

Шоколадний пиріг з вишнею в мультиварці


Якщо ми вже завели мову про вишні, то не можна забути і про її класичному супутнику – шоколаді, який своєю присутністю здатний зробити смачніше абсолютно будь-який десерт.
Інгредієнти:

  • борошно - 360 г;

  • какао-порошок - 115 г;

  • розчинна кава - 5 г;

  • вода - 240 мл;

  • розпушувач - 7 г;

  • сік лимона - 55 мл;

  • рослинне масло - 240 мл;

  • цукор - 360 г;

  • вишня - 12 кг;

  • чорний шоколад - 140 г;

  • молоко - 45 мл


  • Приготування
    Починаємо з традиційних, для приготування будь-якого бісквіта, кроків: першим ділом з'єднуємо сухі інгредієнти, а вже потім збиваємо все рідини. Рідкий мікс вливаємо до сухих складових і замішуємо тісто, стежачи за тим, щоб в ньому не було грудок. Половину тіста відразу виливаємо в чашу мультиварки, посипаємо її подрібненої вишнею і заливаємо другим шаром тіста поверх. Ставимо режим «Випічка» на годину, а після запікання даємо пирогу охолонути. За цей час ми легко встигнемо приготувати ганаш, просто затока чорний шоколад гарячим молоком і ретельно перемішавши. Покриваємо шоколадним ганашем верхівку пирога і прикрашаємо її свіжою вишнею.

    Рецепт швидкого пирога з вишнями в мультиварці


    Поняття «швидкий» щодо випічки в мультиварці, взагалі не має під собою жодних підстав з однієї простої причини: з допомогою кухонного помічниці все готується досить довго. Цей рецепт лише зажадає від вас мінімуму попередньої підготовки інгредієнтів, але запікатися йому доведеться стільки ж, скільки і його «родичів» з інших видів тіста.
    Інгредієнти:

  • лист листкового тіста ;

  • вишні без кісточок - 460 м;

  • мед - 45 г;

  • волоські горіхи - 1 жменя;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Вишні кладемо в чашу мультиварки і заливаємо медом. Включаємо «Гасіння» і чекаємо, поки ягоди пустять сік, який в компанії меду швидко перетвориться в густий сироп. На цій стадії вишні витягаємо, чашу промиваємо і вимикаємо «Випічку». Застеляємо дно пристрою листом тесту, краю підбиваємо так, щоб утворилися бортики, які потім слід змастити яйцем, для більшого блиску. Всю поверхню тіста покриваємо томлеными в меду ягодами. Пиріг з вишнею в мультиварці буде готуватися від 40 до 50 хвилин.

    Сирний пиріг з замороженої вишнею в мультиварці


    Наявність сиру в тісті завжди робить останнім трохи більш вологим і тяжким, а тому, якщо ви шукайте легкості і тануть у роті текстур, то такий рецепт не для вас. Швидше, сирний пиріг сподобається тим, хто любить випічку повну смаку, досить щільну і ситну.
    Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 190 г;

  • борошно - 210 г;

  • сир - 480 м;

  • вершки - 45 мл;

  • заморожені вишні без кісточки - 300 г;

  • мигдальні пелюстки.


  • Приготування
    Яєчні жовтки злегка додаємо сіль і перетворюємо в повітряну білу масу з допомогою віночка. Вливаємо в неї 60
    Пиріг з вишнею в мультиварці
    мл води і починаємо поступово всипати просіяне борошно.
    Решта білки збиваємо до м'яких піків з додаванням пари ложок цукру, а отриману повітряну масу обережно з'єднуємо з сумішшю на основі жовтків.
    Сир перетираємо і за допомогою блендера перетворюємо в гладку масу з додаванням цукру і вершків.
    У чашу спершу вливаємо шар тіста, покриваємо його сирною сумішшю і очищеними від кісточок вишень. Готуємо все на «Випікання» 40-50 хвилин. Прикрасити ласощі слід мигдалевими пелюстками.
    Додав: admin | 21-06-2015, 15:59
    Переглядів: 1551