Вишневий пиріг рецепт
Фруктова випічка - завжди сама апетитна і ароматна, адже що може бути смачніше поєднання соковитих запечених фруктів в солодкому повітряному тісті? Ну а що стосується начинки, то фаворитами завжди будуть ягоди і, в особливості, ароматні стиглі вишні, які легко знайти в замороженому вигляді в будь-якому супермаркеті або в складі застояного варення. Так що якщо ви не визначилися з солодощами до вечірнього чаю, то час приготувати смачний, простий і швидкий пиріг з вишнею по одному з нижче запропонованих рецептів у вас ще є.
Пиріг з вишнями та сметаною нагадує ніжну сирну запіканку на пишному тісті. Якщо не знайдете свіжих ягід - не біда, приготуйте пиріг з вишневим варенням, який за смаком нічим не поступиться оригінальним рецептом.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 300 г;
сода або розпушувач - 1/2 ч. ложки;
яйця - 2 шт.;
масло вершкове - 150 г;
цукор - 100 р.
Для начинки:
вишні (без кісточок) - 700 г;
кориця - 1/2 ч. ложки;
цукор - 30 г;
вершки - 4 ст. ложки;
сметана - 100 г;
цукрова пудра - 1 ст. ложка.
Приготування
Насамперед слід замісити тісто, для цього в просіяне борошно додаємо м'яке вершкове масло, яйця, цукор і розпушувач. Ретельно вимішуємо масу з допомогою кухонного комбайна або власноруч - до однорідності. При необхідності досипте борошна так, щоб тісто не липло до рук. З замішаної маси формуємо кульку, покриваємо його харчовою плівкою і даємо постояти 30 хвилин в холодильнику.
«Свіже» тісто розкачуємо і викладаємо на змащене олією деко, Акуратно проколюємо дно майбутнього пирога виделкою. Основу з тіста обсипаємо корицею і цукром, кладемо шар вишні. Заливаємо наш пиріг збитою сумішшю з вершків, сметани, яєць і цукру і випікаємо при 200 градусах 40 хвилин.
Пісний пиріг з вишнею - відмінний варіант простого і недорогого десерту. Тісто для такого пирога вийде щільним і злегка хрусткою знизу, а вишнева начинка залишиться соковитою.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 200 г;
цукор - 70 г;
вода - 1/2 ст.;
масло рослинне - 1/2 ст.;
цукор ванільний - 15 г;
сода - 1/3 ч. ложки;
сіль - 1/3 ч. ложки.
Для начинки:
вишні - 500 г;
цукор - 3 ст. ложки.
Приготування
Для тіста з'єднуємо: просіяне борошно, цукор, соду, сіль і рідкі компоненти - воду і масло, замішуємо все до однорідності і поступаємо як у попередньому рецепті, обернувши кулька з тіста в плівку і давши йому «відпочити» близько години в холодильнику.
1/2 тіста розкачуємо в тонкий пласт (близько 2 см), з другим чинимо аналогічним чином, але вийшов млинець розрізаємо на смужки або джгути. Основу пирога викладаємо у змащену маслом форму, а зверху рівномірним шаром розподіляємо розім'яті з цукром вишні. Смужки з тіста, викладені хрест-навхрест, сформують кришку пирога, яку перед випіканням змащують рослинним маслом. Випікаємо пиріг 35 хвилин при 180 градусах.
Якщо ви не готували бісквітів раніше, то варто почати з цього рецепту, адже він настільки простий, що вишневе ласощі обов'язково порадує вас за чашкою чаю. Бісквітний пиріг з вишнею по цьому рецепту готується на кефірі і тому завжди виходить соковитим і ніжним.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 400 г;
масло вершкове - 150 г;
кефір - 250 мл;
сода - 1/4 ч. ложки;
лимонний сік - 1 ч. ложка;
яйця - 5 шт.;
шоколад - 1 плитка.
Для начинки:
вишні (без кісточок) - 500 р.
Для крему:
вершки для збивання - 1 упаковка;
ванільний цукор - 15 г;
цукрова пудра - 60 р.
Приготування
В окремому посуді збиваємо яйця, розм'якшене вершкове масло і цукор до пишноти, додаємо соду, гашену лимонним соком. З'єднуємо яєчну суміш з просіяного борошном, і потроху вливаємо кефір. На водяній бані розтоплюємо плитку шоколаду і вмішуємо її в тісто. Випікаємо бісквіт в змащеній маслом формі 90 хвилин при 160 градусах. Вершки для збивання перетворюємо в крем з допомогою міксера, попередньо додавши ванільний цукор і цукрову пудру.
Готовий і повністю остиглий бісквіт розрізаємо на 2 половинки, кожну з яких змащуємо збитими вершками, а на нижній шар викладаємо щільний ряд цілих вишень без кісточок. Готовий пиріг можна прикрасити, змастивши верхівку топленим шоколадом і поклавши декілька коктейльних вишень.
Бісквітний вишневий пиріг з даного рецептом легко приготувати в мультиварці виливши тісто в миску змащену маслом і поставивши режим «Випічка» на 90 хвилин.
Пиріг з вишнями та сметаною
Пиріг з вишнями та сметаною нагадує ніжну сирну запіканку на пишному тісті. Якщо не знайдете свіжих ягід - не біда, приготуйте пиріг з вишневим варенням, який за смаком нічим не поступиться оригінальним рецептом.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Насамперед слід замісити тісто, для цього в просіяне борошно додаємо м'яке вершкове масло, яйця, цукор і розпушувач. Ретельно вимішуємо масу з допомогою кухонного комбайна або власноруч - до однорідності. При необхідності досипте борошна так, щоб тісто не липло до рук. З замішаної маси формуємо кульку, покриваємо його харчовою плівкою і даємо постояти 30 хвилин в холодильнику.
«Свіже» тісто розкачуємо і викладаємо на змащене олією деко, Акуратно проколюємо дно майбутнього пирога виделкою. Основу з тіста обсипаємо корицею і цукром, кладемо шар вишні. Заливаємо наш пиріг збитою сумішшю з вершків, сметани, яєць і цукру і випікаємо при 200 градусах 40 хвилин.
Пісний пиріг з вишнею
Пісний пиріг з вишнею - відмінний варіант простого і недорогого десерту. Тісто для такого пирога вийде щільним і злегка хрусткою знизу, а вишнева начинка залишиться соковитою.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Для тіста з'єднуємо: просіяне борошно, цукор, соду, сіль і рідкі компоненти - воду і масло, замішуємо все до однорідності і поступаємо як у попередньому рецепті, обернувши кулька з тіста в плівку і давши йому «відпочити» близько години в холодильнику.
1/2 тіста розкачуємо в тонкий пласт (близько 2 см), з другим чинимо аналогічним чином, але вийшов млинець розрізаємо на смужки або джгути. Основу пирога викладаємо у змащену маслом форму, а зверху рівномірним шаром розподіляємо розім'яті з цукром вишні. Смужки з тіста, викладені хрест-навхрест, сформують кришку пирога, яку перед випіканням змащують рослинним маслом. Випікаємо пиріг 35 хвилин при 180 градусах.
Бісквітний пиріг з вишнею
Якщо ви не готували бісквітів раніше, то варто почати з цього рецепту, адже він настільки простий, що вишневе ласощі обов'язково порадує вас за чашкою чаю. Бісквітний пиріг з вишнею по цьому рецепту готується на кефірі і тому завжди виходить соковитим і ніжним.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для крему:
Приготування
В окремому посуді збиваємо яйця, розм'якшене вершкове масло і цукор до пишноти, додаємо соду, гашену лимонним соком. З'єднуємо яєчну суміш з просіяного борошном, і потроху вливаємо кефір. На водяній бані розтоплюємо плитку шоколаду і вмішуємо її в тісто. Випікаємо бісквіт в змащеній маслом формі 90 хвилин при 160 градусах. Вершки для збивання перетворюємо в крем з допомогою міксера, попередньо додавши ванільний цукор і цукрову пудру.
Готовий і повністю остиглий бісквіт розрізаємо на 2 половинки, кожну з яких змащуємо збитими вершками, а на нижній шар викладаємо щільний ряд цілих вишень без кісточок. Готовий пиріг можна прикрасити, змастивши верхівку топленим шоколадом і поклавши декілька коктейльних вишень.
Бісквітний вишневий пиріг з даного рецептом легко приготувати в мультиварці виливши тісто в миску змащену маслом і поставивши режим «Випічка» на 90 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквіт з вишнею
Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
Листковий пиріг з вишнею
Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам