Фруктова випічка - завжди сама апетитна і ароматна, адже що може бути смачніше поєднання соковитих запечених фруктів в солодкому повітряному тісті? Ну а що стосується начинки, то фаворитами завжди будуть ягоди і, в особливості, ароматні стиглі вишні, які легко знайти в замороженому вигляді в будь-якому супермаркеті або в складі застояного варення. Так що якщо ви не визначилися з солодощами до вечірнього чаю, то час приготувати смачний, простий і швидкий пиріг з вишнею по одному з нижче запропонованих рецептів у вас ще є.
Пиріг з вишнями та сметаною
Пиріг з вишнями та сметаною нагадує ніжну сирну запіканку на пишному тісті. Якщо не знайдете свіжих ягід - не біда, приготуйте пиріг з вишневим варенням, який за смаком нічим не поступиться оригінальним рецептом.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; сода або розпушувач - 1/2 ч. ложки; яйця - 2 шт.; масло вершкове - 150 г; цукор - 100 р. Для начинки:
вишні (без кісточок) - 700 г; кориця - 1/2 ч. ложки; цукор - 30 г; вершки - 4 ст. ложки; сметана - 100 г; цукрова пудра - 1 ст. ложка. Приготування Насамперед слід замісити тісто, для цього в просіяне борошно додаємо м'яке вершкове масло, яйця, цукор і розпушувач. Ретельно вимішуємо масу з допомогою кухонного комбайна або власноруч - до однорідності. При необхідності досипте борошна так, щоб тісто не липло до рук. З замішаної маси формуємо кульку, покриваємо його харчовою плівкою і даємо постояти 30 хвилин в холодильнику.
«Свіже» тісто розкачуємо і викладаємо на змащене олією деко, Акуратно проколюємо дно майбутнього пирога виделкою. Основу з тіста обсипаємо корицею і цукром, кладемо шар вишні. Заливаємо наш пиріг збитою сумішшю з вершків, сметани, яєць і цукру і випікаємо при 200 градусах 40 хвилин.
Пісний пиріг з вишнею
Пісний пиріг з вишнею - відмінний варіант простого і недорогого десерту. Тісто для такого пирога вийде щільним і злегка хрусткою знизу, а вишнева начинка залишиться соковитою.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 200 г; цукор - 70 г; вода - 1/2 ст.; масло рослинне - 1/2 ст.; цукор ванільний - 15 г; сода - 1/3 ч. ложки; сіль - 1/3 ч. ложки. Для начинки:
вишні - 500 г; цукор - 3 ст. ложки. Приготування Для тіста з'єднуємо: просіяне борошно, цукор, соду, сіль і рідкі компоненти - воду і масло, замішуємо все до однорідності і поступаємо як у попередньому рецепті, обернувши кулька з тіста в плівку і давши йому «відпочити» близько години в холодильнику.
1/2 тіста розкачуємо в тонкий пласт (близько 2 см), з другим чинимо аналогічним чином, але вийшов млинець розрізаємо на смужки або джгути. Основу пирога викладаємо у змащену маслом форму, а зверху рівномірним шаром розподіляємо розім'яті з цукром вишні. Смужки з тіста, викладені хрест-навхрест, сформують кришку пирога, яку перед випіканням змащують рослинним маслом. Випікаємо пиріг 35 хвилин при 180 градусах.
Бісквітний пиріг з вишнею
Якщо ви не готували бісквітів раніше, то варто почати з цього рецепту, адже він настільки простий, що вишневе ласощі обов'язково порадує вас за чашкою чаю. Бісквітний пиріг з вишнею по цьому рецепту готується на кефірі і тому завжди виходить соковитим і ніжним.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 400 г; масло вершкове - 150 г; кефір - 250 мл; сода - 1/4 ч. ложки; лимонний сік - 1 ч. ложка; яйця - 5 шт.; шоколад - 1 плитка. Для начинки:
вишні (без кісточок) - 500 р. Для крему:
вершки для збивання - 1 упаковка; ванільний цукор - 15 г; цукрова пудра - 60 р. Приготування В окремому посуді збиваємо яйця, розм'якшене вершкове масло і цукор до пишноти, додаємо соду, гашену лимонним соком. З'єднуємо яєчну суміш з просіяного борошном, і потроху вливаємо кефір. На водяній бані розтоплюємо плитку шоколаду і вмішуємо її в тісто. Випікаємо бісквіт в змащеній маслом формі 90 хвилин при 160 градусах.
Вершки для збивання перетворюємо в крем з допомогою міксера, попередньо додавши ванільний цукор і цукрову пудру.
Готовий і повністю остиглий бісквіт розрізаємо на 2 половинки, кожну з яких змащуємо збитими вершками, а на нижній шар викладаємо щільний ряд цілих вишень без кісточок. Готовий пиріг можна прикрасити, змастивши верхівку топленим шоколадом і поклавши декілька коктейльних вишень.
Бісквітний вишневий пиріг з даного рецептом легко приготувати в мультиварці виливши тісто в миску змащену маслом і поставивши режим «Випічка» на 90 хвилин.