Вишневі пироги не дарма удостоїлися честі ввійти в список класичних рецептів солодкої випічки: їх соковитість, колір, разом з легким кислуватим присмаком, створюють цікаву базу для варіацій, саме тому ягоди нерідко поєднують як з пісочним, так і з листковим і бісквітним тістом. У рецептах далі ми поговоримо про те, як приготувати пиріг з вишнею в мультиварці.
Шоколадний пиріг з вишнею в мультиварці
Якщо ми вже завели мову про вишні, то не можна забути і про її класичному супутнику – шоколаді, який своєю присутністю здатний зробити смачніше абсолютно будь-який десерт.
Інгредієнти: борошно - 360 г; какао-порошок - 115 г; розчинна кава - 5 г; вода - 240 мл; розпушувач - 7 г; сік лимона - 55 мл; рослинне масло - 240 мл; цукор - 360 г; вишня - 12 кг; чорний шоколад - 140 г; молоко - 45 мл Приготування Починаємо з традиційних, для приготування будь-якого бісквіта, кроків: першим ділом з'єднуємо сухі інгредієнти, а вже потім збиваємо все рідини. Рідкий мікс вливаємо до сухих складових і замішуємо тісто, стежачи за тим, щоб в ньому не було грудок. Половину тіста відразу виливаємо в чашу мультиварки, посипаємо її подрібненої вишнею і заливаємо другим шаром тіста поверх. Ставимо режим «Випічка» на годину, а після запікання даємо пирогу охолонути. За цей час ми легко встигнемо приготувати ганаш, просто затока чорний шоколад гарячим молоком і ретельно перемішавши. Покриваємо шоколадним ганашем верхівку пирога і прикрашаємо її свіжою вишнею.
Рецепт швидкого пирога з вишнями в мультиварці
Поняття «швидкий» щодо випічки в мультиварці, взагалі не має під собою жодних підстав з однієї простої причини: з допомогою кухонного помічниці все готується досить довго. Цей рецепт лише зажадає від вас мінімуму попередньої підготовки інгредієнтів, але запікатися йому доведеться стільки ж, скільки і його «родичів» з інших видів тіста.
Інгредієнти: лист листкового тіста ; вишні без кісточок - 460 м; мед - 45 г; волоські горіхи - 1 жменя; яйце - 1 шт. Приготування Вишні кладемо в чашу мультиварки і заливаємо медом. Включаємо «Гасіння» і чекаємо, поки ягоди пустять сік, який в компанії меду швидко перетвориться в густий сироп. На цій стадії вишні витягаємо, чашу промиваємо і вимикаємо «Випічку». Застеляємо дно пристрою листом тесту, краю підбиваємо так, щоб утворилися бортики, які потім слід змастити яйцем, для більшого блиску. Всю поверхню тіста покриваємо томлеными в меду ягодами. Пиріг з вишнею в мультиварці буде готуватися від 40 до 50 хвилин.
Сирний пиріг з замороженої вишнею в мультиварці
Наявність сиру в тісті завжди робить останнім трохи більш вологим і тяжким, а тому, якщо ви шукайте легкості і тануть у роті текстур, то такий рецепт не для вас. Швидше, сирний пиріг сподобається тим, хто любить випічку повну смаку, досить щільну і ситну.
Інгредієнти: яйця - 4 шт.; цукор - 190 г; борошно - 210 г; сир - 480 м; вершки - 45 мл; заморожені вишні без кісточки - 300 г; мигдальні пелюстки. Приготування Яєчні жовтки злегка додаємо сіль і перетворюємо в повітряну білу масу з допомогою віночка. Вливаємо в неї 60
мл води і починаємо поступово всипати просіяне борошно.
Решта білки збиваємо до м'яких піків з додаванням пари ложок цукру, а отриману повітряну масу обережно з'єднуємо з сумішшю на основі жовтків.
Сир перетираємо і за допомогою блендера перетворюємо в гладку масу з додаванням цукру і вершків.
У чашу спершу вливаємо шар тіста, покриваємо його сирною сумішшю і очищеними від кісточок вишень. Готуємо все на «Випікання» 40-50 хвилин. Прикрасити ласощі слід мигдалевими пелюстками.