Як готувати м'ясо в мікрохвильовці?
З появою мультиварок духовки та інші кухонні девайси, які відповідають за приготування їжі, відійшли на другий план. У тому числі залишилася забутою і колись дуже затребуваний і популярний прилад – мікрохвильова піч. Незважаючи на те, що зараз левова частка домогосподарок мріє про купівлю мультиварки, погодьтеся, вона готує їжу не швидше, а то й довше звичайної духовки. З мікрохвильовкою ж справи йдуть абсолютно протилежним чином: навіть такий складний продукт, як м'ясо, мікрохвильова піч може приготувати куди швидше, ніж це можливо за допомогою інших пристроїв. Про те, як і скільки готувати м'ясо в мікрохвильовці, ми вирішили поговорити в цій статті.
Припустимо, ви обожнюєте свинячі реберця, але й готування в духовці займає не менше двох годин. Що ж робити, якщо рецепт потрібно втілити в життя як можна швидше? Правильно, скористатися мікрохвильовою піччю.
Інгредієнти:
свинячі ребра - 500 г;
мед - 10 г;
діжонська гірчиця - 40 г;
тростинний цукор - 10 г;
паприка, сіль, кумин - по 1/2 ч. ложки;
соус барбекю або кетчуп.
Приготування
Очищені і вимиті свинячі ребра натираємо сумішшю з солі, паприки, куміна і цукру, попередньо розділивши пласт на сегменти. З меду і гірчиці готуємо соус і з допомогою кісточки наносимо його на кожне реберце. Кладемо свинину в підходящу для готування в СВЧ, посуд, накриваємо плівкою і ставимо на максимальну потужність. Час приготування - 60 секунд. Через хвилину включаємо потужність 600 Вт і чекаємо ще 6 хвилин.
Напівготові ребра змащуємо кетчупом або соусом барбекю і знову повертаємо в мікрохвильовку, накривши трьома шарами плівки. 4 хвилин при 400 Вт, буде достатньо, після, необхідно буде перевернути ребра іншою стороною і продовжити готування аналогічне час при аналогічної потужності.
М'ясо, запечене таким чином в мікрохвильовці, вийде нітрохи не гірше улюблених реберець гриль, приготовані на вогнищі, хіба що без аромату серпанок.
Ингреединты:
яловичий стейк - 300 г;
стебло селери;
морква, цибуля біла - по 80 г;
часникові зубчики - 2 шт.;
яловичий бульйон - 120 мл;
печериці - 100 г;
світле пиво - 100 мл;
борошно - 1 ст. ложка.
Приготування
Приправлене м'ясо нарізаємо кубиками. Шматочками аналогічного розміру ріжемо всі овочі з грибами. поміщаємо м'ясо з овочами в посуд для мікрохвильової печі. У теплому бульйоні розводимо борошно так, щоб не було грудочок. До бульйону додаємо пиво і заливаємо соусом наш гуляш. Накриваємо форму плівкою і готуємо 10 хвилин при максимальній потужності. Через деякий час зменшуємо потужність до середньої і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Перед подачею, гуляш з яловичини повинен постояти в мікрохвильовці ще 10 хвилин.
Як приготувати свинину в мікрохвильовці?
Припустимо, ви обожнюєте свинячі реберця, але й готування в духовці займає не менше двох годин. Що ж робити, якщо рецепт потрібно втілити в життя як можна швидше? Правильно, скористатися мікрохвильовою піччю.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені і вимиті свинячі ребра натираємо сумішшю з солі, паприки, куміна і цукру, попередньо розділивши пласт на сегменти. З меду і гірчиці готуємо соус і з допомогою кісточки наносимо його на кожне реберце. Кладемо свинину в підходящу для готування в СВЧ, посуд, накриваємо плівкою і ставимо на максимальну потужність. Час приготування - 60 секунд. Через хвилину включаємо потужність 600 Вт і чекаємо ще 6 хвилин.
Напівготові ребра змащуємо кетчупом або соусом барбекю і знову повертаємо в мікрохвильовку, накривши трьома шарами плівки. 4 хвилин при 400 Вт, буде достатньо, після, необхідно буде перевернути ребра іншою стороною і продовжити готування аналогічне час при аналогічної потужності.
М'ясо, запечене таким чином в мікрохвильовці, вийде нітрохи не гірше улюблених реберець гриль, приготовані на вогнищі, хіба що без аромату серпанок.
Як приготувати яловичину в мікрохвильовці?
Ингреединты:
Приготування
Приправлене м'ясо нарізаємо кубиками. Шматочками аналогічного розміру ріжемо всі овочі з грибами. поміщаємо м'ясо з овочами в посуд для мікрохвильової печі. У теплому бульйоні розводимо борошно так, щоб не було грудочок. До бульйону додаємо пиво і заливаємо соусом наш гуляш. Накриваємо форму плівкою і готуємо 10 хвилин при максимальній потужності. Через деякий час зменшуємо потужність до середньої і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Перед подачею, гуляш з яловичини повинен постояти в мікрохвильовці ще 10 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гуляш в мікрохвильовці
Гуляш - це універсальне блюдо, яке можна подавати як на обід, так і на вечерю. Але не завжди у нас буває досить часу, для приготування м'ясного
Свинячі реберця барбекю
Свинячі реберця барбекю - одне з найпопулярніших страв, які готуються на природі. Деякі люди знають справжній рецепт цієї страви, а тому ми вирішили
Свинячі реберця в духовці - рецепт
Свинячі реберця - шикарне блюдо, яке оцінить кожен чоловік. Їх можна готувати разом, виставивши як корону і поклавши всередину начинку, а можна
Каша в мікрохвильовці
Мікрохвильовка вже давно є універсальною помічницею будь-якої господині. У ній можна не тільки розморожувати, розігрівати, але і готувати різні
Куряче філе в мікрохвильовці
Куряче філе - це найкорисніша частина курки. Приготувати його можна безліччю різних способів: за допомогою духовки, аэрогриля, мультиварки, пароварки
Голубці в мікрохвильовці
У мікрохвильовій печі можна приготувати абсолютно все що завгодно, від відварених яєць до повітряного бісквіта. У цій статті ми розповімо, як