Вернуться назад Распечатать

Як готувати м'ясо в мікрохвильовці?

Як готувати м'ясо в мікрохвильовці?
З появою мультиварок духовки та інші кухонні девайси, які відповідають за приготування їжі, відійшли на другий план. У тому числі залишилася забутою і колись дуже затребуваний і популярний прилад – мікрохвильова піч. Незважаючи на те, що зараз левова частка домогосподарок мріє про купівлю мультиварки, погодьтеся, вона готує їжу не швидше, а то й довше звичайної духовки. З мікрохвильовкою ж справи йдуть абсолютно протилежним чином: навіть такий складний продукт, як м'ясо, мікрохвильова піч може приготувати куди швидше, ніж це можливо за допомогою інших пристроїв. Про те, як і скільки готувати м'ясо в мікрохвильовці, ми вирішили поговорити в цій статті.

Як приготувати свинину в мікрохвильовці?


Припустимо, ви обожнюєте свинячі реберця, але й готування в духовці займає не менше двох годин. Що ж робити, якщо рецепт потрібно втілити в життя як можна швидше? Правильно, скористатися мікрохвильовою піччю.
Інгредієнти:

  • свинячі ребра - 500 г;

  • мед - 10 г;

  • діжонська гірчиця - 40 г;

  • тростинний цукор - 10 г;

  • паприка, сіль, кумин - по 1/2 ч. ложки;

  • соус барбекю або кетчуп.


  • Приготування
    Очищені і вимиті свинячі ребра натираємо сумішшю з солі, паприки, куміна і цукру, попередньо розділивши пласт на сегменти. З меду і гірчиці готуємо соус і з допомогою кісточки наносимо його на кожне реберце. Кладемо свинину в підходящу для готування в СВЧ, посуд, накриваємо плівкою і ставимо на максимальну потужність. Час приготування - 60 секунд. Через хвилину включаємо потужність 600 Вт і чекаємо ще 6 хвилин.
    Напівготові ребра змащуємо кетчупом або соусом барбекю і знову повертаємо в мікрохвильовку, накривши трьома шарами плівки. 4 хвилин при 400 Вт, буде достатньо, після, необхідно буде перевернути ребра іншою стороною і продовжити готування аналогічне час при аналогічної потужності.
    М'ясо, запечене таким чином в мікрохвильовці, вийде нітрохи не гірше улюблених реберець гриль, приготовані на вогнищі, хіба що без аромату серпанок.

    Як приготувати яловичину в мікрохвильовці?


    Ингреединты:

  • яловичий стейк - 300 г;

  • стебло селери;

  • морква, цибуля біла - по 80 г;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • яловичий бульйон - 120 мл;

  • печериці - 100 г;

  • світле пиво - 100 мл;
  • Як готувати м'ясо в мікрохвильовці?

  • борошно - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Приправлене м'ясо нарізаємо кубиками. Шматочками аналогічного розміру ріжемо всі овочі з грибами. поміщаємо м'ясо з овочами в посуд для мікрохвильової печі. У теплому бульйоні розводимо борошно так, щоб не було грудочок. До бульйону додаємо пиво і заливаємо соусом наш гуляш. Накриваємо форму плівкою і готуємо 10 хвилин при максимальній потужності. Через деякий час зменшуємо потужність до середньої і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Перед подачею, гуляш з яловичини повинен постояти в мікрохвильовці ще 10 хвилин.