З появою мультиварок духовки та інші кухонні девайси, які відповідають за приготування їжі, відійшли на другий план. У тому числі залишилася забутою і колись дуже затребуваний і популярний прилад – мікрохвильова піч. Незважаючи на те, що зараз левова частка домогосподарок мріє про купівлю мультиварки, погодьтеся, вона готує їжу не швидше, а то й довше звичайної духовки. З мікрохвильовкою ж справи йдуть абсолютно протилежним чином: навіть такий складний продукт, як м'ясо, мікрохвильова піч може приготувати куди швидше, ніж це можливо за допомогою інших пристроїв. Про те, як і скільки готувати м'ясо в мікрохвильовці, ми вирішили поговорити в цій статті.
Як приготувати свинину в мікрохвильовці?
Припустимо, ви обожнюєте свинячі реберця, але й готування в духовці займає не менше двох годин. Що ж робити, якщо рецепт потрібно втілити в життя як можна швидше? Правильно, скористатися мікрохвильовою піччю.
Інгредієнти: свинячі ребра - 500 г; мед - 10 г; діжонська гірчиця - 40 г; тростинний цукор - 10 г; паприка, сіль, кумин - по 1/2 ч. ложки; соус барбекю або кетчуп. Приготування Очищені і вимиті свинячі ребра натираємо сумішшю з солі, паприки, куміна і цукру, попередньо розділивши пласт на сегменти. З меду і гірчиці готуємо соус і з допомогою кісточки наносимо його на кожне реберце. Кладемо свинину в підходящу для готування в СВЧ, посуд, накриваємо плівкою і ставимо на максимальну потужність. Час приготування - 60 секунд. Через хвилину включаємо потужність 600 Вт і чекаємо ще 6 хвилин.
Напівготові ребра змащуємо кетчупом або соусом барбекю і знову повертаємо в мікрохвильовку, накривши трьома шарами плівки. 4 хвилин при 400 Вт, буде достатньо, після, необхідно буде перевернути ребра іншою стороною і продовжити готування аналогічне час при аналогічної потужності.
М'ясо, запечене таким чином в мікрохвильовці, вийде нітрохи не гірше улюблених реберець гриль, приготовані на вогнищі, хіба що без аромату серпанок.
Як приготувати яловичину в мікрохвильовці?
Ингреединты: яловичий стейк - 300 г; стебло селери; морква, цибуля біла - по 80 г; часникові зубчики - 2 шт.; яловичий бульйон - 120 мл; печериці - 100 г; світле пиво - 100 мл; борошно - 1 ст. ложка. Приготування Приправлене м'ясо нарізаємо кубиками. Шматочками аналогічного розміру ріжемо всі овочі з грибами. поміщаємо м'ясо з овочами в посуд для мікрохвильової печі. У теплому бульйоні розводимо борошно так, щоб не було грудочок. До бульйону додаємо пиво і заливаємо соусом наш гуляш. Накриваємо форму плівкою і готуємо 10 хвилин при максимальній потужності. Через деякий час зменшуємо потужність до середньої і продовжуємо готування ще 15 хвилин. Перед подачею, гуляш з яловичини повинен постояти в мікрохвильовці ще 10 хвилин.