Пюре в мультиварці
Коли говоримо про пюре, насамперед в голову приходить картопляне пюре. Воно й не дивно, адже це частий гість на нашому столі. Але щоб це, здавалося б, звичне блюдо вийшло справді смачним, потрібно знати деякі секрети. Ось їх ми вам зараз і відкриємо, розповівши, як приготувати пюре з картоплі в мультиварці. Ну а крім неї існують і інші види пюре, про яких ми теж згадаємо.
Інгредієнти:
картопля великий - 5 шт.;
молоко - 80 мл;
вершкове масло - 50 г;
яєчний білок - 1 шт.;
сіль - за смаком.
Приготування
Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками, складаємо в чашу мультиварки, заливаємо окропом і солимо. Включаємо режим «Гасіння» і тушкуємо 20 хвилин. Картопля-пюре в мультиварці виходить смачніше, ніж зварена звичайним способом, як раз за рахунок того, що він не виварюється, а повільно протушивается. Потім воду зливаємо і знову включаємо мультиварку на 2 хвилини. Це робимо, щоб трохи підсушити картоплю. Приготовлений таким чином, він вбере більше молока і масла і вийде ще смачніше. Товчемо картоплю дерев'яним товкачем, вливаючи гаряче молоко. Холодним розбавляти небажано, інакше наше пюре придбає неапетитний сірий колір. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Блендер або міксер для перемішування використовувати не можна, інакше замість смачного пюре вийде клейка крохмальна маса. У самому кінці додаємо збитий білок, він додасть пюре легкість, і знову перемішуємо.
Крім картопляного ще існують інші види пюре. Поговоримо про те, як зробити горохове пюре в мультиварці.
Інгредієнти:
м'ясо (свинина) - 250 г;
горох - 400 г;
вода - 800 мл;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. У чашу мультиварки наливаємо олію, додаємо натерту моркву, порізану цибулю. Готуємо в режимі «Випічка» протягом 5 хвилин, додаємо м'ясо і смажимо ще 10 хвилин. Тепер додаємо горох, заливаємо водою, додаємо сіль і перець за смаком. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 2 години. Якщо горох був попередньо замочен у воді, то однієї години гасіння буде достатньо. Горохове пюре з м'ясом готово.
Інгредієнти:
яблука - 1 кг;
цукор - 200 г;
ванільний цукор - 1 пакетик;
лимонна кислота - 3 р.
Приготування
Яблука ретельно миємо, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо часточками. Тепер перемішуємо їх з цукром, лимонною кислотою і ванільним цукром. Якщо яблука солодких сортів, то кількість цукру зменшуємо. Перекладаємо їх у чашу мультиварки і в режимі «Варка на пару» доводимо до кипіння, тепер виставляємо режим «Гасіння» і готуємо протягом години. По закінченню дерев'яною лопаткою перемішуємо готовий джем. Якщо хочете отримати кремоподібну консистенцію, то готове пюре можна збити в блендері.
Інгредієнти:
картопля - 600 г;
печериці - 500 г;
цибуля (невеликий) - 2 шт.;
вершкове масло - 50 г;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
часник сушений - 1 ч. ложка;
вода - 1 л;
вершки - 50 мл;
хліб - 300 г;
зелень кропу - 30 р.
Приготування
Картоплю чистимо і ріжемо кубиками, дрібно кришимо цибулю подрібнюємо гриби. Інгредієнти складаємо в ємність мультиварки, заливаємо водою, солимо і перчимо, додаємо лавровий лист. Виставляємо режим «Суп» і тушкуємо протягом години. З супом-пюре добре поєднуються сухарики. Бажано використовувати не куповані, а приготувати самостійно. Для цього хліб нарізаємо кубиками і просушуємо на сковороді без масла. Отже, коли суп зварився, воду зливаємо, овочі перетираємо блендером до пюреобразного стану, додаємо шматочок вершкового масла, вершки і бульйону стільки, щоб вийшла потрібна вам густота. Суп-пюре посипаємо зеленню і подаємо з сухариками.
Картопля-пюре в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками, складаємо в чашу мультиварки, заливаємо окропом і солимо. Включаємо режим «Гасіння» і тушкуємо 20 хвилин. Картопля-пюре в мультиварці виходить смачніше, ніж зварена звичайним способом, як раз за рахунок того, що він не виварюється, а повільно протушивается. Потім воду зливаємо і знову включаємо мультиварку на 2 хвилини. Це робимо, щоб трохи підсушити картоплю. Приготовлений таким чином, він вбере більше молока і масла і вийде ще смачніше. Товчемо картоплю дерев'яним товкачем, вливаючи гаряче молоко. Холодним розбавляти небажано, інакше наше пюре придбає неапетитний сірий колір. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Блендер або міксер для перемішування використовувати не можна, інакше замість смачного пюре вийде клейка крохмальна маса. У самому кінці додаємо збитий білок, він додасть пюре легкість, і знову перемішуємо.
Горохове пюре з м'ясом в мультиварці
Крім картопляного ще існують інші види пюре. Поговоримо про те, як зробити горохове пюре в мультиварці.
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. У чашу мультиварки наливаємо олію, додаємо натерту моркву, порізану цибулю. Готуємо в режимі «Випічка» протягом 5 хвилин, додаємо м'ясо і смажимо ще 10 хвилин. Тепер додаємо горох, заливаємо водою, додаємо сіль і перець за смаком. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 2 години. Якщо горох був попередньо замочен у воді, то однієї години гасіння буде достатньо. Горохове пюре з м'ясом готово.
Як зварити яблучне пюре в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Яблука ретельно миємо, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо часточками. Тепер перемішуємо їх з цукром, лимонною кислотою і ванільним цукром. Якщо яблука солодких сортів, то кількість цукру зменшуємо. Перекладаємо їх у чашу мультиварки і в режимі «Варка на пару» доводимо до кипіння, тепер виставляємо режим «Гасіння» і готуємо протягом години. По закінченню дерев'яною лопаткою перемішуємо готовий джем. Якщо хочете отримати кремоподібну консистенцію, то готове пюре можна збити в блендері.
Як варити суп-пюре з грибами і картоплею в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо і ріжемо кубиками, дрібно кришимо цибулю подрібнюємо гриби. Інгредієнти складаємо в ємність мультиварки, заливаємо водою, солимо і перчимо, додаємо лавровий лист. Виставляємо режим «Суп» і тушкуємо протягом години. З супом-пюре добре поєднуються сухарики. Бажано використовувати не куповані, а приготувати самостійно. Для цього хліб нарізаємо кубиками і просушуємо на сковороді без масла. Отже, коли суп зварився, воду зливаємо, овочі перетираємо блендером до пюреобразного стану, додаємо шматочок вершкового масла, вершки і бульйону стільки, щоб вийшла потрібна вам густота. Суп-пюре посипаємо зеленню і подаємо з сухариками.
Рекомендуємо добрі рецепти
Горохове пюре в мультиварці
Горохове пюре - смачне і корисне блюдо. Воно може виступати і в ролі повноцінного страви, особливо під час дієти або поста, і як гарнір до м'яса.
Грибний суп в мультиварці
Гаряче корисно для роботи шлунка. Всім відомо, що перші страви ні в якому разі не можна виключати зі свого раціону. Однак постійно їсти одне і те ж з
Курячий суп в мультиварці
Курячий суп - улюблене багатьма з нас блюдо, яке до того ж є дієтичним. Варіантів його приготування з різними інгредієнтами існує безліч. Давайте
Яблучне повидло в мультиварці
Яблучне повидло - це смачне і ароматне ласощі, яке можна подати до чаю, як самостійний десерт або використовувати як начинку для пирогів. І сьогодні
Суп-пюре в мультиварці - рецепти
Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально