Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пюре в мультиварці

Пюре в мультиварці

19-01-2015, 12:36
721
Пюре в мультиварці
Коли говоримо про пюре, насамперед в голову приходить картопляне пюре. Воно й не дивно, адже це частий гість на нашому столі. Але щоб це, здавалося б, звичне блюдо вийшло справді смачним, потрібно знати деякі секрети. Ось їх ми вам зараз і відкриємо, розповівши, як приготувати пюре з картоплі в мультиварці. Ну а крім неї існують і інші види пюре, про яких ми теж згадаємо.

Картопля-пюре в мультиварці


Інгредієнти:

  • картопля великий - 5 шт.;

  • молоко - 80 мл;

  • вершкове масло - 50 г;

  • яєчний білок - 1 шт.;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками, складаємо в чашу мультиварки, заливаємо окропом і солимо. Включаємо режим «Гасіння» і тушкуємо 20 хвилин. Картопля-пюре в мультиварці виходить смачніше, ніж зварена звичайним способом, як раз за рахунок того, що він не виварюється, а повільно протушивается. Потім воду зливаємо і знову включаємо мультиварку на 2 хвилини. Це робимо, щоб трохи підсушити картоплю. Приготовлений таким чином, він вбере більше молока і масла і вийде ще смачніше. Товчемо картоплю дерев'яним товкачем, вливаючи гаряче молоко. Холодним розбавляти небажано, інакше наше пюре придбає неапетитний сірий колір. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Блендер або міксер для перемішування використовувати не можна, інакше замість смачного пюре вийде клейка крохмальна маса. У самому кінці додаємо збитий білок, він додасть пюре легкість, і знову перемішуємо.

    Горохове пюре з м'ясом в мультиварці


    Крім картопляного ще існують інші види пюре. Поговоримо про те, як зробити горохове пюре в мультиварці.
    Інгредієнти:

  • м'ясо (свинина) - 250 г;

  • горох - 400 г;

  • вода - 800 мл;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. У чашу мультиварки наливаємо олію, додаємо натерту моркву, порізану цибулю. Готуємо в режимі «Випічка» протягом 5 хвилин, додаємо м'ясо і смажимо ще 10 хвилин. Тепер додаємо горох, заливаємо водою, додаємо сіль і перець за смаком. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 2 години. Якщо горох був попередньо замочен у воді, то однієї години гасіння буде достатньо. Горохове пюре з м'ясом готово.

    Як зварити яблучне пюре в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • яблука - 1 кг;

  • цукор - 200 г;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • лимонна кислота - 3 р.


  • Приготування
    Яблука ретельно миємо, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо часточками. Тепер перемішуємо їх з цукром, лимонною кислотою і ванільним цукром. Якщо яблука солодких сортів, то кількість цукру зменшуємо. Перекладаємо їх у чашу мультиварки і в режимі «Варка на пару» доводимо до кипіння, тепер виставляємо режим «Гасіння» і готуємо протягом години. По закінченню дерев'яною лопаткою перемішуємо готовий джем. Якщо хочете отримати кремоподібну консистенцію, то готове пюре можна збити в блендері.

    Як варити суп-пюре з грибами і картоплею в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • картопля - 600 г;

  • печериці - 500 г;

  • цибуля (невеликий) - 2 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • часник сушений - 1 ч. ложка;

  • вода - 1 л;

  • вершки - 50 мл;

  • хліб - 300 г;

  • зелень кропу - 30 р.
  • Пюре в мультиварці


    Приготування
    Картоплю чистимо і ріжемо кубиками, дрібно кришимо цибулю подрібнюємо гриби. Інгредієнти складаємо в ємність мультиварки, заливаємо водою, солимо і перчимо, додаємо лавровий лист. Виставляємо режим «Суп» і тушкуємо протягом години. З супом-пюре добре поєднуються сухарики. Бажано використовувати не куповані, а приготувати самостійно. Для цього хліб нарізаємо кубиками і просушуємо на сковороді без масла. Отже, коли суп зварився, воду зливаємо, овочі перетираємо блендером до пюреобразного стану, додаємо шматочок вершкового масла, вершки і бульйону стільки, щоб вийшла потрібна вам густота. Суп-пюре посипаємо зеленню і подаємо з сухариками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Горохове пюре в мультиварці
    Горохове пюре в мультиварці
    Горохове пюре - смачне і корисне блюдо. Воно може виступати і в ролі повноцінного страви, особливо під час дієти або поста, і як гарнір до м'яса.
    Грибний суп в мультиварці
    Грибний суп в мультиварці
    Гаряче корисно для роботи шлунка. Всім відомо, що перші страви ні в якому разі не можна виключати зі свого раціону. Однак постійно їсти одне і те ж з
    Курячий суп в мультиварці
    Курячий суп в мультиварці
    Курячий суп - улюблене багатьма з нас блюдо, яке до того ж є дієтичним. Варіантів його приготування з різними інгредієнтами існує безліч. Давайте
    Яблучне повидло в мультиварці
    Яблучне повидло в мультиварці
    Яблучне повидло - це смачне і ароматне ласощі, яке можна подати до чаю, як самостійний десерт або використовувати як начинку для пирогів. І сьогодні
    Суп-пюре в мультиварці - рецепти
    Суп-пюре в мультиварці - рецепти
    Суп-пюре - це смачну страву, зроблену з перетертого м'яса, круп, овочів. Чудово підходить для дитячого і дієтичного харчування. Давайте детально