Коли говоримо про пюре, насамперед в голову приходить картопляне пюре. Воно й не дивно, адже це частий гість на нашому столі. Але щоб це, здавалося б, звичне блюдо вийшло справді смачним, потрібно знати деякі секрети. Ось їх ми вам зараз і відкриємо, розповівши, як приготувати пюре з картоплі в мультиварці. Ну а крім неї існують і інші види пюре, про яких ми теж згадаємо.
Картопля-пюре в мультиварці
Інгредієнти: картопля великий - 5 шт.; молоко - 80 мл; вершкове масло - 50 г; яєчний білок - 1 шт.; сіль - за смаком. Приготування Картопля очищаємо, нарізаємо кубиками, складаємо в чашу мультиварки, заливаємо окропом і солимо. Включаємо режим «Гасіння» і тушкуємо 20 хвилин. Картопля-пюре в мультиварці виходить смачніше, ніж зварена звичайним способом, як раз за рахунок того, що він не виварюється, а повільно протушивается. Потім воду зливаємо і знову включаємо мультиварку на 2 хвилини. Це робимо, щоб трохи підсушити картоплю. Приготовлений таким чином, він вбере більше молока і масла і вийде ще смачніше. Товчемо картоплю дерев'яним товкачем, вливаючи гаряче молоко. Холодним розбавляти небажано, інакше наше пюре придбає неапетитний сірий колір. Додаємо вершкове масло і перемішуємо. Блендер або міксер для перемішування використовувати не можна, інакше замість смачного пюре вийде клейка крохмальна маса. У самому кінці додаємо збитий білок, він додасть пюре легкість, і знову перемішуємо.
Горохове пюре з м'ясом в мультиварці
Крім картопляного ще існують інші види пюре. Поговоримо про те, як зробити горохове пюре в мультиварці.
Інгредієнти: м'ясо (свинина) - 250 г; горох - 400 г; вода - 800 мл; рослинне масло - 2 ст. ложки; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. У чашу мультиварки наливаємо олію, додаємо натерту моркву, порізану цибулю. Готуємо в режимі «Випічка» протягом 5 хвилин, додаємо м'ясо і смажимо ще 10 хвилин. Тепер додаємо горох, заливаємо водою, додаємо сіль і перець за смаком. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 2 години. Якщо горох був попередньо замочен у воді, то однієї години гасіння буде достатньо. Горохове пюре з м'ясом готово.
Як зварити яблучне пюре в мультиварці?
Інгредієнти: яблука - 1 кг; цукор - 200 г; ванільний цукор - 1 пакетик; лимонна кислота - 3 р. Приготування Яблука ретельно миємо, очищаємо від шкірки, насіння і нарізаємо часточками. Тепер перемішуємо їх з цукром, лимонною кислотою і ванільним цукром. Якщо яблука солодких сортів, то кількість цукру зменшуємо. Перекладаємо їх у чашу мультиварки і в режимі «Варка на пару» доводимо до кипіння, тепер виставляємо режим «Гасіння» і готуємо протягом години. По закінченню дерев'яною лопаткою перемішуємо готовий джем. Якщо хочете отримати кремоподібну консистенцію, то готове пюре можна збити в блендері.
Як варити суп-пюре з грибами і картоплею в мультиварці?
Інгредієнти: картопля - 600 г; печериці - 500 г; цибуля (невеликий) - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; часник сушений - 1 ч. ложка; вода - 1 л; вершки - 50 мл; хліб - 300 г; зелень кропу - 30 р. Приготування Картоплю чистимо і ріжемо кубиками, дрібно кришимо цибулю подрібнюємо гриби. Інгредієнти складаємо в ємність мультиварки, заливаємо водою, солимо і перчимо, додаємо лавровий лист. Виставляємо режим «Суп» і тушкуємо протягом години. З супом-пюре добре поєднуються сухарики. Бажано використовувати не куповані, а приготувати самостійно. Для цього хліб нарізаємо кубиками і просушуємо на сковороді без масла. Отже, коли суп зварився, воду зливаємо, овочі перетираємо блендером до пюреобразного стану, додаємо шматочок вершкового масла, вершки і бульйону стільки, щоб вийшла потрібна вам густота. Суп-пюре посипаємо зеленню і подаємо з сухариками.