» » Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями
Зварена солянка в мультиварці мало чим відрізняється від класичної, хіба що спрощеним процесом приготування. У класичній версії страву готують на яловичині і свинині, з великою кількістю перцю, особливо рецепт затребуваний взимку, коли жирна і гостра їжа допомагає зігрітися. Раніше цей суп називали «селянка» і вважалося, що його готували тільки бідняки. Сьогодні таке частування подають у багатьох ресторанах.

Як приготувати солянку в мультиварці?


Смачна солянка в мультиварці може бути приготована в один прийом, без варіння бульйону. Страва не втратить у смаку і завдяки можливостям пристрою вийде насиченим, ароматним і апетитним. Для м'ясного густого супу всі складові просто з'єднують в чаші і варять в режимі «Суп».

  • Збірна солянка в мультиварці вариться з різного м'яса і копченостей або з змішаних складових, доповнених ще і ковбасою.

  • Важливо пам'ятати, що цей суп дуже густий, тому не варто доливати багато бульйону.

  • Якщо замінити сіль, повністю або частково, огірковим або оливковою розсолом, суп вийде ароматніше.

  • Оливки кладуть цілими, без кісточок. Томатну пасту можна замінити консервованими помідорами у власному соку.

  • Важливо пам'ятати, що м'ясні інгредієнти повинні поєднуватися, а великі солоні огірки варто очищати від жорсткої шкірки.

  • М'ясна солянка в мультиварці буде більш насичена, якщо м'ясо та ковбасні продукти перед закладкою обсмажити.



  • Збірна м'ясна солянка в мультиварці

    Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

    Збірна солянка в мультиварці готується з довільного м'ясного асорті, у складі якого кілька видів свіжого м'яса, копченості, сосиски, сосиски, мисливські ковбаски, всілякі ковбаси, балик, корейка. Замість бочкових солених огірків допустимо застосовувати і мариновані, не забувши про розсолі, яким можна частково замінити сіль.
    Інгредієнти:

  • свинина і курка – 500 г;

  • ребра копчені – 300 г;

  • сосиски – 5 шт.;

  • мисливські ковбаски – 3 шт.;

  • ковбаса варена – 200 г;

  • огірки – 6 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • паста томатна – 2 ст. ложки;

  • маслини, лимон, дрібку цукру, зелень;


  • Приготування

  • Відварити м'ясо з ребрами.

  • На «Смаження» спасерувати цибулю, огірки, влити трохи води, тушкувати 15 хвилин, ввести пасту, цукор.

  • Порізати не дуже сосиски, ковбасу, м'ясо, перекласти в чашу до піджарки.

  • Додати маслини, приправити.

  • Готується солянка в мультиварці в режимі «Суп» 30 хвилин.

  • Подавати з лимоном і сметаною.



  • Солянка з сосисками в мультиварці


    Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

    Пікантною, наваристою і смачною виходить солянка, зварена в мультиварці, з варено-копченої або сирокопченою ковбасою. Її додають в суп до готовності яловичини. За бажанням для бульйону можна використовувати свинину, птицю, інше м'ясо на вибір на кістки або у вигляді нарізаного філе. Аромату додадуть страві гострі мисливські ковбаски.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 05 кг;

  • салямі – 200 г;

  • мисливські ковбаски – 3 шт.;

  • огірки – 5 шт.;

  • томатна паста – 3 ст. ложки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • маслини – 100 г;

  • сіль, перець, цукор, лавр, масло.


  • Приготування

  • Відварити яловичину. М'ясо порізати дрібним кубиком.

  • У режимі «Смаження» спасерувати цибулю і ковбасу, додати м'ясо, томат-пасту, огірки.

  • Приправити, долити води, щоб покривала інгредієнти в чаші.

  • Приготування солянки в мультиварці триватиме 35 хвилин в режимі «Суп».

  • За 5 хвилин до сигналу кинути маслини.



  • Солянка в мультиварці з картоплею – рецепт

    Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

    М'ясна солянка з картоплею в мультиварці – нетрадиційний рецепт наваристого супу з копченостями. За рахунок додавання картоплі, страва набуває додаткову густину і бархатистий присмак. В основі супу може бути яловичина, свинина, курятина, інше м'ясо і довільний набір копченостей, де переважають сосиски, сардельки або ковбаса.
    Інгредієнти:

  • м'ясо – 600 г;

  • ребра копчені – 05 кг;

  • сосиски – 3-5 шт.;

  • салямі – 400 г;

  • огірки – 5 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • паста томатна – 3 ст. ложки;

  • маслини, лимон, зелень.


  • Приготування

  • У режимі «Суп» зварити м'ясо, нарізати, повернути в бульйон.

  • Не змінюючи режим, додати копченості, варити 20 хвилин.

  • Окремо обсмажити на олії цибулю з морквою.

  • Додають в піджарку огірки, томат, пересипати в миску, додати картоплю.

  • Приправити, варити 20 хвилин.

  • У режимі «Підтримання тепла» залишити страву на 15 хвилин.


  • Солянка з капусти в мультиварці - рецепт

    Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

    Найпростіша солянка з капусти в мультиварці придбає пікантності і нового цікавого присмаку при додаванні каперсів. Мариновані пуп'янки гармонійно поєднуються з капустою і копченостями, серед яких може бути будь-яка ковбаса, грудинка, балик, корейка, мисливські ковбаски або просто сосиски з сардельками.


    Інгредієнти:

  • копченості – 400 г;

  • капуста квашена – 05 кг;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. ложка;

  • в'ялені помідори – 100 г;

  • маслини – 170 г;

  • каперси – 2-3 ст. ложки;

  • корінь імбиру – 50 г;

  • перець чилі – 1 шт.;

  • сіль, цукор, прянощі, масло, зелень.


  • Приготування

  • На маслі в режимі «Смаження» обсмажити цибулю з морквою і імбир.

  • Додати копченості, помідори, перець, маслини. каперси і томат.

  • Додати квашену капусту, перемішати.

  • Готувати в режимі «Гасіння» 40 хвилин.



  • Солянка з грибами в мультиварці

    Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

    Чудово конкурує з усіма класичними версіями страви солянка в мультиварці, рецепт з грибами та м'ясом. Завжди доступні печериці замінять ароматні лісові гриби, але їх попередньо необхідно відварити, а потім нарізати. В якості м'ясної основи використовують курку, індичку, свинину чи яловичину.
    Інгредієнти:

  • м'ясо на кістці – 800 г;

  • шинка, ковбаса варена та копчена – 200 г;

  • огірки солоні – 3 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. ложки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • печериці – 200 г;

  • маслини – 100 г;

  • сіль, перець, цукор, масло.


  • Приготування

  • Відварити м'ясо, видалити кістки, м'якоть нарізати.

  • У режимі «Смаження» обсмажити цибулю з грибами, огірками і томатною пастою.

  • Приправити, додати м'ясо, влити бульйон.

  • Готується солянка в мультиварці на режимі «Суп» або «Гасіння» 25 хвилин.

  • Наприкінці варіння кинути маслини.



  • Рибна солянка в мультиварці - рецепт

    Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

    Рибна солянка в мультиварці – рецепт, який реалізують з декількох сортів свіжої риби і додають для аромату копчене рибне філе. Томатну заправку з огірками можна доповнити солодким перцем, а бульйон приправити додатково меленим гострим чилі, огірковим розсолом за смаком або доповнити блюдо каперсами.
    Інгредієнти:

  • свіжа риба різних сортів – 800 г;

  • копчене рибне філе – 300 г;

  • солоні огірки – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • паста томатна – 2-3 ст. ложки;

  • оливки, лимон, зелень;

  • сіль, цукор, спеції, олія.


  • Приготування

  • Зварити бульйон з голови і хвоста риби.

  • Бульйон процідити, додати свіжу рибу.

  • Обсмажити і протушкувати цибулю з томатом і огірками.

  • З'єднати обидві частини страви в чаші.

  • Приправити. Солянка вариться в мультиварці на режимі «Суп» 25 хвилин.


  • Солянка по-грузинськи в мультиварці

    Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

    Солянка з яловичиною в мультиварці за грузинським рецептом вариться без копченостей доповнюється кавказькими спеціями, гострим перцем, виноградним вином і подається з щедрою порцією свіжої кінзи або петрушки. Додаткову пікантність смаку додасть розтертий з сіллю часник. Подають страву не у вигляді супу, а як гаряче зі скибкою хліба або лавашем.
    Інгредієнти:

  • яловичина – 600 г;

  • солоні огірки – 3-4 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • паста томатна – 3 ст. ложки;

  • вино – 1/3 склянки;

  • бульйон – 1 склянка;

  • кінза, хмелі-сунелі;

  • сіль, перець, цукор, масло.


  • Приготування

  • Яловичину нарізати на шматки, підрум'янити в маслі, «Смаження».

  • Додати цибулю, смажити ще 5 хвилин.

  • Ввести огірки, вино, бульйон, томат, приправи, перець.

  • Накрити кришкою, готувати в режимі «Гасіння» не менше 40 хвилин до м'якості м'яса. Подавати з кінзою.


  • Солянка з копченостями в мультиварці

    Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

    Більш пікантною і ароматною виходить солянка з реберцями в мультиварці, які можна поєднувати з іншими копченостями і зі свіжим м'ясом. Готують страву з грудинкою, салямі, сосисками, сардельками чи можна додавати до складу мисливські ковбаски або гострі чорізо, пепероні. Копчену нарізку за бажанням додатково обсмажують для повного розкриття смаку.
    Інгредієнти:

  • копченості – 05 кг;

  • капуста солона – 15 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • соус томатний – 200 г;

  • часник – 2-4 зубчики;

  • сіль, цукор, оливки, масло, зелень.


  • Приготування

  • На «Смаження» спасерувати цибулю з морквою.

  • Додати копченості, смажити хвилин 5 кинути часник.

  • Ввести капусту, томатний соус, 100 мл води і всі приправи.

  • У режимі «Гасіння» готувати 30 хвилин.

  • Подавати з січеною зеленню.



  • Солянка овочева в мультиварці

    Солянка в мультиварці - рецепти з м'ясом, ковбасою, овочами і копченостями

    Овочева проста солянка в мультиварці – щось середнє між густим супом і гарячим рагу, який поєднує в собі кілька узагальнюючих моментів. Унікальність страви в відсутність м'ясних компонентів і копченостей, альтернативою яким в даному випадку буде червона квасоля і мариновані гриби. Допускається додавати інші овочі або соління.
    Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 600 г;

  • капуста квашена – 600 г;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • квасоля червона – 1 банка;

  • гриби мариновані – 400 г;

  • протерті томати – 500 г;

  • часник – 4 зубки;

  • солоні огірки – 4-5 шт.;

  • сіль, цукор, оливки, масло, зелень.


  • Приготування

  • На «Смаження» спасерувати цибулю і моркву, квасолю, протерті томати, огірки.

  • Ввести гриби, нарзанную цвітну капусту квашену.

  • Залити водою, готувати на «Гасіння» 25 хвилин.

  • Приправити спеціями, а за 5 хвилин до сигналу кинути оливки і часник.

  • Подавати з зеленню.
  • Додав: admin | 17-03-2019, 20:03
    Переглядів: 466