Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом
Горбуша на пару в мультиварці – це дуже смачна риба, навіть ті, хто не відноситься до її шанувальникам, можуть задовольнити свої смакові уподобання. Приготування таким способом допоможе створити дієтичне блюдо, яке можна готувати щодня.
Для простого рецепту знадобиться горбуша, спеції і трохи лимонного соку:
Першим етапом стане очищення тушки окрайці від луски, всі залишки прибираються за допомогою проточної води.
Після тушка нарізають на порційні шматочки, приблизно по 15 см в товщину. Кожен шматочок можна обробити приправами, збризнути соком, видавленим з лимона.
У чашу наливається вода, близько 1 л. Зверху встановлюється контейнер, а на нього викладається заздалегідь підготовлена риба.
У багатьох виникає питання: скільки готувати горбушу на пару? Оптимальна тривалість часу складе 15-20 хвилин.
Справжнім кулінарним шедевром стане соковита горбуша на пару. Риба відома завдяки своїй поживності і змісту необхідних вітамінів, які допомагають підтримувати в нормальному стані травну і нервову систему. Крім того, вона відрізняється неймовірним смаком, який зустрінеш не в кожній різновиди риби.
Інгредієнти:
горбуша - 1 кг;
майонез - 1 ст. л.;
лимонний сік - 1 ч. л.;
приправа;
вода - 2 склянки;
сіль.
Приготування
Підготувати рибу, нарізати на порційні шматочки. Натерти їх приправою для риби і сіллю.
Викласти рибу на ємність для приготування на пару, збризнути соком, промазати майонезом.
Влити в миску воду, встановити ємність, вибрати потрібний режим.
Горбуша на пару в мультиварці буде готова через 20 хвилин.
У сучасному суспільстві господині все часто звертаються до такого цінного побутового помічника, як мультиварка. Вона допомагає заощадити час і зробити приготування набагато простіше. Так, з її допомогою можна створити стейк горбуші на пару, суттєво спростивши при цьому процес. Крім риби, компонентів потрібно мінімум, це різноманітні приправи.
Інгредієнти:
стейки горбуші - 6 шт.;
суміш перців;
сіль, приправи;
вода – 1 л.
Приготування
Стейки обробити сіллю і приправами, сумішшю перців.
У чашу налити воду.
Рибу викласти у спеціальну тару для варіння на пару. Виставити відповідний режим.
Горбуша на пару в мультиварці буде готова через 15 хвилин.
Неймовірно ніжним, соковитим і делікатесним виходить філе горбуші на пару в мультиварці. Рибку можна наситити чудовим багатим смаком, якщо використовувати для цього такі компоненти як соєвий соус, імбир. Потрібно обов'язково провести підготовчий процес: видалити кісточки, щоб вони не заважали при вживанні.
Інгредієнти:
філе - 2 шт.;
соєвий соус - 3 ст. л.;
імбир - 1 ч. л.;
крохмаль - 2 ст. л.
Приготування
Філе посипати крохмалем і сушеним імбиром.
У чашу набрати воду до половини і ємність для варіння на пару, куди викласти рибу.
Виставити режим на 7 хвилин, потім полити горбушу соєвим соусом. Продовжити режим.
Горбуша на пару в мультиварці буде готова через 5 хвилин.
Якщо хочеться створити щось незвичайне з риби, можна вдатися до такого варіанту як горбуша на пару з рисом. Така страва надзвичайно зручно тим, що одночасно готується і рибна складова, і гарнір, тому істотно економиться час. Органічним доповненням виступлять всілякі овочі.
Інгредієнти:
горбуша - 1 шт.;
рис - 2 склянки;
помідор, морква, перець болгарський, цибуля - 1 шт.;
вода - 1 склянка;
сіль.
Приготування
Рибу порізати і натерти сіллю.
Овочі подрібнити, обсмажити в режимі «Смаження»».
По черзі викласти в чашу рибу, овочі, рис. Все залити водою.
Виставити режим «Рис» або «На пару».
Горбуша, рис на пару в мультиварці будуть готові через півгодини.
Оригінальною варіацією, в якій представлені страви з горбуші на пару, є поєднання риби зі сметаною. У цьому випадку вона виходить по-справжньому соковитою і ніжною. Можна використовувати додавання майонезу, що зробить страву більш поживним і володіє яскравим насиченим смаком. Додасть пікантності солоний сир.
Інгредієнти:
тушка горбуші – 1 шт.;
сметана – 3 ст. л.;
майонез – 2 ст. л.;
солоний сир твердий – 200 г;
спеції.
Приготування
Тушку порізати, обмазати спеціями.
Викласти шматочки риби в чашу, обсмажити з кожної сторони по 15 хвилин в режимі «Смаження».
Влити в миску воду і встановити ємність для готування на пару. Викласти туди рибу і залити сметанно-майонезним соусом.
Горбуша на пару буде готова через 15 хвилин, за 2 хвилини до закінчення приєднати тертий сир.
Неперевершеною варіацією страви є горбуша в фользі на пару. Цей спосіб готування надзвичайно зручний завдяки тому, що складові поділяються на окремі порції. До риби можна приєднати сир і овочі, які будуть відразу готові до вживання, якщо розгорнути фольгу і викласти продукти на тарілку.
Інгредієнти:
горбуша, томат – по 1 шт.;
сир – 100 г;
вода – 1 л;
спеції.
Приготування
Рибу подрібнити на шматки, натерти сіллю.
Зверху на кожен рибний шматочок викласти кружечок томату і скибочку сиру.
Загорнути порції в фольгу.
Влити воду в чашу і виставити спеціальну ємність, куди помістити рибу.
Парова горбуша буде готова в режимі «На пару» через півгодини.
Дуже пікантною і вишуканою виходить горбуша з овочами на пару. Шматочки риби можна розташувати упереміш з іншими компонентами або ж зробити з них овочеву подушку. Рецепт може змінюватись в залежності від того, який вибраний картоплю. Якщо він звичайний, його закладають відразу, а якщо молода, то через 10 хвилин після інших продуктів.
Інгредієнти:
горбуша – 400 г;
морква, цибуля – по 1 шт.;
картопля – 4 шт.;
сметана – 3 ст. л.;
вода – 1 л;
сіль.
Приготування
Влити воду в чашу.
Подрібнені цибулю і моркву викласти в ємність для готування на пару.
Зверху розмістити шматочки риби, натерті сіллю. Залити сметаною.
Останнім шаром розташувати картоплю.
Горбуша, овочі на пару в мультиварці будуть готові через 20 хвилин.
Дуже цікавою варіацією дієтичного страви є парові котлети з горбуші. Їх можна приготувати з ретельно подрібненого фаршу або рубленому вигляді. Вибір того або іншого рецепту здійснюється в залежності від індивідуальних уподобань. Для готування рекомендується використовувати таку частину рибної тушки як філе.
Інгредієнти:
філе – 05 кг;
цибуля – 2 шт.;
манка – 5 ст. л.;
сіль, спеції;
яйце – 1 шт.;
вода – 1 л.
Приготування
Філе і цибулю подрібнити, дрібно порубавши або за допомогою м'ясорубки.
Приєднати інші компоненти, крім води, дати фаршу настоятися півгодини.
Влити воду в чашу.
Сформувати котлети і помістити їх в спеціальну ємність.
Готувати котлети при режимі «На пару» півгодини.
Для молодих матусь справжньою знахідкою стане смачна горбуша на пару. З допомогою такого рецепта вдасться нагодувати дитину надзвичайно корисним і поживним стравою. Залежно від особливостей того або іншого дитячого організму (наявності чи відсутності алергії), рибу можна вводити в раціон з 1 року або 3 років. Її можна подати у вигляді пюре, котлет, тефтелькою.
Інгредієнти:
філе – 120 г;
молоко – 2 ст. л.;
рослинне масло – 2 ч. л.
Приготування
Філе подрібнити на шматочки, готувати в режимі «на пару 20 хвилин.
Перемолоти пюре в блендері, з'єднати його з молоком і маслом, зробити пюре.
Як приготувати горбушу в мультиварці на пару?
Для простого рецепту знадобиться горбуша, спеції і трохи лимонного соку:
Соковита горбуша в мультиварці на пару
Справжнім кулінарним шедевром стане соковита горбуша на пару. Риба відома завдяки своїй поживності і змісту необхідних вітамінів, які допомагають підтримувати в нормальному стані травну і нервову систему. Крім того, вона відрізняється неймовірним смаком, який зустрінеш не в кожній різновиди риби.
Інгредієнти:
Приготування
Стейки горбуші на пару в мультиварці
У сучасному суспільстві господині все часто звертаються до такого цінного побутового помічника, як мультиварка. Вона допомагає заощадити час і зробити приготування набагато простіше. Так, з її допомогою можна створити стейк горбуші на пару, суттєво спростивши при цьому процес. Крім риби, компонентів потрібно мінімум, це різноманітні приправи.
Інгредієнти:
Приготування
Філе горбуші на пару
Неймовірно ніжним, соковитим і делікатесним виходить філе горбуші на пару в мультиварці. Рибку можна наситити чудовим багатим смаком, якщо використовувати для цього такі компоненти як соєвий соус, імбир. Потрібно обов'язково провести підготовчий процес: видалити кісточки, щоб вони не заважали при вживанні.
Інгредієнти:
Приготування
Горбуша на пару в мультиварці з рисом
Якщо хочеться створити щось незвичайне з риби, можна вдатися до такого варіанту як горбуша на пару з рисом. Така страва надзвичайно зручно тим, що одночасно готується і рибна складова, і гарнір, тому істотно економиться час. Органічним доповненням виступлять всілякі овочі.
Інгредієнти:
Приготування
Горбуша на пару зі сметаною
Оригінальною варіацією, в якій представлені страви з горбуші на пару, є поєднання риби зі сметаною. У цьому випадку вона виходить по-справжньому соковитою і ніжною. Можна використовувати додавання майонезу, що зробить страву більш поживним і володіє яскравим насиченим смаком. Додасть пікантності солоний сир.
Інгредієнти:
Приготування
Горбуша на пару у фользі мультиварці
Неперевершеною варіацією страви є горбуша в фользі на пару. Цей спосіб готування надзвичайно зручний завдяки тому, що складові поділяються на окремі порції. До риби можна приєднати сир і овочі, які будуть відразу готові до вживання, якщо розгорнути фольгу і викласти продукти на тарілку.
Інгредієнти:
Приготування
Горбуша на пару з овочами в мультиварці
Дуже пікантною і вишуканою виходить горбуша з овочами на пару. Шматочки риби можна розташувати упереміш з іншими компонентами або ж зробити з них овочеву подушку. Рецепт може змінюватись в залежності від того, який вибраний картоплю. Якщо він звичайний, його закладають відразу, а якщо молода, то через 10 хвилин після інших продуктів.
Інгредієнти:
Приготування
Котлети з горбуші на пару в мультиварці
Дуже цікавою варіацією дієтичного страви є парові котлети з горбуші. Їх можна приготувати з ретельно подрібненого фаршу або рубленому вигляді. Вибір того або іншого рецепту здійснюється в залежності від індивідуальних уподобань. Для готування рекомендується використовувати таку частину рибної тушки як філе.
Інгредієнти:
Приготування
Горбуша на пару для дитини
Для молодих матусь справжньою знахідкою стане смачна горбуша на пару. З допомогою такого рецепта вдасться нагодувати дитину надзвичайно корисним і поживним стравою. Залежно від особливостей того або іншого дитячого організму (наявності чи відсутності алергії), рибу можна вводити в раціон з 1 року або 3 років. Її можна подати у вигляді пюре, котлет, тефтелькою.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти

Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі
Тефтелі в мультиварці являють собою живильне дієтичне блюдо. Їх можна зробити з різних видів м'яса, рибного філе, рису або гречки. Пікантне страва

Горбуша з грибами
Горбуша має важливе відмінність і перевага серед інших представників сімейства лососевих - вона доступна і при цьому не менш смачна, ніж її

Горбуша в сметані
Горбуша - смачна рибка, яку можна готувати різними способами: тушкувати, смажити, варити і запікати. У нашій статті ми зібрали найбільш цікаві

Горбуша з картоплею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її можна коптити, варити, солити, запікати. І сьогодні ми розповімо, як її приготувати з картоплею

Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за

Горбуша в мультиварці
З горбуші можна приготувати безліч цікавих і чудових страв. І сьогодні ми детально розберемося, які страви з цієї рибки можна створити в мультиварці.