» » Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом
Горбуша на пару в мультиварці – це дуже смачна риба, навіть ті, хто не відноситься до її шанувальникам, можуть задовольнити свої смакові уподобання. Приготування таким способом допоможе створити дієтичне блюдо, яке можна готувати щодня.

Як приготувати горбушу в мультиварці на пару?


Для простого рецепту знадобиться горбуша, спеції і трохи лимонного соку:

  • Першим етапом стане очищення тушки окрайці від луски, всі залишки прибираються за допомогою проточної води.

  • Після тушка нарізають на порційні шматочки, приблизно по 15 см в товщину. Кожен шматочок можна обробити приправами, збризнути соком, видавленим з лимона.

  • У чашу наливається вода, близько 1 л. Зверху встановлюється контейнер, а на нього викладається заздалегідь підготовлена риба.

  • У багатьох виникає питання: скільки готувати горбушу на пару? Оптимальна тривалість часу складе 15-20 хвилин.


  • Соковита горбуша в мультиварці на пару

    Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

    Справжнім кулінарним шедевром стане соковита горбуша на пару. Риба відома завдяки своїй поживності і змісту необхідних вітамінів, які допомагають підтримувати в нормальному стані травну і нервову систему. Крім того, вона відрізняється неймовірним смаком, який зустрінеш не в кожній різновиди риби.
    Інгредієнти:

  • горбуша - 1 кг;

  • майонез - 1 ст. л.;

  • лимонний сік - 1 ч. л.;

  • приправа;

  • вода - 2 склянки;

  • сіль.


  • Приготування

  • Підготувати рибу, нарізати на порційні шматочки. Натерти їх приправою для риби і сіллю.

  • Викласти рибу на ємність для приготування на пару, збризнути соком, промазати майонезом.

  • Влити в миску воду, встановити ємність, вибрати потрібний режим.

  • Горбуша на пару в мультиварці буде готова через 20 хвилин.


  • Стейки горбуші на пару в мультиварці


    Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

    У сучасному суспільстві господині все часто звертаються до такого цінного побутового помічника, як мультиварка. Вона допомагає заощадити час і зробити приготування набагато простіше. Так, з її допомогою можна створити стейк горбуші на пару, суттєво спростивши при цьому процес. Крім риби, компонентів потрібно мінімум, це різноманітні приправи.
    Інгредієнти:

  • стейки горбуші - 6 шт.;

  • суміш перців;

  • сіль, приправи;

  • вода – 1 л.


  • Приготування

  • Стейки обробити сіллю і приправами, сумішшю перців.

  • У чашу налити воду.

  • Рибу викласти у спеціальну тару для варіння на пару. Виставити відповідний режим.

  • Горбуша на пару в мультиварці буде готова через 15 хвилин.


  • Філе горбуші на пару

    Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

    Неймовірно ніжним, соковитим і делікатесним виходить філе горбуші на пару в мультиварці. Рибку можна наситити чудовим багатим смаком, якщо використовувати для цього такі компоненти як соєвий соус, імбир. Потрібно обов'язково провести підготовчий процес: видалити кісточки, щоб вони не заважали при вживанні.
    Інгредієнти:

  • філе - 2 шт.;

  • соєвий соус - 3 ст. л.;

  • імбир - 1 ч. л.;

  • крохмаль - 2 ст. л.


  • Приготування

  • Філе посипати крохмалем і сушеним імбиром.

  • У чашу набрати воду до половини і ємність для варіння на пару, куди викласти рибу.

  • Виставити режим на 7 хвилин, потім полити горбушу соєвим соусом. Продовжити режим.

  • Горбуша на пару в мультиварці буде готова через 5 хвилин.


  • Горбуша на пару в мультиварці з рисом

    Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

    Якщо хочеться створити щось незвичайне з риби, можна вдатися до такого варіанту як горбуша на пару з рисом. Така страва надзвичайно зручно тим, що одночасно готується і рибна складова, і гарнір, тому істотно економиться час. Органічним доповненням виступлять всілякі овочі.
    Інгредієнти:

  • горбуша - 1 шт.;

  • рис - 2 склянки;

  • помідор, морква, перець болгарський, цибуля - 1 шт.;

  • вода - 1 склянка;

  • сіль.


  • Приготування



  • Рибу порізати і натерти сіллю.

  • Овочі подрібнити, обсмажити в режимі «Смаження»».

  • По черзі викласти в чашу рибу, овочі, рис. Все залити водою.

  • Виставити режим «Рис» або «На пару».

  • Горбуша, рис на пару в мультиварці будуть готові через півгодини.


  • Горбуша на пару зі сметаною

    Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

    Оригінальною варіацією, в якій представлені страви з горбуші на пару, є поєднання риби зі сметаною. У цьому випадку вона виходить по-справжньому соковитою і ніжною. Можна використовувати додавання майонезу, що зробить страву більш поживним і володіє яскравим насиченим смаком. Додасть пікантності солоний сир.
    Інгредієнти:

  • тушка горбуші – 1 шт.;

  • сметана – 3 ст. л.;

  • майонез – 2 ст. л.;

  • солоний сир твердий – 200 г;

  • спеції.


  • Приготування

  • Тушку порізати, обмазати спеціями.

  • Викласти шматочки риби в чашу, обсмажити з кожної сторони по 15 хвилин в режимі «Смаження».

  • Влити в миску воду і встановити ємність для готування на пару. Викласти туди рибу і залити сметанно-майонезним соусом.

  • Горбуша на пару буде готова через 15 хвилин, за 2 хвилини до закінчення приєднати тертий сир.


  • Горбуша на пару у фользі мультиварці

    Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

    Неперевершеною варіацією страви є горбуша в фользі на пару. Цей спосіб готування надзвичайно зручний завдяки тому, що складові поділяються на окремі порції. До риби можна приєднати сир і овочі, які будуть відразу готові до вживання, якщо розгорнути фольгу і викласти продукти на тарілку.
    Інгредієнти:

  • горбуша, томат – по 1 шт.;

  • сир – 100 г;

  • вода – 1 л;

  • спеції.


  • Приготування

  • Рибу подрібнити на шматки, натерти сіллю.

  • Зверху на кожен рибний шматочок викласти кружечок томату і скибочку сиру.

  • Загорнути порції в фольгу.

  • Влити воду в чашу і виставити спеціальну ємність, куди помістити рибу.

  • Парова горбуша буде готова в режимі «На пару» через півгодини.


  • Горбуша на пару з овочами в мультиварці

    Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

    Дуже пікантною і вишуканою виходить горбуша з овочами на пару. Шматочки риби можна розташувати упереміш з іншими компонентами або ж зробити з них овочеву подушку. Рецепт може змінюватись в залежності від того, який вибраний картоплю. Якщо він звичайний, його закладають відразу, а якщо молода, то через 10 хвилин після інших продуктів.
    Інгредієнти:

  • горбуша – 400 г;

  • морква, цибуля – по 1 шт.;

  • картопля – 4 шт.;

  • сметана – 3 ст. л.;

  • вода – 1 л;

  • сіль.


  • Приготування

  • Влити воду в чашу.

  • Подрібнені цибулю і моркву викласти в ємність для готування на пару.

  • Зверху розмістити шматочки риби, натерті сіллю. Залити сметаною.

  • Останнім шаром розташувати картоплю.

  • Горбуша, овочі на пару в мультиварці будуть готові через 20 хвилин.


  • Котлети з горбуші на пару в мультиварці

    Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

    Дуже цікавою варіацією дієтичного страви є парові котлети з горбуші. Їх можна приготувати з ретельно подрібненого фаршу або рубленому вигляді. Вибір того або іншого рецепту здійснюється в залежності від індивідуальних уподобань. Для готування рекомендується використовувати таку частину рибної тушки як філе.
    Інгредієнти:

  • філе – 05 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • манка – 5 ст. л.;

  • сіль, спеції;

  • яйце – 1 шт.;

  • вода – 1 л.


  • Приготування

  • Філе і цибулю подрібнити, дрібно порубавши або за допомогою м'ясорубки.

  • Приєднати інші компоненти, крім води, дати фаршу настоятися півгодини.

  • Влити воду в чашу.

  • Сформувати котлети і помістити їх в спеціальну ємність.

  • Готувати котлети при режимі «На пару» півгодини.


  • Горбуша на пару для дитини

    Горбуша на пару в мультиварці – рецепти стейків, філе і котлет, зварена риба зі сметаною і рисом

    Для молодих матусь справжньою знахідкою стане смачна горбуша на пару. З допомогою такого рецепта вдасться нагодувати дитину надзвичайно корисним і поживним стравою. Залежно від особливостей того або іншого дитячого організму (наявності чи відсутності алергії), рибу можна вводити в раціон з 1 року або 3 років. Її можна подати у вигляді пюре, котлет, тефтелькою.
    Інгредієнти:

  • філе – 120 г;

  • молоко – 2 ст. л.;

  • рослинне масло – 2 ч. л.


  • Приготування

  • Філе подрібнити на шматочки, готувати в режимі «на пару 20 хвилин.

  • Перемолоти пюре в блендері, з'єднати його з молоком і маслом, зробити пюре.
  • Додав: admin | 17-03-2019, 20:02
    Переглядів: 436