Горбуша на пару в мультиварці – це дуже смачна риба, навіть ті, хто не відноситься до її шанувальникам, можуть задовольнити свої смакові уподобання. Приготування таким способом допоможе створити дієтичне блюдо, яке можна готувати щодня.
Як приготувати горбушу в мультиварці на пару?
Для простого рецепту знадобиться горбуша, спеції і трохи лимонного соку:
Першим етапом стане очищення тушки окрайці від луски, всі залишки прибираються за допомогою проточної води. Після тушка нарізають на порційні шматочки, приблизно по 15 см в товщину. Кожен шматочок можна обробити приправами, збризнути соком, видавленим з лимона. У чашу наливається вода, близько 1 л. Зверху встановлюється контейнер, а на нього викладається заздалегідь підготовлена риба. У багатьох виникає питання: скільки готувати горбушу на пару? Оптимальна тривалість часу складе 15-20 хвилин. Соковита горбуша в мультиварці на пару
Справжнім кулінарним шедевром стане соковита горбуша на пару. Риба відома завдяки своїй поживності і змісту необхідних вітамінів, які допомагають підтримувати в нормальному стані травну і нервову систему. Крім того, вона відрізняється неймовірним смаком, який зустрінеш не в кожній різновиди риби.
Інгредієнти: горбуша - 1 кг; майонез - 1 ст. л.; лимонний сік - 1 ч. л.; приправа; вода - 2 склянки; сіль. Приготування Підготувати рибу, нарізати на порційні шматочки. Натерти їх приправою для риби і сіллю. Викласти рибу на ємність для приготування на пару, збризнути соком, промазати майонезом. Влити в миску воду, встановити ємність, вибрати потрібний режим. Горбуша на пару в мультиварці буде готова через 20 хвилин. Стейки горбуші на пару в мультиварці
У сучасному суспільстві господині все часто звертаються до такого цінного побутового помічника, як мультиварка. Вона допомагає заощадити час і зробити приготування набагато простіше. Так, з її допомогою можна створити стейк горбуші на пару, суттєво спростивши при цьому процес. Крім риби, компонентів потрібно мінімум, це різноманітні приправи.
Інгредієнти: стейки горбуші - 6 шт.; суміш перців; сіль, приправи; вода – 1 л. Приготування Стейки обробити сіллю і приправами, сумішшю перців. У чашу налити воду. Рибу викласти у спеціальну тару для варіння на пару. Виставити відповідний режим. Горбуша на пару в мультиварці буде готова через 15 хвилин. Філе горбуші на пару
Неймовірно ніжним, соковитим і делікатесним виходить філе горбуші на пару в мультиварці. Рибку можна наситити чудовим багатим смаком, якщо використовувати для цього такі компоненти як соєвий соус, імбир. Потрібно обов'язково провести підготовчий процес: видалити кісточки, щоб вони не заважали при вживанні.
Інгредієнти: філе - 2 шт.; соєвий соус - 3 ст. л.; імбир - 1 ч. л.; крохмаль - 2 ст. л. Приготування Філе посипати крохмалем і сушеним імбиром. У чашу набрати воду до половини і ємність для варіння на пару, куди викласти рибу. Виставити режим на 7 хвилин, потім полити горбушу соєвим соусом. Продовжити режим. Горбуша на пару в мультиварці буде готова через 5 хвилин. Горбуша на пару в мультиварці з рисом
Якщо хочеться створити щось незвичайне з риби, можна вдатися до такого варіанту як горбуша на пару з рисом. Така страва надзвичайно зручно тим, що одночасно готується і рибна складова, і гарнір, тому істотно економиться час. Органічним доповненням виступлять всілякі овочі.
Інгредієнти: горбуша - 1 шт.; рис - 2 склянки; помідор, морква, перець болгарський, цибуля - 1 шт.; вода - 1 склянка; сіль. Приготування Рибу порізати і натерти сіллю. Овочі подрібнити, обсмажити в режимі «Смаження»». По черзі викласти в чашу рибу, овочі, рис. Все залити водою. Виставити режим «Рис» або «На пару». Горбуша, рис на пару в мультиварці будуть готові через півгодини. Горбуша на пару зі сметаною
Оригінальною варіацією, в якій представлені страви з горбуші на пару, є поєднання риби зі сметаною. У цьому випадку вона виходить по-справжньому соковитою і ніжною. Можна використовувати додавання майонезу, що зробить страву більш поживним і володіє яскравим насиченим смаком. Додасть пікантності солоний сир.
Інгредієнти: тушка горбуші – 1 шт.; сметана – 3 ст. л.; майонез – 2 ст. л.; солоний сир твердий – 200 г; спеції. Приготування Тушку порізати, обмазати спеціями. Викласти шматочки риби в чашу, обсмажити з кожної сторони по 15 хвилин в режимі «Смаження». Влити в миску воду і встановити ємність для готування на пару. Викласти туди рибу і залити сметанно-майонезним соусом. Горбуша на пару буде готова через 15 хвилин, за 2 хвилини до закінчення приєднати тертий сир. Горбуша на пару у фользі мультиварці
Неперевершеною варіацією страви є горбуша в фользі на пару. Цей спосіб готування надзвичайно зручний завдяки тому, що складові поділяються на окремі порції. До риби можна приєднати сир і овочі, які будуть відразу готові до вживання, якщо розгорнути фольгу і викласти продукти на тарілку.
Інгредієнти: горбуша, томат – по 1 шт.; сир – 100 г; вода – 1 л; спеції. Приготування Рибу подрібнити на шматки, натерти сіллю. Зверху на кожен рибний шматочок викласти кружечок томату і скибочку сиру. Загорнути порції в фольгу. Влити воду в чашу і виставити спеціальну ємність, куди помістити рибу. Парова горбуша буде готова в режимі «На пару» через півгодини. Горбуша на пару з овочами в мультиварці
Дуже пікантною і вишуканою виходить горбуша з овочами на пару. Шматочки риби можна розташувати упереміш з іншими компонентами або ж зробити з них овочеву подушку. Рецепт може змінюватись в залежності від того, який вибраний картоплю. Якщо він звичайний, його закладають відразу, а якщо молода, то через 10 хвилин після інших продуктів.
Інгредієнти: горбуша – 400 г; морква, цибуля – по 1 шт.; картопля – 4 шт.; сметана – 3 ст. л.; вода – 1 л; сіль. Приготування Влити воду в чашу. Подрібнені цибулю і моркву викласти в ємність для готування на пару. Зверху розмістити шматочки риби, натерті сіллю. Залити сметаною. Останнім шаром розташувати картоплю. Горбуша, овочі на пару в мультиварці будуть готові через 20 хвилин. Котлети з горбуші на пару в мультиварці
Дуже цікавою варіацією дієтичного страви є парові котлети з горбуші. Їх можна приготувати з ретельно подрібненого фаршу або рубленому вигляді. Вибір того або іншого рецепту здійснюється в залежності від індивідуальних уподобань. Для готування рекомендується використовувати таку частину рибної тушки як філе.
Інгредієнти: філе – 05 кг; цибуля – 2 шт.; манка – 5 ст. л.; сіль, спеції; яйце – 1 шт.; вода – 1 л. Приготування Філе і цибулю подрібнити, дрібно порубавши або за допомогою м'ясорубки. Приєднати інші компоненти, крім води, дати фаршу настоятися півгодини. Влити воду в чашу. Сформувати котлети і помістити їх в спеціальну ємність. Готувати котлети при режимі «На пару» півгодини. Горбуша на пару для дитини
Для молодих матусь справжньою знахідкою стане смачна горбуша на пару. З допомогою такого рецепта вдасться нагодувати дитину надзвичайно корисним і поживним стравою. Залежно від особливостей того або іншого дитячого організму (наявності чи відсутності алергії), рибу можна вводити в раціон з 1 року або 3 років. Її можна подати у вигляді пюре, котлет, тефтелькою.
Інгредієнти: філе – 120 г; молоко – 2 ст. л.; рослинне масло – 2 ч. л. Приготування Філе подрібнити на шматочки, готувати в режимі «на пару 20 хвилин. Перемолоти пюре в блендері, з'єднати його з молоком і маслом, зробити пюре.