» » Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком
Курка в мультиварці зберігає соковитість, купуючи ніжний і насичений смак, який легко урізноманітнити, застосовуючи на практиці прості ідеї застосування маринадів і добавок до м'яса. Існує маса способів приготувати птицю в пристрої, кожен з яких обов'язково варто спробувати.

Як приготувати курку в мультиварці?


Страви з курки в мультиварці славляться не тільки відмінними смаковими якостями, але і порівняно простим приготуванням.

  • Готувати птицю можна цілком, попередньо замаринувавши тушку в будь-якому доречному маринаді.

  • Гомілки, стегна або оброблену на порційні шматочки цілу птицю в мультиварці смажать, тушкують у своєму соку або з додаванням соусів, овочів, інших компонентів.

  • Легко і просто зварити прозорий курячий бульйон в мультиварці, суп або холодець, зробити дієтичне парові котлети з птиці або живильну і ситну тушонку.

  • Режим, необхідний для приготування того чи іншого блюда визначається рецептом або може бути скориговано залежно від вимог інструкції до конкретного пристрою.


  • Курка в мультиварці цілком

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Елементарно готується курка цілком в мультиварці і вимагає від кухаря мінімальних трудовитрат. Замість представленого набору складових для маринування курячої тушки можна використовувати асорті прянощів на свій розсуд або зовсім обмежитися лаконічним набором з солі, перцю і часнику.
    Інгредієнти:

  • курка – 13-15 кг;

  • сметана і майонез – по 1 ст. ложці;

  • мелена суміш перців – 1 ст. ложка;

  • часник сушений – 05 ст. ложки;

  • сіль.


  • Приготування

  • Курку промивають, обсушують, натирають сіллю, перцем і часником, а зверху сумішшю з сметани з майонезом.

  • Поміщають тушку в рукав, який проколюють.

  • Готується ціла курка в мультиварці на режимі «Випічка» по 30 хвилин з одного і з іншого боку.



  • Курячі гомілки в мультиварці


    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Смачної, рум'яної і при цьому соковитою вийде курка смажена в мультиварці. В даному випадку використовуються гомілки, але з тим же успіхом можна приготувати подібним манером стегна, оброблену на порції тушку. Результатом буде чудове блюдо для подачі з гарніром з картоплі, рису, інших злаків, овочів.
    Інгредієнти:

  • курячі гомілки – 1 кг;

  • часник – 1 головка;

  • олія рослинна соєвий соус – 5 ст. ложок;

  • майонез – 4 ст. ложки;

  • аджика кавказька – 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Гомілки споліскують, обсушують, солять, перчать, додають подрібнений часник і всі компоненти зі списку.

  • Маринують м'ясо 2 години, перекладають у чашу з рослинним маслом.

  • Готується смажена курка в мультиварці може на програмі «Випічка» або «Смаження» по 15 хвилин з кожної сторони.


  • Плов в мультиварці з куркою – рецепт

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Для отримання самостійного смачного, поживного і смачної страви, що не потребують гарніру, курятину можна доповнити рисом і овочами, приготувавши в результаті апетитний плов. Зі спецій додають тільки традиційну зіру і барбарис або застосовують готовий мікс прянощів для плову, складений професіоналами.
    Інгредієнти:

  • курятина – 500 г;

  • рис – 300 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • часник – 1 зубок;

  • вода – 500 мл;

  • зіра і барбарис – по 1/3 ч. ложки;

  • масло рослинне – 150 мл;

  • часник – 1 головка;

  • сіль.


  • Приготування

  • В олії на «Випікання» смажать нарізану цибулю з морквою.

  • Додають розрізану на порційні шматочки курятину, а через 10 хвилин приправи і рис.

  • Вливають окріп, підсолюють блюдо, доповнюють головкою часнику.

  • Готують курячий плов в мультиварці на режимі «Плов» або «Рис» до сигналу.


  • Курячі крильця в мультиварці

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Приготовлена курка в мультиварці з маринадом на основі соєвого соусу, набуває приємний пікантний присмак і аромат. Легку карамельну скоринку додасть доданий мед, а гірчиця зробить м'ясні волокна ніжніше і трохи гостріше. Особливо смачні і апетитні в подібному виконанні курячі крильця.
    Інгредієнти:

  • курячі крильця – 10 шт.;

  • мед, гірчиця, томатна паста і рослинну олію – по 1 ст. ложці;

  • соєвий соус – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Змішують в мисці рослинну олію, томатну пасту, соєвий соус, гірчицю і мед.

  • Натирають крильця перцем, кладуть у маринад на пару годин.

  • Викладають промаринованную птицю в чашу пристрою, додавши трохи олії.

  • Через 45 хвилин приготування в режимі «Випічка» курка в соєвому соусі в мультиварці буде готова.


  • Суп в мультиварці з курки

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    На перше в мультиварці легко зварити з курки будь-суп. Наповненням може бути локшина, всілякі злакові крупи, овочеве асорті, бобові. Однією з найсмачніших версій гарячого є блюдо з горохом. Крупу слід обов'язково попередньо замочити на 12 годин, час від часу міняючи воду.
    Інгредієнти:

  • курятина – 500 г;

  • горох – 1 склянка;

  • морква і цибуля – 2 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • вода – 4 л;

  • рослинна олія – 40 мл;

  • сіль, перець, лавр, зелень.


  • Приготування

  • Включають режим «Випічка».

  • Пасерують На маслі нарізану цибулю з морквою.

  • Додають шматочки курятини, розмочений горох, картопля і приправи.

  • Заливають все підігрітою до кипіння водою.

  • Готують гороховий суп з куркою в мультиварці на режимі «Мультиповар» або «Суп» 1 год.


  • Чахохбілі з курки в мультиварці

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Вразить своїми смаковими властивостями курка в мультиварці, приготовлена з овочами по грузинським рецептом. У складі свіжі помідори, солодкий перець, багато цибулі і свіжої зелені, серед якої переважно кінза. Для гостроти блюдо доповнюють нарізаним гострим перцем, кількість якого визначають по смаку.


    Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • помідори – 700 г;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • цибуля – 4 шт.;

  • часник – 4 зубки;

  • кріп, петрушка, кінза базилік – за смаком;

  • гострий перець – 05 шт.;

  • томатна паста – 1 ст. ложка;

  • часник – 3 зубки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Курку розрізати на скибочки, які обсмажують без масла 20 хвилин в режимі «Смаження».

  • Додають нарізану цибулю, а через 5 хвилин часник, гострий і солодкий перець, подрібнені помідори.

  • Закладають в чашу томатну пасту, сіль, перець.

  • Курка з овочами готується в мультиварці на режимі «Гасіння» 1 год.

  • В кінці гасіння додають зелень.



  • Курка в сметані в мультиварці

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Чудовим доповненням відвареної пасти, рису або картоплі стане куряче філе в мультиварці, потушенное в сметані. Незмінною добавкою тут є асорті сухих італійських трав, яке надає характерний пікантний смак і аромат страви, а в поєднанні з часником перетворює його на справжній кулінарний шедевр.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 800 г;

  • цибуля – 100 г;

  • часник – 5 зубків;

  • кріп, петрушка і базилік – по 05 пучка;

  • італійські трави – 05 ч. ложки;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • На маслі в режимі «Смаження» обсмажують нарізане кубиками філе до зміни кольору.

  • Додають цибулю, половину порції часнику і смажать 3 хвилини.

  • Закладають сметану, трави, сіль, перець.

  • Готують куряче філе в мультиварці під кришкою на «Гасіння» 20 хвилин, додавши за 5 хвилин до сигналу часник і зелень.


  • Жульєн з грибами і куркою в мультиварці

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Шанувальників вишуканого жульєна доведеться за смаком курка з грибами в мультиварці , приготовлена за таким рецептом. За смаковими якостями страва не поступається тому, що запікається традиційним способом в духовці порційних кокотницях, вдається таким же насиченим, смачним, і ще більш соковитим.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 800 г;

  • цибуля – 300 г;

  • гриби – 600 г;

  • вершки – 200 мл;

  • сир – 200 г;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Включають мультиварку, налаштувавши її на режим «Випічка» і встановивши таймер на 55-60 хвилин.

  • Закладають нарізану кубиками курятину, гриби і цибулю, смажать складові, помішуючи, при відкритій кришці 15 хвилин.

  • Вливають вершки, прикривають кришку і продовжують готування в тому ж режимі 30 хвилин.

  • Посипають страву сиром, чекають закінчення роботи програми.


  • Печеня в мультиварці з курки з картоплею

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Ніщо так не піднімає апетит перед трапезою, як аромат, излучающийся в процесі приготування наступного страви. Тушкована картопля з куркою в мультиварці вгамує голод і потішить смакові рецептори гармонійним смаком. Крім прованських трав склад часто доповнюють наприкінці гасіння просто лавром і часником.
    Інгредієнти:

  • курка – 800 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • олія – 50 мл;

  • вода – 400 мл;



  • сіль, перець, лавр, часник.


  • Приготування

  • В олії на «Випікання» чи «Смаженню» пасерують нарізані цибулю з морквою.

  • Через 20 хвилин додають оброблену птицю, всі спеції, воду.

  • Закладають очищений і нарізаний великими кубиками картопля і солодкий перець.

  • Перемикають прилад на «Гасіння», встановивши таймер на 15 години.



  • Тушонка з курки в мультиварці

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Рекомендації, як загасити курку в мультиварці, стануть в нагоді тим, кому необхідно переробити птицю для тривалого зберігання і забезпечити себе цінного заготівлею. Гасити м'ясо можна прямо в банках, додавши на дно прянощі, прикривши судини кришками і помістивши їх у чашу з водою, яка доходить по плечики ємностей.
    Інгредієнти:

  • курка – 1 кг;

  • лавр – 3 шт.;

  • горошини перцю – 15 шт.;

  • сіль – 1-15 ч. ложки.


  • Приготування

  • Курку нарізають невеликими порційними шматочками, підсолюють і укладають в чашу мультиварки без масла.

  • Включають режим «Гасіння» на 4 години.

  • Через 3 години додають лавр і перець.

  • Розкладають тушковане м'ясо по стерильним банкам, закупорюють герметично, поміщають під шубу до охолодження, а потім прибирають в холод для зберігання.


  • Курячі котлети на пару в мультиварці

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Найбільш дієтичної і легкою для травлення виходить приготовлена курка на пару в мультиварці. Варити м'ясо можна цілими скибочками, але набагато смачніше вийде птах, якщо зробити з її м'якоті м'які і ніжні котлети. У фарш крім цибулі і часнику бажано додати трохи кропу для аромату, смаку і кольору.
    Інгредієнти:

  • куряче філе – 800 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • білий хліб – 250 г;



  • яйця – 2 шт.;

  • молоко;

  • сіль, перець, кріп.


  • Приготування

  • Хліб замочують у молоці на кілька хвилин.

  • Перекручують через м'ясорубку курятину, цибулю, хліб.

  • Додають яйця, сіль, перець, відбивають масу, формують заготовки.

  • Готують курячі котлети в мультиварці на решітці 20 хвилин в режимі «Пар», додавши в чашу воду.


  • Холодець з курки в мультиварці

    Курка в мультиварці - рецепти котлет з філе на пару, чахохбілі, плову і птиці цілком

    Курка в мультиварці – рецепти, якими особливо зручно користуватися при тривалій варінні птиці. Одним з таких випадків є приготування холодцю в різних його варіаціях. Базову версію, представлену далі, легко урізноманітнити, додавши до складу інше м'ясо або приправивши бульйон на свій розсуд за смаком.
    Інгредієнти:

  • курка – 1 шт.;

  • курячі ніжки – 05 кг;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • лавр – 2 шт.;

  • горошини чорного, духмяного перцю, гвоздика – по 5 шт.;

  • вода – 13 л;

  • сіль, часник.


  • Приготування

  • Курку розрізають на порції, ніжки позбавляють від фаланг з кігтями, закладають в чашу.

  • Додають інші компоненти зі списку, крім часнику.

  • Включають «Тушкування» на 4 години.

  • Відокремлюють м'ясо від кісток, закладають у форму для холодцю, додавши часник, заливають процідженим бульйоном.

  • Поміщають ємності в холодильник мінімум на 4 години.


  • Додав: admin | 28-11-2018, 09:28
    Переглядів: 21