» » Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею
Скумбрія в мультиварці зберігає свою природну соковитість і, просочуючись смаками спецій, прянощів та супроводжуючих її компонентів, набуває особливо пікантні ноти. Підсумок – чудові ситні і поживні страви для повсякденного або святкового подачі.

Як приготувати скумбрію в мультиварці?


Страви з скумбрії в мультиварці вражають різноманітністю і можуть подаватися самостійно або доповнюватися всілякими гарнірами.

  • Цілком самодостатньою, що не потребує доповнення, буде риба, приготована разом з картоплею або всілякими овочами шляхом гасіння або запікання.

  • Скумбрія в мультиварці, рецепти приготування якої припускають ловлення риби в соусі, варіння на пару, смаження або запікання, буде особливо смачною, якщо подати до неї відварену або запечена картопля, рис, свіжі або термічно оброблені овочі.

  • На перше з скумбрії можна зварити смачну наваристу юшку, доповнивши склад тільки овочами або для густоти крупою: рисом, пшоном.

  • Любителям рибних консервів буде цікавий рецепт такого застосування скумбрії в кулінарії.

  • Перед використанням свіжі або попередньо розморожені в щадному режимі тушки позбавляють від нутрощів. При цьому ретельно вичищають чорну плівку, яка може надати стравам небажану гіркоту. Відрізають хвіст, плавники і голову. Якщо останню залишають, то видаляють зябра.


  • Скумбрія в фользі в мультиварці

    Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

    Скумбрія, запечена в мультиварці у фользі, може бути доповнена, крім традиційного овочевого набору, солодким болгарським перцем, томатами, стеблами або коренем селери, петрушки, гілочками свіжої зелені. Готується подібне блюдо без зайвого жиру, завдяки чому вдається особливо корисним і дієтичним.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 3 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • цибуля – 200 г;

  • лимон – 05 шт.;

  • спеції для риби – 15 ч. ложки;

  • сіль, перець – за смаком.


  • Приготування

  • Підготовлену рибу натирають сіллю, перцем, спеціями, залишають на 10 хвилин.

  • Розташовують рибини на окремих відрізах фольги.

  • Зверху розкладають гуртки моркви, кільця ріпчастої цибулі і шматочки лимона.

  • Загортають фольгу і поміщають згортки в пристрій, включивши режим «Випічка».

  • Через 50 хвилин смачна скумбрія в мультиварці буде готова.


  • Скумбрія під маринадом в мультиварці


    Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

    Скумбрія в мультиварці з морквою і цибулею може бути приготована і без фольги, але доповнена соусом для соковитості. Використовувати можна розрізають на порційні шматочки тушки або зовсім взяти філе без кісток. Замість томатної пасти з водою застосовують готовий соус, пюре або сік з помідорів, доповнюючи його при бажанні сметаною або майонезом.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 кг;

  • морква – 3 шт.;

  • цибуля – 3 шт.;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • паста томатна – 3 ст. ложки;

  • вода – 300 мл;

  • лавр – 2-3 шт.;

  • часник – 1-2 зубчики;

  • оцет яблучний – 1-2 ч. ложки;

  • сіль, цукор, перець – за смаком.


  • Приготування

  • Подрібнюють морква, цибуля, нарізають рибу, укладають шарами в чашу пристрої з рослинним маслом.

  • Змішують томат з водою, додавши за смаком сіль, перець, цукор і часник.

  • Заливають отриманим соусом рибу з овочами, додають лавр.

  • Через 15-2 години на приготування «Тушкуванні» скумбрія в мультиварці буде готова.


  • Як приготувати скумбрію в мультиварці з картоплею?

    Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

    Завжди смачною виходить скумбрія з картоплею в мультиварці. Овочева нарізка і рибні скибочки обмінюються смаками, створюючи багате, гармонійне і апетитне блюдо. Рибини слід правильно підготувати, позбавивши не тільки від голови і нутрощів, але і почистивши від шкірки, відокремивши філе від всіх кісток.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 3 шт.;

  • картопля – 15 кг;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • майонез – 5 ст. ложок;

  • прованські трави – 3 щіпки;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • сіль, перець – за смаком.


  • Приготування

  • У чашу з рослинним маслом викладають подрібнену цибулю з морквою.

  • Наступним шаром розташовують приправлений і змішаний з майонезом картоплю.

  • Розкладають зверху скибочки риби, присмачують їх сіллю, перцем, прованськими травами.

  • Включають програму «Випічка» на 15 хвилин, після чого переводять пристрій на «Гасіння».

  • Через годину скумбрія з картоплею в мультиварці буде готова.


  • Скумбрія в сметані в мультиварці

    Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

    Приготування скумбрії в мультиварці зі сметаною дозволить отримати максимально делікатний смак рибної нарізки. Можна використовувати молочнокислий продукт будь-якої жирності, а підсумкову густоту соусу відрегулювати кількістю доданої води або бульйону. Для пікантності блюдо часто доповнюють відповідними доречними спеціями.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 3 шт.;

  • сметана – 250 г;

  • вода або бульйон – 200 мл;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Скумбрію підготовляють, розрізають на порції.

  • Очищають і нарізають овочі, укладають шарами з рибою в чашу.

  • Сметану змішують з водою, приправляють за смаком, виливають до риби з овочами.

  • Включають режим «Випічка»

  • Через 40 хвилин скумбрія в мультиварці буде готова.


  • Скумбрія з овочами в мультиварці

    Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

    Скумбрія, тушкована з овочами в мультиварці, вийде однаково смачною з додаванням сметани і без неї. Для посилення пахощів складу страви часто доповнюють часником, зеленню петрушки, кінзи, базиліка, кропу. Подавати таку рибу можна самостійно або доповнивши відвареним рисом, картоплею.


    Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 кг;

  • сметана – 200 г;

  • помідори – 200 г;

  • болгарський перець – 150 г;

  • морква – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • коріандр, спеції, зелень, часник – за смаком;



  • сіль, перець – за смаком.


  • Приготування

  • Обсмажують на «Випікання» цибулю з морквою, викладають на тарілку.

  • Закладають на дно пристрою скибочки риби, покривають приправленою спеціями і часником, сметаною і овочевий піджаркою.

  • Зверху розташовують нарізаний болгарський перець і помідори, приправивши овочі за смаком.

  • Включають програму «Тушкування» на 1 годину.


  • Скумбрія в томаті в мультиварці

    Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

    Навіть з мінімальним супроводом скумбрія тушкована в мультиварці вдалося вище всяких похвал. В даному випадку рибну нарізку доповнюють цибулею і томатним соусом, який можна взяти готовий або приготувати з помідорів або томатної пасти. Кількість доданої води буде залежати від бажаної густоти підливи.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 кг;

  • томатний соус – 350 г;

  • вода – 1 склянка;

  • цибуля – 2 шт.;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • лавр – 2 шт.;

  • сіль, перець – за смаком.


  • Приготування

  • Підготовлені рибини розрізають на порційні шматочки, закладають в чашу.

  • Зверху розкладають цибульну нарізку і заливають все соусом, змішаним з водою, і приправленим за смаком.

  • Кидають лавр, закривають кришку приладу і включають програму «Випічка».

  • Через 40 хвилин скумбрія в томаті в мультиварці буде готова.


  • Юшка з скумбрії в мультиварці

    Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

    Зварити суп свіжомороженої з скумбрії в мультиварці можна з участю рису, іншої крупи або доповнити склад тільки овочами, якщо бажана і очікувана рідка текстура гарячого. Дієтичну версію страви готують без попереднього обсмажування овочів, що дозволить значно заощадити час.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт.;

  • вода – 15 л;

  • рис – 1 ст. ложка;

  • картопля – 2-3 шт.;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • рослинна олія – 40 мл;

  • лавр – 1 шт.;

  • сіль, перець, зелень – за смаком.


  • Приготування

  • В олії на «Випікання» обсмажують цибулю з морквою, перекладають ан тарілку.

  • У чашу закладають скибки риби, картопля, промитий рис, заливають все водою.

  • Включають режим «Суп» або «Тушкування» на 1 годину.

  • За 15 хвилин до кінця програми додають піджарку з овочів, лавр і спеції.

  • Подають юшку з зеленню.


  • Фарширована скумбрія в мультиварці

    Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

    Подати і в будні і в свята можна фаршировану скумбрію . Замість начинки з рису з овочами можна використовувати піджарку з грибів, яку доповнити перетертим сиром, іншими складовими на свій вибір. Готувати рибу можна прямо в чаші, уклавши тушку з начинкою на овочеву подушку, або помістити її у фольгу.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт.;

  • вода – 15 л;

  • рис – 100 г;

  • кабачок – 05 шт.;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • олія рослинна сметана – 2 ст. ложки;

  • томатна паста – 1 ст. ложка;

  • спеції – за смаком;

  • сіль, перець, зелень – за смаком.


  • Приготування

  • Відварюють до повної готовності рис, вибравши відповідний режим, перекладають у тарілку.

  • Обсмажують на олії на «Випікання» цибулю, моркву і кабачок, нарізуючи дрібними кубиками овочі.

  • Приправляють овочеву масу по смаку, додавши трави, томатну пасту змішують з рисом.

  • Рибину надрізають уздовж по спині, витягають хребет, всі кістки і нутрощі, приправляють, наповнюють начинкою, покривають сіточкою з сметани.

  • Укладають рибину в чашу на відріз фольги або на скибочки овочів, включають режим «Випічка».

  • Через 50 хвилин скумбрія з рисом в мультиварці буде готова.


  • Як приготувати скумбрію на пару в мультиварці?

    Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

    Особливо просто і швидко готується скумбрія на пару в мультиварці. Додатковий смак риби вдасться надати, замаринувавши тушку або нарізку в пряної суміші з улюблених приправ і спецій, додавши при цьому сік лимона. Продукт розташовують просто на решітці або для більшої соковитості загортають у фольгу.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 шт.;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • спеції для риби – на смак;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Цілу або розрізану на порції рибу натирають сіллю, перцем, спеціями, приправляють лимонним соком.

  • Розташовують скумбрію на решітці і готують в режимі «Пар» 20-25 хвилин.


  • Як приготувати консерви з скумбрії в мультиварці?

    Скумбрія в мультиварці в фользі, на пару і тушкована - рецепти з морквою, цибулею і картоплею

    Приготовлені консерви з скумбрії в мультиварці можна подавати з картоплею, рисом, використовувати для створення всіляких салатів, других страв. Крім того така риба – ідеальне доповнення начинки для пирогів. Якщо рибини великі і хребетні кістки не встигли стати м'якими, можна збільшити час гасіння ще на 1-2 години. Кількість олії визначають за смаком або зовсім виключають зі складу, якщо потрібна заготівля в своєму соку.
    Інгредієнти:

  • скумбрія – 1 кг;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки;

  • сіль – 15 ч. ложки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • вода – 3/4 склянки;

  • масло рослинне – 50-100 мл;

  • перець, коріандр, куркума, лавр.


  • Приготування

  • Рибу порошат, не порушуючи цілісності черевця і не знімаючи шкіру, розрізають на порції.

  • Укладають рибну нарізку разом з кільцями цибулі в чашу.

  • Змішують воду з сіллю, лимонним соком, олією та спеціями, виливають до риби.

  • Включають «Тушкування» на 7 годин.
    Додав: admin | 5-04-2018, 06:46
    Переглядів: 102