Скумбрія в мультиварці зберігає свою природну соковитість і, просочуючись смаками спецій, прянощів та супроводжуючих її компонентів, набуває особливо пікантні ноти. Підсумок – чудові ситні і поживні страви для повсякденного або святкового подачі.
Як приготувати скумбрію в мультиварці?
Страви з скумбрії в мультиварці вражають різноманітністю і можуть подаватися самостійно або доповнюватися всілякими гарнірами.
Цілком самодостатньою, що не потребує доповнення, буде риба, приготована разом з картоплею або всілякими овочами шляхом гасіння або запікання. Скумбрія в мультиварці, рецепти приготування якої припускають ловлення риби в соусі, варіння на пару, смаження або запікання, буде особливо смачною, якщо подати до неї відварену або запечена картопля, рис, свіжі або термічно оброблені овочі. На перше з скумбрії можна зварити смачну наваристу юшку, доповнивши склад тільки овочами або для густоти крупою: рисом, пшоном. Любителям рибних консервів буде цікавий рецепт такого застосування скумбрії в кулінарії. Перед використанням свіжі або попередньо розморожені в щадному режимі тушки позбавляють від нутрощів. При цьому ретельно вичищають чорну плівку, яка може надати стравам небажану гіркоту. Відрізають хвіст, плавники і голову. Якщо останню залишають, то видаляють зябра. Скумбрія в фользі в мультиварці
Скумбрія, запечена в мультиварці у фользі, може бути доповнена, крім традиційного овочевого набору, солодким болгарським перцем, томатами, стеблами або коренем селери, петрушки, гілочками свіжої зелені. Готується подібне блюдо без зайвого жиру, завдяки чому вдається особливо корисним і дієтичним.
Інгредієнти: скумбрія – 3 шт.; морква – 3 шт.; цибуля – 200 г; лимон – 05 шт.; спеції для риби – 15 ч. ложки; сіль, перець – за смаком. Приготування Підготовлену рибу натирають сіллю, перцем, спеціями, залишають на 10 хвилин. Розташовують рибини на окремих відрізах фольги. Зверху розкладають гуртки моркви, кільця ріпчастої цибулі і шматочки лимона. Загортають фольгу і поміщають згортки в пристрій, включивши режим «Випічка». Через 50 хвилин смачна скумбрія в мультиварці буде готова. Скумбрія під маринадом в мультиварці
Скумбрія в мультиварці з морквою і цибулею може бути приготована і без фольги, але доповнена соусом для соковитості. Використовувати можна розрізають на порційні шматочки тушки або зовсім взяти філе без кісток. Замість томатної пасти з водою застосовують готовий соус, пюре або сік з помідорів, доповнюючи його при бажанні сметаною або майонезом.
Інгредієнти: скумбрія – 1 кг; морква – 3 шт.; цибуля – 3 шт.; масло рослинне – 50 мл; паста томатна – 3 ст. ложки; вода – 300 мл; лавр – 2-3 шт.; часник – 1-2 зубчики; оцет яблучний – 1-2 ч. ложки; сіль, цукор, перець – за смаком. Приготування Подрібнюють морква, цибуля, нарізають рибу, укладають шарами в чашу пристрої з рослинним маслом. Змішують томат з водою, додавши за смаком сіль, перець, цукор і часник. Заливають отриманим соусом рибу з овочами, додають лавр. Через 15-2 години на приготування «Тушкуванні» скумбрія в мультиварці буде готова. Як приготувати скумбрію в мультиварці з картоплею?
Завжди смачною виходить скумбрія з картоплею в мультиварці. Овочева нарізка і рибні скибочки обмінюються смаками, створюючи багате, гармонійне і апетитне блюдо. Рибини слід правильно підготувати, позбавивши не тільки від голови і нутрощів, але і почистивши від шкірки, відокремивши філе від всіх кісток.
Інгредієнти: скумбрія – 3 шт.; картопля – 15 кг; морква – 2 шт.; цибуля – 2 шт.; майонез – 5 ст. ложок; прованські трави – 3 щіпки; масло рослинне – 50 мл; сіль, перець – за смаком. Приготування У чашу з рослинним маслом викладають подрібнену цибулю з морквою. Наступним шаром розташовують приправлений і змішаний з майонезом картоплю. Розкладають зверху скибочки риби, присмачують їх сіллю, перцем, прованськими травами. Включають програму «Випічка» на 15 хвилин, після чого переводять пристрій на «Гасіння». Через годину скумбрія з картоплею в мультиварці буде готова. Скумбрія в сметані в мультиварці
Приготування скумбрії в мультиварці зі сметаною дозволить отримати максимально делікатний смак рибної нарізки. Можна використовувати молочнокислий продукт будь-якої жирності, а підсумкову густоту соусу відрегулювати кількістю доданої води або бульйону. Для пікантності блюдо часто доповнюють відповідними доречними спеціями.
Інгредієнти: скумбрія – 3 шт.; сметана – 250 г; вода або бульйон – 200 мл; морква – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; сіль, перець. Приготування Скумбрію підготовляють, розрізають на порції. Очищають і нарізають овочі, укладають шарами з рибою в чашу. Сметану змішують з водою, приправляють за смаком, виливають до риби з овочами. Включають режим «Випічка» Через 40 хвилин скумбрія в мультиварці буде готова. Скумбрія з овочами в мультиварці
Скумбрія, тушкована з овочами в мультиварці, вийде однаково смачною з додаванням сметани і без неї. Для посилення пахощів складу страви часто доповнюють часником, зеленню петрушки, кінзи, базиліка, кропу. Подавати таку рибу можна самостійно або доповнивши відвареним рисом, картоплею.
Інгредієнти: скумбрія – 1 кг; сметана – 200 г; помідори – 200 г; болгарський перець – 150 г; морква – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; масло рослинне – 50 мл; коріандр, спеції, зелень, часник – за смаком; сіль, перець – за смаком. Приготування Обсмажують на «Випікання» цибулю з морквою, викладають на тарілку. Закладають на дно пристрою скибочки риби, покривають приправленою спеціями і часником, сметаною і овочевий піджаркою. Зверху розташовують нарізаний болгарський перець і помідори, приправивши овочі за смаком. Включають програму «Тушкування» на 1 годину. Скумбрія в томаті в мультиварці
Навіть з мінімальним супроводом скумбрія тушкована в мультиварці вдалося вище всяких похвал. В даному випадку рибну нарізку доповнюють цибулею і томатним соусом, який можна взяти готовий або приготувати з помідорів або томатної пасти. Кількість доданої води буде залежати від бажаної густоти підливи.
Інгредієнти: скумбрія – 1 кг; томатний соус – 350 г; вода – 1 склянка; цибуля – 2 шт.; рослинна олія – 50 мл; лавр – 2 шт.; сіль, перець – за смаком. Приготування Підготовлені рибини розрізають на порційні шматочки, закладають в чашу. Зверху розкладають цибульну нарізку і заливають все соусом, змішаним з водою, і приправленим за смаком. Кидають лавр, закривають кришку приладу і включають програму «Випічка». Через 40 хвилин скумбрія в томаті в мультиварці буде готова. Юшка з скумбрії в мультиварці
Зварити суп свіжомороженої з скумбрії в мультиварці можна з участю рису, іншої крупи або доповнити склад тільки овочами, якщо бажана і очікувана рідка текстура гарячого. Дієтичну версію страви готують без попереднього обсмажування овочів, що дозволить значно заощадити час.
Інгредієнти: скумбрія – 1 шт.; вода – 15 л; рис – 1 ст. ложка; картопля – 2-3 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; рослинна олія – 40 мл; лавр – 1 шт.; сіль, перець, зелень – за смаком. Приготування В олії на «Випікання» обсмажують цибулю з морквою, перекладають ан тарілку. У чашу закладають скибки риби, картопля, промитий рис, заливають все водою. Включають режим «Суп» або «Тушкування» на 1 годину. За 15 хвилин до кінця програми додають піджарку з овочів, лавр і спеції. Подають юшку з зеленню. Фарширована скумбрія в мультиварці
Подати і в будні і в свята можна фаршировану скумбрію . Замість начинки з рису з овочами можна використовувати піджарку з грибів, яку доповнити перетертим сиром, іншими складовими на свій вибір. Готувати рибу можна прямо в чаші, уклавши тушку з начинкою на овочеву подушку, або помістити її у фольгу.
Інгредієнти: скумбрія – 1 шт.; вода – 15 л; рис – 100 г; кабачок – 05 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; олія рослинна сметана – 2 ст. ложки; томатна паста – 1 ст. ложка; спеції – за смаком; сіль, перець, зелень – за смаком. Приготування Відварюють до повної готовності рис, вибравши відповідний режим, перекладають у тарілку. Обсмажують на олії на «Випікання» цибулю, моркву і кабачок, нарізуючи дрібними кубиками овочі. Приправляють овочеву масу по смаку, додавши трави, томатну пасту змішують з рисом. Рибину надрізають уздовж по спині, витягають хребет, всі кістки і нутрощі, приправляють, наповнюють начинкою, покривають сіточкою з сметани. Укладають рибину в чашу на відріз фольги або на скибочки овочів, включають режим «Випічка». Через 50 хвилин скумбрія з рисом в мультиварці буде готова. Як приготувати скумбрію на пару в мультиварці?
Особливо просто і швидко готується скумбрія на пару в мультиварці. Додатковий смак риби вдасться надати, замаринувавши тушку або нарізку в пряної суміші з улюблених приправ і спецій, додавши при цьому сік лимона. Продукт розташовують просто на решітці або для більшої соковитості загортають у фольгу.
Інгредієнти: скумбрія – 1 шт.; лимонний сік – 1 ст. ложка; спеції для риби – на смак; сіль, перець, зелень. Приготування Цілу або розрізану на порції рибу натирають сіллю, перцем, спеціями, приправляють лимонним соком. Розташовують скумбрію на решітці і готують в режимі «Пар» 20-25 хвилин. Як приготувати консерви з скумбрії в мультиварці?
Приготовлені консерви з скумбрії в мультиварці можна подавати з картоплею, рисом, використовувати для створення всіляких салатів, других страв. Крім того така риба – ідеальне доповнення начинки для пирогів. Якщо рибини великі і хребетні кістки не встигли стати м'якими, можна збільшити час гасіння ще на 1-2 години. Кількість олії визначають за смаком або зовсім виключають зі складу, якщо потрібна заготівля в своєму соку.
Інгредієнти: скумбрія – 1 кг; лимонний сік – 2 ст. ложки; сіль – 15 ч. ложки; цибуля – 1 шт.; вода – 3/4 склянки; масло рослинне – 50-100 мл; перець, коріандр, куркума, лавр. Приготування Рибу порошат, не порушуючи цілісності черевця і не знімаючи шкіру, розрізають на порції. Укладають рибну нарізку разом з кільцями цибулі в чашу. Змішують воду з сіллю, лимонним соком, олією та спеціями, виливають до риби. Включають «Тушкування» на 7 годин.