» » Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею
Тушковані овочі в мультиварці – зручний спосіб приготувати вечерю, не відволікаючись на довгу метушню біля плити. Клопітно лише нарізати овочі, все інше зробить техніка. Урізноманітнити страву можна за допомогою спецій, соусів, м'яса та грибів. А ще це частування набагато корисніше, оскільки продукти зберігають більше вітамінів.

Як згасити овочі в мультиварці?


Тушковані овочі в мультиварці – рецепти прості і майже будь-який варіант можна адаптувати для приладу, використовуючи будь-який набір овочів. Баклажани і кабачки надають м'якість і ніжність, помідори або томатна паста додають кислинку, солодкий перець, цибуля, морква, цвітна капуста, селера роблять смак багатогранним, часник і спеції – виразним. Щоб приготовитьвкусные тушковані овочі в мультиварці, важливо враховувати прості рекомендації.

  • На «Гасіння» інгредієнти готуються у власному соку.

  • Режим «Випічка» робить овочі ніжніше і м'якше.

  • В мультиварці страви виходять пресноватыми, не варто нехтувати спеціями.

  • Обов'язково додавати будь-яке масло, щоб страви не вийшли занадто пісними і були більш поживними.

  • Не тримати страва довго в режимі "Підтримання тепла", це може сильно вплинути на смак.

  • Щоб тушковані овочі в мультиварці не перетворилися на кашу, їх не потрібно занадто подрібнювати.


  • Тушковані кабачки з овочами в мультиварці

    Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

    Смачне тушковане овочеве рагу в мультиварці виходить з кабачків, вони уживаються з будь-якими продуктами. Оцет додають, щоб зберегти легку кислинку, з спецій гарні коріандр, хмелі-сунелі, варто класти свіжу зелень. Для рагу рекомендується використовувати молоді цукіні, у зрілих треба вирізати насіння.
    Інгредієнти :

  • кабачки – 2 шт.;

  • помідори – 4 шт.;

  • масло – 50 г;

  • часник – 5 зубків;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • кріп -1 пучок;

  • оцет – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Овочі порізати.

  • Обсмажити 5 хвилин цибулю.

  • Додати перець, тушкувати 5 хвилин.

  • Пасерувати помідори, поки пустять сік.

  • Висипати кабачки, тушкувати 5-7 хвилин.

  • Додати спеції, сіль, перемішати.

  • Готувати на «Гасіння» 1 год.

  • Засипати товчений часник і зелень, тушкувати ще 5 хвилин.

  • Тушковані овочі в мультиварці настояти 10 хвилин.


  • Тушковані баклажани з овочами в мультиварці


    Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

    Рецепт тушкованих баклажанів з овочами в мультиварці називають жіночим, оскільки таке блюдо містить дуже мало калорій. При бажанні зробити більш ситним і надати ніжний смак можна сметаною. При обсмажуванні баклажани не потрібно сильно солити, вистачить 5 г на 1 кг овочів. Їх неодмінно замочують на 20 хвилин.
    Інгредієнти :

  • баклажани – 3 кг;

  • болгарський перець – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • помідори – 2-3 шт.;

  • сметана – 200 г;

  • часник – 4-5 зубків;

  • хмелі-сунелі – 025 ч. л.


  • Приготування

  • Баклажани замочити, порізати.

  • Овочі подрібнити.

  • Обсмажити цибулю і моркву 5-10 хвилин.

  • Додати перець і баклажани, тушкувати 10 хвилин.

  • Досипати помідори, роздавлений часник.

  • Покласти сметану, спеції, перемішати.

  • Виставити на «Гасіння» на 30 хвилин.


  • Тушкована картопля з овочами в мультиварці

    Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

    Найвідоміше і популярне блюдо - тушкована картопля з овочами в мультиварці, цей овоч робить рагу ситним і наваристим. Під час готування інгредієнти нидіють у власному соку, набираючи смак і аромат. Страва вийде ніжніше, якщо додати помідори і кабачки. Перець краще різати кубиками, а баклажани – скибочками.
    Інгредієнти :

  • картопля – 5 шт.;

  • баклажани – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • чорний мелений перець – 025 ч. л.


  • Приготування

  • Баклажани замочити, злити, порізати.

  • Всі овочі подрібнити.

  • Розігріти олію, висипати картоплю і баклажани.

  • Посолити, тушкувати 20 хвилин.

  • Додати цибулю і моркву, перемішати.

  • Виставити на «Гасіння» на 15 хвилин.

  • Засипати спеції і товчений часник.

  • Готувати 15 хвилин.


  • Яловичина тушкована з овочами в мультиварці

    Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

    Якщо потрібно зробити блюдо посытнее, варто приготувати тушковане м'ясо з овочами в мультиварці. Яловичина вважається дієтичним продуктом, оскільки в ній мало жиру. Краще брати вирізку або лопатку, м'якоть більш ніжна і гаситься швидше. Важливо не переварити овочі, м'якість перевіряти в кінці готування.
    Інгредієнти :

  • вирізка – 600 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • чорний перець – 05 ч. л.


  • Приготування

  • М'ясо промити, порізати.

  • Обсмажити 10 хвилин на «смаження».

  • Додати сіль, спеції.

  • Виставити на «гасіння» на 15 години.

  • Морква, цибуля, перець, помідори порізати.

  • Додати до м'яса.

  • Готувати на «Гасіння» 20 хвилин.

  • Додати тушковані овочі з м'ясом в мультиварці чавлений часник.

  • Тушкувати 5 хвилин, перемішати.


  • Риба тушкована з овочами в мультиварці

    Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

    Відмінно поєднується з овочами і риба, до дієтичних сортів відносяться хек, минтай, навага, тріска. Можна використовувати і річкову рибу – щуку, сазана, судака, але вони підходять менше, оскільки багато кісток. Більш ніжний смак додасть сметана. Минтай тушкований з овочами в мультиварці вважається кращим варіантом.


    Інгредієнти :

  • рибне філе – 700 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • сметана – 150 мл;

  • лавровий лист – 2-3 шт.;

  • перець чорний мелений – 05 ч. л.


  • Приготування

  • Рибу порізати, присипати сіллю і перцем.

  • Цибулю і моркву подрібнити.

  • Закласти в каструлю зі спеціями і сіллю.

  • Залити сметаною.

  • Поставити на «Гасіння» на 40-50 хвилин.


  • Курка тушкована з овочами в мультиварці

    Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

    Більш ситна і дієтичне при цьому страва - тушкована куряча грудка з овочами в мультиварці. Поєднується з овочами, зберігає ніжний смак. З спецій підійдуть коріандр, куркума і паприка. М'ясо ріжуть подрібніше, а овочі – більші, інакше будуть розвалюватися. Курятину треба попередньо протушкувати.
    Інгредієнти :

  • філе – 05 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • солодкий перець – 2 шт.;

  • помідори – 3 шт.;

  • кабачки – 1 шт.;

  • зелень – 1 пучок;

  • часник – 1 зубок;

  • перець – 025 ч. л.


  • Приготування

  • Курятину порізати, пересипати сіллю і перцем.

  • Поставити на «Смаження» на 20 хвилин.

  • Овочі подрібнити.

  • Засипати до м'яса шарами: цибуля, кабачки, морква, перець, помідори і зелень.

  • Виставити на «Гасіння» на 40 хвилин.

  • Тушковані овочі з куркою в мультиварці посипати товченим часником.


  • Квасоля тушкована з овочами в мультиварці


    Смачне і корисне блюдо - квасоля з овочами в мультиварці, в ній багато клітковини і білка. Найтриваліше в готуванні – замочити квасолини на 8-10 годин у воді, щоб вони розм'якли і швидше зварилися. Довше залишати не варто, інакше боби закиснуть. Потім відварити 1 годину, не закриваючи кришкою, щоб не поміняли колір.
    Інгредієнти :

  • квасоля – 250 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • помідори – 2-3 шт.;

  • чорний мелений перець – 025 ч. л.


  • Приготування

  • Квасолю відварити.

  • Овочі подрібнити.

  • У чашу налити олію, покласти нарізку.

  • Тушкувати на «Випікання» 20 хвилин.

  • Додати квасолю, тушкувати 1 годину.

  • Посолити, покласти спеції.


  • Цвітна капуста тушкована з овочами в мультиварці

    Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

    Відмінне дієтичне блюдо - тушкована кольорова капуста з овочами в мультиварці, багато її недолюблюють, але цей овоч важливо правильно приготувати. До варіння капусту заливають підсоленою водою на 20 хвилин, потім ділять на суцвіття. Попередньо відварити до напівготовності в молоці або солоній воді.
    Інгредієнти :

  • цвітна капуста – 05 кг;

  • картопля – 05 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • масло – 20 мл;

  • часник – 2 зубки;

  • морква – 1 шт.;

  • сметана – 200 мл;

  • вода – 100 мл;

  • чорний перець – 05 ч. л.


  • Приготування

  • Овочі порізати, капусту розділити на суцвіття.

  • Цибулю обсмажити 5 хвилин.

  • Додати моркву, тушкувати 5 хвилин.

  • Покласти картоплю і капусту.

  • Змішати зі сметаною товчений часник.

  • Додати спеції, розвести водою.

  • Залити овочі.

  • Готувати на «Гасіння» 40 хвилин.


  • Тушковані овочі з грибами в мультиварці

    Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

    Легкий і ситний вечеря можна забезпечити, приготувавши тушковані овочі з печерицями в мультиварці. Досвідчені господині радять додати хоч жменьку лісових грибів, вони надають особливий аромат. Але такі потрібно попередньо відварити. Мультиварка забезпечить продуктам пікантний смак, збереже соковитість.
    Інгредієнти :

  • гриби – 400 р;

  • картопля – 3-4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • кабачки – 1 шт.;

  • баклажан – 1 шт.;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • часник – 2-3 зубки;

  • зелень – 1 пучок;

  • вода – 100 мл;

  • чорний перець – 05 ч. л.


  • Приготування

  • Овочі та гриби подрібнити.

  • Гриби обсмажити до випарювання рідини.

  • У чашу налити олію.

  • Викласти шарами: картопля, гриби, цибуля, часник, кабачки, баклажани, перець, помідори, зелень.

  • Долити води.

  • Виставити на «Гасіння» на 1 годину.


  • Тушковані овочі зі сметаною в мультиварці

    Тушковані овочі в мультиварці з яловичиною, курячим філе і рибою - рецепти з баклажанами, кабачками, картоплею

    М'які та ніжні на смак виходять овочі в мультиварці зі сметаною. Краще брати продукт високої жирності, щоб усі інгредієнти добре просочилися. Овочі можна змішувати будь, часто кладуть кабачки, капусту, помідори, картоплю. Для гостроти можна додати суміш перців, оригінальний присмак додасть часник.
    Інгредієнти :

  • кабачки – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • олія – 1 ст. л.;

  • капуста – 05 качана;

  • сметана – 4 ст. л.;

  • лавровий лист – 1 шт.


  • Приготування

  • Овочі подрібнити.

  • Викласти в миску, перемішати.

  • Залити сметаною, додати спеції.

  • Виставити на «Гасіння».

  • Тушковані овочі в мультиварці без олії готують 15 – 2 години.
  • Додав: admin | 12-11-2018, 09:29
    Переглядів: 44