» » Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами
Тушкована курка в мультиварці зберігає особливий смак і аромат, м'ясо, присмачене спеціями, тане в роті. А якщо додати картоплю, капусту, гриби або кабачки, легко забезпечити ситний вечеря великої родини або компанії гостей. Курятина вважається дієтичним блюдом, яке при правильному приготуванні може стати коронним в блокноті рецептів.

Як загасити курку в мультиварці?


Вивчаючи рецепти, як смачно покласти курку в мультиварці, важливо враховувати, що час приготування наводиться приблизний, оскільки у кожної моделі свої варіанти. Різниця може становити до 10 хвилин, тому надійніше буде проконтролювати цей момент при першій пробі, щоб врахувати на майбутнє. Найбільш вдалий варіант - домашня курка, тушкована в мультиварці, вона вийде дуже смачною, якщо врахувати прості рекомендації.

  • Більш ароматним вийде м'ясо, якщо його попередньо обсмажити на режимі «Смаження» протягом 15 хвилин.

  • Зручні режими для томління: «Випічка» - 45 хвилин, «Гасіння» - 1 година, «Запікання» - 30 хвилин для філе, 1 годину для м'яса з кісточкою.

  • Зробити м'якше і соковитіше курячу грудку допоможуть шматочки вершкового або топленого масла, вкладені під шкірку.

  • М'ясо потрібно обов'язково промити, обсушити і тільки після цього натирати приправами.


  • Курячі крильця в мультиварці

    Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

    Така частина курки, як крильця, майже не користується попитом, оскільки в них мало м'яса. Але є рецепт, який перетворює тушковані курячі крильця в мультиварці у вишукане частування. Скоринка вийде гарною, якщо готувати на вершковому маслі. Подаються з зеленню, овочами, соусами.
    Інгредієнти :

  • крильця – 400 г;

  • майонез – 50 г;

  • кетчуп 50 г;

  • сіль – 10 г;

  • масло – 20 мл


  • Приготування

  • Крильця натерти спеціями.

  • Залишити на годину.

  • Налити олію, викласти шаром крила.

  • Поставити на «Випічку» на 20 хвилин.

  • Полити блюдо соком, що виділився.

  • Через 25 хвилин перевернути.

  • Повністю тушкована курка в мультиварці буде готова ще через 30 хвилин.


  • Курячі стегна в мультиварці


    Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

    Швидке, смачне і поживне блюдо - курячі стегна з картоплею в мультиварці, простий варіант для зайнятих роботою господинь. Виходить одночасно і гарнір, і м'ясо. За 10 хвилин до закінчення готування треба додати товчений часник. З спецій гарні чорний перець, куркума, карі, коріандр, паприка.
    Інгредієнти :

  • стегенця – 5 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • масло – 4-5 ст. л.;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • куркума – 05 ч. л.


  • Приготування

  • Курятину натерти спеціями, обмазати маслом.

  • Викласти в чашу.

  • Картоплю очистити, обваляти в спеціях.

  • Вкрити м'ясо.

  • Виставити на «Випічку» на 1 годину.


  • Курячі стегенця з картоплею в мультиварці

    Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

    Цінність мультиварки в тому, що вона не сушить продукти, а надає їм соковитість і красиву скориночку. Ніжки вважаються делікатесом, вони краще пропікаються, оскільки жир не випливає. Щоб курка тушкована з цибулею в мультиварці підрум'янилася рівномірно, її укладають шкіркою вниз. Рецепт можна доповнити іншими овочами.
    Інгредієнти :

  • ніжки – 4 шт.;

  • картопля – 05 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • вода – 05 ст.;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • чорний перець – 05 ч. л.


  • Приготування

  • М'ясо натерти спеціями.

  • Викласти в чашу.

  • Підрум'янити на «Смаження» 15 хвилин.

  • Овочі подрібнити.

  • Додати до м'яса цибулю і моркву.

  • Пасерувати 15 хвилин на «Гасіння».

  • Влити воду, викласти картоплю, приправи.

  • Картопля тушкована з куркою в мультиварці готується 30 хвилин.


  • Куряча грудка з овочами в мультиварці

    Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

    Філе або грудка вважаються найбільш корисними, ніжне біле м'ясо рекомендують у багатьох дієтах. Але при цьому має властивість залишатися сухуватим, тому готувати тушковане куряче філе в мультиварці потрібно з урахуванням цієї особливості. Обсмажувати рекомендується на суміші рослинного і оливкової олій.
    Інгредієнти :

  • грудки – 4 шт.;

  • кабачки – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • помідори – 4 шт.;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • перець – 1 ч. л.;

  • олія – 100 мл;

  • вода – 100 мл


  • Приготування

  • М'ясо, цибулю, моркву і кабачки порізати.

  • Кабачки присипати сіллю, залишити на 10 хвилин.

  • З помідорів зняти шкірку, порізати.

  • На «Випіканні» обсмажити моркву 5 хвилин.

  • Додати цибулю ще на 5 хвилин.

  • Всипати м'ясо, віджаті кабачки і помідори.

  • Долити води, виставити на «Гасіння» на 30 хвилин.


  • Як загасити капусту з куркою в мультиварці?

    Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

    Капуста – дуже корисний овоч, гарна, як гарнір, а в поєднанні з м'ясом – ще й основне блюдо. Готувати її можна круглий рік, використовуючи і ранні, і пізні сорти, а помідори взимку легко замінити томатною пастою. Дуже смачно виходить тушкована капуста з куркою в мультиварці. З м'яса краще підійде філе.


    Інгредієнти :

  • капуста – 700 г;

  • філе – 400 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • масло – 2 ст. л.;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • перець – 05 ч. л.


  • Приготування

  • М'ясо і овочі порізати.

  • На «Смаження» пасерувати 5-7 хвилин.

  • Нашаткувати капусту, додати.

  • Покласти спеції і томат.

  • Перемішати, виставити на «Гасіння».

  • Страва з ранньої капусти готується 20 хвилин, з пізньої – до 30 хвилин.


  • Курка, тушкована в сметані в мультиварці

    Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

    Ніжні і м'які вийдуть курячі гомілки тушковані в мультиварці, якщо додати до них сметану. Влітку рекомендується класти кріп для повноти смаку, а товчений часник краще замінити подрібненими пір'ям. Якщо потрібно соковита підлива, потрібно щедріше покласти цибулі і моркви. Доповнити блюдо можна і грибами.
    Інгредієнти :

  • курятина – 450 г;

  • борошно – 3 ст. л.;

  • масло – 2 ст. л.;

  • цибуля – 3 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • вода – 100 мл;

  • сметана – 150 мл;

  • каррі – 05 ч. л.;

  • зелений часник – 3 гілочки;

  • кріп – 3 гілочки;

  • часник – 2-3 зубки.


  • Приготування

  • М'ясо обсипати борошном, перемішати.

  • Виставити на «Смаження».

  • Подрумянивать 20 хвилин.

  • Додати цибулю, приправи.

  • Залити водою і сметаною.

  • Засипати зеленню і часником.

  • Готувати на «Гасіння» 35 хвилин.


  • Тушковані кабачки з куркою в мультиварці

    Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

    Курка, тушкована з овочами в мультиварці може включати і кабачки, це універсальний овоч, який вбирає всі аромати. Дуже корисний при захворюваннях судин, нирок, серця, рекомендується гіпертонікам. Деякі господині доповнюють страву картоплею. Щоб кабачок зберіг форму, його ріжуть крупно.
    Інгредієнти :

  • ніжки – 05 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • кабачки – 800 г;

  • сметана – 70 мл;

  • зелень – 1 пучок;

  • спеції – 1 ч. л.


  • Приготування

  • М'ясо натерти спеціями і сіллю.

  • Залишити на 10 хвилин.

  • У розігріту олію покласти курятину.

  • Готувати 15 хвилин на «Смаження».

  • Подрібнити овочі, додати.

  • Тушкувати 5 хвилин.

  • Покласти сметану і зелень.

  • Тушкована курка з кабачками готується в мультиварці на «Гасіння» 1 год.


  • Тушкована квасоля з куркою в мультиварці

    Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

    Тушкована курка в мультиварці – рецепт дуже простий, але якщо дозволяє час, можна приготувати страву складніше – з додаванням квасолі. Боби дуже корисні і поживні, містять багато білка, але їх потрібно замочити заздалегідь на 8-10 годин. Доповнюються будь-якими овочами. З курки краще брати грудку і стегенця.
    Інгредієнти :

  • курка – 4 шт.;

  • квасоля – 2 ст.;

  • сметана – 05 мл;

  • цибуля – 3 шт.;

  • солодкий перець – 3 шт.;

  • часник – 5 зубків;

  • кетчуп – 8 ст. л.;

  • аджика – 2 ч. л.;

  • зелень – 1 пучок;

  • сіль – 1 ч. л.


  • Приготування

  • М'ясо натерти спеціями, посолити.

  • Викласти в чашу.

  • Змастити половиною порції сметани.

  • Вкрити квасолею.

  • Сметану розвести з кетчупом і аджикою.

  • Додати порізані овочі.

  • Вилити на суміш.

  • Виставити на «Гасіння».

  • Тушкована курка готується в мультиварці 15 години.


  • Курка, тушкована з рисом в мультиварці

    Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

    Тушковані курячі ніжки в мультиварці відмінно поєднуються з рисом, можна використовувати і філе, стегенця. Не варто класти морожену курятину. Рис годиться будь-який, якщо брати з довгими зернами, блюдо вийде більш розсипчасте. Сметану можна замінити жирними вершками. З спецій підійде паприка.
    Інгредієнти :

  • грудка – 2 шт.;

  • рис – 1 ст.;

  • вода – 2 ст.;

  • сметана – 1 ст. л.;

  • кріп – 1 пучок;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • масло – 2 ст. л.;

  • паприка – 025 ч. л.;

  • вода – 05 склянки;

  • сіль – 05 ч. л.


  • Приготування

  • Філе порізати, змішати зі спеціями.

  • Залишити на 20 хвилин.

  • На «Смаження» гасити 10 хвилин.

  • Цибулю подрібнити, додати на 5 хвилин.

  • Покласти рис, лавровий лист, кріп, сметану.

  • Готувати на «Гасіння» 1 год.


  • Курка, тушкована з грибами в мультиварці

    Тушкована курка в мультиварці - рецепти з стегенцями, крилами, філе і з різними овочами

    Покласти курку в мультиварці – рецепт дуже смачний з грибами, вважається одним з кращих поєднань. Виходить ситне і одночасно – дієтичне блюдо З курки підійде будь-яка частина, гриби теж годяться будь-які, навіть сушені. Тільки такі потрібно буде ще заздалегідь розмочити. Найбільш безпечні – печериці.
    Інгредієнти :

  • філе – 2 шт.;

  • гриби – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • масло – 2 ст. л.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • сметана – 5 ст. л.;

  • кріп – 1 пучок;

  • сіль – 1 ч. л.;

  • спеції – 1 ч. л.;

  • вода – 1 ст.


  • Приготування

  • Цибулю і моркву порізати.

  • Обсмажити 10 хвилин на «Випікання».

  • Філе подрібнити, додати.

  • Виставити на «Гасіння» на 15 хвилин.

  • Гриби порізати, додати, тушкувати 15 хвилин.

  • Розвести з водою спеції, борошно, сметану, залити.

  • Виставити на «Гасіння».

  • Тушкована курка з грибами в мультиварці готується 1 годину.
  • Додав: admin | 12-11-2018, 09:29
    Переглядів: 31