Тушкована курка в мультиварці зберігає особливий смак і аромат, м'ясо, присмачене спеціями, тане в роті. А якщо додати картоплю, капусту, гриби або кабачки, легко забезпечити ситний вечеря великої родини або компанії гостей. Курятина вважається дієтичним блюдом, яке при правильному приготуванні може стати коронним в блокноті рецептів.
Як загасити курку в мультиварці?
Вивчаючи рецепти, як смачно покласти курку в мультиварці, важливо враховувати, що час приготування наводиться приблизний, оскільки у кожної моделі свої варіанти. Різниця може становити до 10 хвилин, тому надійніше буде проконтролювати цей момент при першій пробі, щоб врахувати на майбутнє. Найбільш вдалий варіант - домашня курка, тушкована в мультиварці, вона вийде дуже смачною, якщо врахувати прості рекомендації.
Більш ароматним вийде м'ясо, якщо його попередньо обсмажити на режимі «Смаження» протягом 15 хвилин. Зручні режими для томління: «Випічка» - 45 хвилин, «Гасіння» - 1 година, «Запікання» - 30 хвилин для філе, 1 годину для м'яса з кісточкою. Зробити м'якше і соковитіше курячу грудку допоможуть шматочки вершкового або топленого масла, вкладені під шкірку. М'ясо потрібно обов'язково промити, обсушити і тільки після цього натирати приправами. Курячі крильця в мультиварці
Така частина курки, як крильця, майже не користується попитом, оскільки в них мало м'яса. Але є рецепт, який перетворює тушковані курячі крильця в мультиварці у вишукане частування. Скоринка вийде гарною, якщо готувати на вершковому маслі. Подаються з зеленню, овочами, соусами.
Інгредієнти :
крильця – 400 г; майонез – 50 г; кетчуп 50 г; сіль – 10 г; масло – 20 мл Приготування Крильця натерти спеціями. Залишити на годину. Налити олію, викласти шаром крила. Поставити на «Випічку» на 20 хвилин. Полити блюдо соком, що виділився. Через 25 хвилин перевернути. Повністю тушкована курка в мультиварці буде готова ще через 30 хвилин. Курячі стегна в мультиварці
Швидке, смачне і поживне блюдо - курячі стегна з картоплею в мультиварці, простий варіант для зайнятих роботою господинь. Виходить одночасно і гарнір, і м'ясо. За 10 хвилин до закінчення готування треба додати товчений часник. З спецій гарні чорний перець, куркума, карі, коріандр, паприка.
Інгредієнти :
стегенця – 5 шт.; картопля – 5 шт.; масло – 4-5 ст. л.; сіль – 1 ч. л.; куркума – 05 ч. л. Приготування Курятину натерти спеціями, обмазати маслом. Викласти в чашу. Картоплю очистити, обваляти в спеціях. Вкрити м'ясо. Виставити на «Випічку» на 1 годину. Курячі стегенця з картоплею в мультиварці
Цінність мультиварки в тому, що вона не сушить продукти, а надає їм соковитість і красиву скориночку. Ніжки вважаються делікатесом, вони краще пропікаються, оскільки жир не випливає. Щоб курка тушкована з цибулею в мультиварці підрум'янилася рівномірно, її укладають шкіркою вниз. Рецепт можна доповнити іншими овочами.
Інгредієнти :
ніжки – 4 шт.; картопля – 05 кг; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; лавровий лист – 2 шт.; вода – 05 ст.; сіль – 1 ч. л.; чорний перець – 05 ч. л. Приготування М'ясо натерти спеціями. Викласти в чашу. Підрум'янити на «Смаження» 15 хвилин. Овочі подрібнити. Додати до м'яса цибулю і моркву. Пасерувати 15 хвилин на «Гасіння». Влити воду, викласти картоплю, приправи. Картопля тушкована з куркою в мультиварці готується 30 хвилин. Куряча грудка з овочами в мультиварці
Філе або грудка вважаються найбільш корисними, ніжне біле м'ясо рекомендують у багатьох дієтах. Але при цьому має властивість залишатися сухуватим, тому готувати тушковане куряче філе в мультиварці потрібно з урахуванням цієї особливості. Обсмажувати рекомендується на суміші рослинного і оливкової олій.
Інгредієнти :
грудки – 4 шт.; кабачки – 3 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 2 шт.; помідори – 4 шт.; сіль – 1 ч. л.; перець – 1 ч. л.; олія – 100 мл; вода – 100 мл Приготування М'ясо, цибулю, моркву і кабачки порізати. Кабачки присипати сіллю, залишити на 10 хвилин. З помідорів зняти шкірку, порізати. На «Випіканні» обсмажити моркву 5 хвилин. Додати цибулю ще на 5 хвилин. Всипати м'ясо, віджаті кабачки і помідори. Долити води, виставити на «Гасіння» на 30 хвилин. Як загасити капусту з куркою в мультиварці?
Капуста – дуже корисний овоч, гарна, як гарнір, а в поєднанні з м'ясом – ще й основне блюдо. Готувати її можна круглий рік, використовуючи і ранні, і пізні сорти, а помідори взимку легко замінити томатною пастою. Дуже смачно виходить тушкована капуста з куркою в мультиварці. З м'яса краще підійде філе.
Інгредієнти :
капуста – 700 г; філе – 400 г; цибуля – 2 шт.; морква – 2 шт.; масло – 2 ст. л.; томатна паста – 2 ст. л.; лавровий лист – 2 шт.; сіль – 1 ч. л.; перець – 05 ч. л. Приготування М'ясо і овочі порізати. На «Смаження» пасерувати 5-7 хвилин. Нашаткувати капусту, додати. Покласти спеції і томат. Перемішати, виставити на «Гасіння». Страва з ранньої капусти готується 20 хвилин, з пізньої – до 30 хвилин. Курка, тушкована в сметані в мультиварці
Ніжні і м'які вийдуть курячі гомілки тушковані в мультиварці, якщо додати до них сметану. Влітку рекомендується класти кріп для повноти смаку, а товчений часник краще замінити подрібненими пір'ям. Якщо потрібно соковита підлива, потрібно щедріше покласти цибулі і моркви. Доповнити блюдо можна і грибами.
Інгредієнти :
курятина – 450 г; борошно – 3 ст. л.; масло – 2 ст. л.; цибуля – 3 шт.; лавровий лист – 1 шт.; вода – 100 мл; сметана – 150 мл; каррі – 05 ч. л.; зелений часник – 3 гілочки; кріп – 3 гілочки; часник – 2-3 зубки. Приготування М'ясо обсипати борошном, перемішати. Виставити на «Смаження». Подрумянивать 20 хвилин. Додати цибулю, приправи. Залити водою і сметаною. Засипати зеленню і часником. Готувати на «Гасіння» 35 хвилин. Тушковані кабачки з куркою в мультиварці
Курка, тушкована з овочами в мультиварці може включати і кабачки, це універсальний овоч, який вбирає всі аромати. Дуже корисний при захворюваннях судин, нирок, серця, рекомендується гіпертонікам. Деякі господині доповнюють страву картоплею. Щоб кабачок зберіг форму, його ріжуть крупно.
Інгредієнти :
ніжки – 05 кг; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; кабачки – 800 г; сметана – 70 мл; зелень – 1 пучок; спеції – 1 ч. л. Приготування М'ясо натерти спеціями і сіллю. Залишити на 10 хвилин. У розігріту олію покласти курятину. Готувати 15 хвилин на «Смаження». Подрібнити овочі, додати. Тушкувати 5 хвилин. Покласти сметану і зелень. Тушкована курка з кабачками готується в мультиварці на «Гасіння» 1 год. Тушкована квасоля з куркою в мультиварці
Тушкована курка в мультиварці – рецепт дуже простий, але якщо дозволяє час, можна приготувати страву складніше – з додаванням квасолі. Боби дуже корисні і поживні, містять багато білка, але їх потрібно замочити заздалегідь на 8-10 годин. Доповнюються будь-якими овочами. З курки краще брати грудку і стегенця.
Інгредієнти :
курка – 4 шт.; квасоля – 2 ст.; сметана – 05 мл; цибуля – 3 шт.; солодкий перець – 3 шт.; часник – 5 зубків; кетчуп – 8 ст. л.; аджика – 2 ч. л.; зелень – 1 пучок; сіль – 1 ч. л. Приготування М'ясо натерти спеціями, посолити. Викласти в чашу. Змастити половиною порції сметани. Вкрити квасолею. Сметану розвести з кетчупом і аджикою. Додати порізані овочі. Вилити на суміш. Виставити на «Гасіння». Тушкована курка готується в мультиварці 15 години. Курка, тушкована з рисом в мультиварці
Тушковані курячі ніжки в мультиварці відмінно поєднуються з рисом, можна використовувати і філе, стегенця. Не варто класти морожену курятину. Рис годиться будь-який, якщо брати з довгими зернами, блюдо вийде більш розсипчасте. Сметану можна замінити жирними вершками. З спецій підійде паприка.
Інгредієнти :
грудка – 2 шт.; рис – 1 ст.; вода – 2 ст.; сметана – 1 ст. л.; кріп – 1 пучок; лавровий лист – 1 шт.; масло – 2 ст. л.; паприка – 025 ч. л.; вода – 05 склянки; сіль – 05 ч. л. Приготування Філе порізати, змішати зі спеціями. Залишити на 20 хвилин. На «Смаження» гасити 10 хвилин. Цибулю подрібнити, додати на 5 хвилин. Покласти рис, лавровий лист, кріп, сметану. Готувати на «Гасіння» 1 год. Курка, тушкована з грибами в мультиварці
Покласти курку в мультиварці – рецепт дуже смачний з грибами, вважається одним з кращих поєднань. Виходить ситне і одночасно – дієтичне блюдо З курки підійде будь-яка частина, гриби теж годяться будь-які, навіть сушені. Тільки такі потрібно буде ще заздалегідь розмочити. Найбільш безпечні – печериці.
Інгредієнти :
філе – 2 шт.; гриби – 200 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; масло – 2 ст. л.; борошно – 2 ст. л.; сметана – 5 ст. л.; кріп – 1 пучок; сіль – 1 ч. л.; спеції – 1 ч. л.; вода – 1 ст. Приготування Цибулю і моркву порізати. Обсмажити 10 хвилин на «Випікання». Філе подрібнити, додати. Виставити на «Гасіння» на 15 хвилин. Гриби порізати, додати, тушкувати 15 хвилин. Розвести з водою спеції, борошно, сметану, залити. Виставити на «Гасіння». Тушкована курка з грибами в мультиварці готується 1 годину.