» » Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами

Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами

Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами
Господині, які віддають перевагу якість, а не кількість, готують полуничне варення в мультиварці. Просто, зручно, легко і компактно. Навіть невеликий об'єм чаші, і той розрахований на те, щоб не захоплюватися одноманітністю, а попрацювати над консистенцією і смаком, поєднуючи ягоди з фруктами, цитрусовими і натуральними желирующими доповненнями.

Як зварити полуничне варення в мультиварці?


Варення з полуниці в мультиварці вариться в режимах «Гасіння» або «Суп» від години до півтори години. Як правило, ловлення проводиться при закритій кришці, тому варення виходить трохи рідкуватим. Можна зробити його гущі, якщо скористатися желирующими засобами або лимонним соком, ввівши їх за 2 хвилини до закінчення процесу.

  • Для того, щоб полуничне варення в мультиварці не втекло через кришку клапана на стіл, клапан перед приготуванням слід зняти. З варення випаровується більше вологи і воно придбає густу консистенцію.

  • Полуничне варення в мультиварці - рецепт, в якому передбачено співвідношення ягід до цукру 1:1. Якщо варення готується з желирующими добавками, то кількість цукру можна скоротити на половину.


  • Густе полуничне варення на зиму мультиварці - рецепт

    Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами

    Полуничне варення - рецепт на зиму в мультиварці, що дозволяє задовольнити будь-які побажання. Часто - це бажання отримати тягуче і в'язке варення, з яким і чай можна попити і випічку приготувати. Лимонний сік - багатий пектином, якщо додати в варення за 5 хвилин до закінчення варіння, заготівля придбає густу консистенцію.
    Приготування

  • полуниця - 800 г;

  • цукор - 800 г;

  • лимонний сік - 20 мл


  • Приготування

  • Пересипте ягоди цукром прямо в чаші мультварки.

  • Накрийте кришкою, зніміть клапан і встановіть «Тушкування» на 50 хвилин.

  • Через 7 хвилин перемішайте.

  • За 5 хвилин до закінчення, зніміть кришку, додайте лимонний сік, перемішайте.

  • Готуйте полуничне варення густе у мультиварці без кришки до закінчення програми.


  • Полуничне варення з цілими ягодами - рецепт


    Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами

    Приготувати полуничне варення з цілими ягодами в мультиварці просто. Головне - ягоди пересипати цукром і залишити на пару годин, щоб вони пустили сік. Просочуючись цукром, ягоди тверднуть і не розвалюються в процесі бурхливого кипіння. Таке варення не слід відразу розфасовувати, краще дати йому настоятися 15 хвилин.
    Інгредієнти:

  • полуниця - 600 г;

  • цукор - 600 р.


  • Приготування

  • Засипте ягоди цукром на 4 години.

  • Акуратно перемішайте і встановіть режим «Гасіння» на 20 хвилин.

  • Кілька разів перемішайте полуничне варення в мультиварці лопаткою.


  • Варення з полуниці з бананом - рецепт

    Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами

    Ароматне, тягуче і солодке - так характеризують варення з полуниці і бананів в мультиварці, що представляє поєднання ягід з екзотичними фруктами. Існує кілька варіантів його приготування, але для збереження цілісності компонентів, краще робити варення в кілька етапів, чергуючи короткочасну варіння з охолодженням.
    Інгредієнти:

  • полуниця - 500 г;

  • банан - 400 г;

  • лимонний сік - 20 мл;

  • цукор - 300 р.


  • Інгредієнти:

  • Пересипте цукром полуницю і відставте на 5 годин.

  • Перемішайте, додайте шматочки бананів і готуйте «Тушкуванні» 5 хвилин.

  • Відставте на 6 годин.

  • Повторіть процес ще раз.

  • На останньому етапі, потім полуничне бананове варення в мультиварці 10 хвилин, додайте лимонний сік і расфасуйте по банкам.


  • Абрикосове варення полуничне в мультиварці

    Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами

    Винахідливі господині варять варення з абрикосів і полуниці з коньяком. Просто, вишукано, пікантно і правильно. Вчасно варіння спиртової дух випаровується, а приємний післясмак і аромат переходять ягід і плодів. Крім того, алкоголь є чудовим консервантом, так що за збереження заготовки можна не переживати.


    Інгредієнти:

  • абрикоси - 500 г;

  • полуниця - 1 кг;

  • коньяк - 100 мл;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування

  • Розділіть абрикоси навпіл, видаліть кісточки і пересипте разом з полуницею цукром.

  • Перемішайте, влийте коньяк і відставте на 4 години.

  • Варіть «Тушкуванні» 10 хвилин.

  • Остудіть, повторіть дію.

  • Расфасуйте гарячим по стерильним банкам.


  • Полуничне варення з желатином

    Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами

    Полуничне варення з цілими ягодами з желатином - рецепт для тих, хто хоче уникнути багатоступінчастої варіння, великої кількості цукру і втрати часу. Це можливо, якщо потомити ягоди годину в «Тушкуванні», а за пару хвилин до завершення, перемішати з разбухшим желатином. Поступово остигаючи, варення придбає желеподібну консистенцію.
    Інгредієнти:

  • полуниця - 500 г;

  • цукор - 200 г;

  • вода - 50 мл;

  • сухий желатин - 15 р.


  • Приготування

  • Пересипте цукром полуницю, перемішайте і готуйте «Тушкуванні» год.

  • Розведіть желатин у воді.

  • Влийте його за 2 хвилини до звукового сигналу і добре перемішайте.

  • Негайно расфасуйте по банкам.


  • Полуничне варення «П'ятихвилинка» - рецепт в мультиварці

    Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами

    Навіть відсутність спеціального режиму не завадить господиням зробити варення з полуниці «П'ятихвилинка» в мультиварці. Всі встигли оцінити переваги даного способу, в якому ягоди піддаються мінімальної термообробці і зберігають природний смак і вітамінний склад, і готують варення в програмі «Мультиповар» на 120 градусах 10 хвилин.
    Інгредієнти:

  • полуниця - 750 г;

  • цукор - 250 р.


  • Приготування

  • Засипте ягоди цукром на 6 годин.

  • Перемішайте, увімкніть «Мультиповар» на 10 хвилин, встановивши температуру 120 градусів.

  • Потрібно 5 хвилин на закипання і 5 хвилин на приготування.

  • Готове варення слід швидко розлити по банках.


  • Варення з замороженої полуниці в мультиварці

    Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами

    Варення з замороженої полуниці має масу переваг. Його можна варити в будь-який час року, невеликими порціями, що зручно. Не дивлячись на те, що варення не відрізняється густотою, так і ягоди, які зазнали заморожуванню швидко втрачають форму, смак і аромат у нього чудовий, а технологія приготування не відрізняється від традиційної.
    Інгредієнти:

  • заморожена полуниця - 350 г;

  • цукор - 350 г;

  • вода - 40 мл


  • Приготування

  • Укладіть полуницю в чашу разом з цукром. Дочекайтеся поки ягоди розтануть і дадуть сік.

  • Влийте воду, перемішайте.

  • Готуйте в режимі «Мультиповар» при 100 градусах 30 хвилин або в «Тушкуванні» протягом години.


  • Полуничне варення в мультиварці-скороварці

    Полуничне варення в мультиварці - рецепти з цілими ягодами, желатином, абрикосами

    Висока швидкість приготування мотивує робити варення з полуниці в мультиварці-скороварці. Варення вариться недовго, ягоди зберігають корисні речовини і яскравий колір. Існує один недолік - рідка консистенція. Варення, зварене тільки з цукру і ягід, більше схоже на компот. В цьому випадку, доцільно додати пектин.
    Інгредієнти:

  • полуниця - 1 кг;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • пектин - 20 г;

  • цукор - 550 р.


  • Приготування

  • Пересипте ягоди 500 г цукру, дайте 10 хвилин настоятися і включіть режим «Гасіння».

  • Доведіть варення до кипіння, зніміть піну і закрийте кришку.

  • Після блокування кришки пором, тушкуйте 10 хвилин.

  • Спустіть пар, відкрийте кришку, додайте перемішаний з 50 г цукру пектин і лимонний сік.

  • Готуйте під кришкою ще 3 хвилини.
    Додав: admin | 21-08-2018, 14:37
    Переглядів: 59