» » Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою
Приготувати грибний суп в мультиварці набагато легше і простіше, ніж на плиті, не потрібно турбуватися, що страва пригорить або перекипит, головне – правильно виставити таймер і чітко слідувати рецептом. Це частування відмінно втамовує голод влітку, а взимку ще й зігріє. Існує безліч рецептів, які неодмінно варто спробувати.

Як приготувати грибний суп в мультиварці?


Грибний суп мультиварці можна приготувати, як з лісових опеньки, лисички або білих, так і з печерицями або вешенками, які вирощують в теплицях. В першому випадку рекомендується закладати продукт в м'ясний бульйон, у другому – у воду, з обсмажуванням на вершковому маслі.

  • Пассеровка з цибулі і грибів, перед приготуванням основи супу, розкриє новий аромат.

  • Бульйон можна доповнити перемеленими сушеними грибами.

  • Менш наваристі супи виходять з груздів, красноголовців і підберезників, ще слабше – з опеньків, глив і сироїжок.

  • Суп з грибами в мультиварці буде ситніше, якщо додати в нього крупу: пшеничку, перловку, рис та інші.


  • Грибний суп в мультиварці з свіжих грибів

    Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

    Самий смачний суп зі свіжих грибів в мультиварці. Більш ароматний виходить з лісових, зате з печерицями та вешенками менше клопоту, і вони більш безпечні. Оригінальний смак додадуть страві тертий кабачок і порізаний помідор, їх кладуть за 10 хвилин до закінчення варіння. Найлегший рецепт – сільський суп, де в ролі печі виступає мультиварка.
    Інгредієнти :

  • гриби – 300 г;

  • картопля – 6 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити на «Смаження».

  • Гриби порізати, згасити з овочами 5 хвилин.

  • Картоплю порізати, змішати із засмажкою.

  • Залити водою, активувати режим «Суп» на 1 годину.

  • Грибний суп з печериць в мультиварці посипати зеленню і настояти 10 хвилин.


  • Грибний суп в мультиварці із заморожених грибів


    Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

    Головна перевага цієї страви – аромат, ніж багатші на нього гриби, тим смачніше буде частування. Багато господині роблять заготовки, щоб потім приготувати чудовий суп із заморожених грибів в мультиварці. Розморожувати їх не треба, тільки опустити в окріп. З спецій підійдуть чорний перець, базилік, кмин, розмарин або чебрець.
    Інгредієнти :

  • картопля – 3 шт.;

  • гриби – 350 г;

  • морква – 1 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.


  • Приготування

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити 15 хвилин на «Випікання».

  • Картоплю і гриби порізати, додати до овочів зі спеціями.

  • Покласти лавровий лист, залити водою.

  • Готувати 40 хвилин.


  • Грибний суп з сушених грибів в мультиварці

    Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

    Якщо хочеться ситного страви, а заморожених грибів немає, свіжі вже приїлися, варто спробувати ще один рецепт - суп з сушених грибів в мультиварці. Їх потрібно замочити на 3-4 години, в тій же воді відварити 10 хвилин, і на ній же приготувати перше блюдо. Для насиченого частування беруть 1 склянку грибів на 3 літри води.
    Інгредієнти :

  • картопля – 5 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • гриби сухі - 1 ст.;

  • морква – 1 шт.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • масло – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Гриби заздалегідь замочити.

  • Цибулю і моркву порізати, пасерувати в режимі «Смаження».

  • Обсмажити пару хвилин на сухій сковорідці борошно, розвести холодною водою, влити до овочів.

  • Картоплю і гриби порізати, закласти.

  • Додати воду і спеції, виставити на «Гасіння».

  • Грибний суп в мультиварці вариться 1 годину.


  • Суп з солоними грибами в мультиварці

    Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

    Незвичайний смак можна отримати, якщо зварити суп з маринованих грибів в мультиварці. Деякі господині кладуть їх навпіл з солоними. Зробити страву більш густим допоможе обсмажений на сухій сковороді або манка борошно, вистачить пари ложок. З сортів зеленого цибулі краще класти «батун» або «шалот», а варити – на курячому бульйоні.
    Інгредієнти :

  • курятина – 400 г;

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • гриби – 350 г;

  • рис – 8 ст. л.;

  • зелена цибуля – 1 пучок.


  • Приготування

  • М'ясо порізати, обсмажити.

  • Моркву натерти, цибулю та гриби подрібнити.

  • Додати до курятини, пасерувати 10 хвилин.

  • Картоплю порізати.

  • Рис промити.

  • Залити водою, покласти спеції і сіль.

  • Поставити на годину на «Гасіння».

  • Коли суп з м'ясом і грибами в мультиварці буде готовий, посипати зеленою цибулею.


  • Грибний суп-пюре в мультиварці

    Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

    Якщо звичайний грибний суп часто варили ще на Русі, то крем-суп «позичили» у європейців десь у 15 столітті. Для нього підійдуть печериці, треба брати гриби невеликого розміру, з тугими голівками. Варити можна без картоплі, жирність частування додадуть вершкове масло та вершки, грибний крем-суп в мультиварці виходить особливо ніжним.


    Інгредієнти :

  • гриби – 300 г;

  • морква – 1 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • вершки – 100 мл;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Цибулю, часник, моркву і зелень подрібнити.

  • Картоплю і гриби порізати, все скласти в чашу.

  • Залити водою, додати спеції, поставити в режим «На пару» на 30 хвилин.

  • Настояти 15 хвилин, перекласти в блендер гущу, розтерти.

  • Повернути в миску, влити вершки.

  • Потримати грибний крем-суп в мультиварці на «Підігріві» 5 хвилин, посипати зеленню.


  • Сирний суп з грибами в мультиварці

    Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

    Чудовим смаком володіє грибний суп з плавленим сиром в мультиварці, він надає ніжну текстуру частування. Блюдо вважається винаходом французів, тільки європейські кухарі використовують більш дорогі сорти: рокфор або брі. Можна класти чеддер або пармезан, в натертому вигляді або шматочками або обійтися плавленим сиром.
    Інгредієнти :

  • гриби – 500 г;

  • картопля – 5 шт.;

  • сирки – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити в позиції «Випічка».

  • Доповісти порізані картоплю і гриби протушкувати ще 15 хвилин.

  • Всипати тертий сир і спеції.

  • Влити воду, вибрати режим «Гасіння» на годину.

  • Готовий грибний суп з сиром в мультиварці заправити зеленню.


  • Грибний суп з куркою в мультиварці

    Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

    Овочі можна не обсмажувати, а класти сирими, але від цього програє смак. Деякі господині пасерують тільки третю частину грибів. Для засмажки підійде будь-яке масло, але рекомендується додавати хоча б шматочок вершкового. Спецій кладуть по мінімуму, щоб не перебивати грибний аромат. Відмінний рецепт - суп з грибами і куркою в мультиварці.
    Інгредієнти :

  • гриби – 300 г;

  • картопля – 4 шт.;

  • курка – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • вермішель – 05 ст.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Цибулю і моркву порізати, обсмажити 10 хвилин на «Випікання».

  • Додати шматочки м'яса, тушкувати ще 20 хвилин.

  • Картоплю і гриби порізати, перемішати з засмажкою.

  • Влити воду, всипати спеції.

  • Поставити на режим «Гасіння» на 1 годину 15 хвилин.

  • Покласти вермішель, потримати ще 5 хвилин, посипати зеленню.


  • Гороховий суп з грибами в мультиварці

    Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

    Наваристое, ситне блюдо без м'яса - пісний грибний суп в мультиварці з додаванням гороху. Особливо хороший взимку, відмінно зігріває і додає сил. Щоб зварився швидше, боби потрібно заздалегідь замочити на кілька годин, воду злити. Найбільш поживні навари виходять з білих грибів або рижиков.
    Інгредієнти :

  • горох – 15 ст.;

  • гриби – 300 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • картопля – 4 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • кріп – 1 пучок.


  • Приготування

  • Горох промити, замочити.

  • Моркву і цибулю порізати, обсмажити 15 хвилин.

  • Гриби подрібнити, обсмажити 10 хвилин.

  • Картопля і перець нашаткувати.

  • Все скласти в чашу, додати горох, спеції.

  • Залити водою, виставити на позицію «Суп» на 1 годину 20 хвилин.


  • Грибний суп з перловкою в мультиварці - рецепт

    Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

    Самий відомий рецепт цієї страви – з кашами, можна класти різні крупи, дуже смачним виходить грибний суп з перловкою в мультиварці. Ця крупа не всім подобається, і дарма, що в стародавні часи вона вважалася їжею тільки знатних осіб з-за цінних якостей: сильний антиоксидант і багата на протеїн, який виробляє колаген.
    Інгредієнти :

  • перловка – 1 ст. л.;

  • морква – 1 шт.;

  • гриби – 300 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • картопля – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Перловку промити, картоплю і цибулю порізати, моркву натерти.

  • Гриби подрібнити.

  • Все скласти в каструлю, додати спеції та зелень, влити воду.

  • Поставити на режим «Гасіння» на 1 годину 40 хвилин.

  • Посипати зеленню і тиском часником.


  • Квасолевий суп з грибами в мультиварці

    Грибний суп в мультиварці з свіжих, заморожених і сушених грибів - рецепти з сиром, перловкою і куркою

    Другим по насиченості стравою називають грибний суп з квасолею в мультиварці. Ці боби важливо правильно вимочити, їх кладуть у воду на 5-6 годин, зливаючи через кожні 2 години, щоб рідина увібрала більше токсинів і знизилася кількість крохмалю. Так правильніше і корисніше, ніж просто замочити на ніч.
    Інгредієнти :

  • гриби – 150 г;

  • квасоля – 300 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.


  • Приготування

  • Замочити квасолю.

  • Цибулю і моркву порізати, обсмажити 15 хвилин.

  • Додати порізані картоплю і гриби, спеції, сіль.

  • Влити воду, перемішати.

  • Поставити на «Гасіння» на 1 годину 30 хвилин.
    Додав: admin | 17-05-2018, 17:25
    Переглядів: 14