Приготувати грибний суп в мультиварці набагато легше і простіше, ніж на плиті, не потрібно турбуватися, що страва пригорить або перекипит, головне – правильно виставити таймер і чітко слідувати рецептом. Це частування відмінно втамовує голод влітку, а взимку ще й зігріє. Існує безліч рецептів, які неодмінно варто спробувати.
Як приготувати грибний суп в мультиварці?
Грибний суп мультиварці можна приготувати, як з лісових опеньки, лисички або білих, так і з печерицями або вешенками, які вирощують в теплицях. В першому випадку рекомендується закладати продукт в м'ясний бульйон, у другому – у воду, з обсмажуванням на вершковому маслі.
Пассеровка з цибулі і грибів, перед приготуванням основи супу, розкриє новий аромат. Бульйон можна доповнити перемеленими сушеними грибами. Менш наваристі супи виходять з груздів, красноголовців і підберезників, ще слабше – з опеньків, глив і сироїжок. Суп з грибами в мультиварці буде ситніше, якщо додати в нього крупу: пшеничку, перловку, рис та інші. Грибний суп в мультиварці з свіжих грибів
Самий смачний суп зі свіжих грибів в мультиварці. Більш ароматний виходить з лісових, зате з печерицями та вешенками менше клопоту, і вони більш безпечні. Оригінальний смак додадуть страві тертий кабачок і порізаний помідор, їх кладуть за 10 хвилин до закінчення варіння. Найлегший рецепт – сільський суп, де в ролі печі виступає мультиварка.
Інгредієнти :
гриби – 300 г; картопля – 6 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; зелень – 1 пучок. Приготування Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити на «Смаження». Гриби порізати, згасити з овочами 5 хвилин. Картоплю порізати, змішати із засмажкою. Залити водою, активувати режим «Суп» на 1 годину. Грибний суп з печериць в мультиварці посипати зеленню і настояти 10 хвилин. Грибний суп в мультиварці із заморожених грибів
Головна перевага цієї страви – аромат, ніж багатші на нього гриби, тим смачніше буде частування. Багато господині роблять заготовки, щоб потім приготувати чудовий суп із заморожених грибів в мультиварці. Розморожувати їх не треба, тільки опустити в окріп. З спецій підійдуть чорний перець, базилік, кмин, розмарин або чебрець.
Інгредієнти :
картопля – 3 шт.; гриби – 350 г; морква – 1 шт.; лавровий лист – 1 шт. Приготування Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити 15 хвилин на «Випікання». Картоплю і гриби порізати, додати до овочів зі спеціями. Покласти лавровий лист, залити водою. Готувати 40 хвилин. Грибний суп з сушених грибів в мультиварці
Якщо хочеться ситного страви, а заморожених грибів немає, свіжі вже приїлися, варто спробувати ще один рецепт - суп з сушених грибів в мультиварці. Їх потрібно замочити на 3-4 години, в тій же воді відварити 10 хвилин, і на ній же приготувати перше блюдо. Для насиченого частування беруть 1 склянку грибів на 3 літри води.
Інгредієнти :
картопля – 5 шт.; цибуля – 1 шт.; гриби сухі - 1 ст.; морква – 1 шт.; борошно – 2 ст. л.; масло – 2 ст. л. Приготування Гриби заздалегідь замочити. Цибулю і моркву порізати, пасерувати в режимі «Смаження». Обсмажити пару хвилин на сухій сковорідці борошно, розвести холодною водою, влити до овочів. Картоплю і гриби порізати, закласти. Додати воду і спеції, виставити на «Гасіння». Грибний суп в мультиварці вариться 1 годину. Суп з солоними грибами в мультиварці
Незвичайний смак можна отримати, якщо зварити суп з маринованих грибів в мультиварці. Деякі господині кладуть їх навпіл з солоними. Зробити страву більш густим допоможе обсмажений на сухій сковороді або манка борошно, вистачить пари ложок. З сортів зеленого цибулі краще класти «батун» або «шалот», а варити – на курячому бульйоні.
Інгредієнти :
курятина – 400 г; картопля – 3 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; гриби – 350 г; рис – 8 ст. л.; зелена цибуля – 1 пучок. Приготування М'ясо порізати, обсмажити. Моркву натерти, цибулю та гриби подрібнити. Додати до курятини, пасерувати 10 хвилин. Картоплю порізати. Рис промити. Залити водою, покласти спеції і сіль. Поставити на годину на «Гасіння». Коли суп з м'ясом і грибами в мультиварці буде готовий, посипати зеленою цибулею. Грибний суп-пюре в мультиварці
Якщо звичайний грибний суп часто варили ще на Русі, то крем-суп «позичили» у європейців десь у 15 столітті. Для нього підійдуть печериці, треба брати гриби невеликого розміру, з тугими голівками. Варити можна без картоплі, жирність частування додадуть вершкове масло та вершки, грибний крем-суп в мультиварці виходить особливо ніжним.
Інгредієнти :
гриби – 300 г; морква – 1 шт.; картопля – 3 шт.; цибуля – 1 шт.; часник – 2 зубчики; вершки – 100 мл; зелень – 1 пучок. Приготування Цибулю, часник, моркву і зелень подрібнити. Картоплю і гриби порізати, все скласти в чашу. Залити водою, додати спеції, поставити в режим «На пару» на 30 хвилин. Настояти 15 хвилин, перекласти в блендер гущу, розтерти. Повернути в миску, влити вершки. Потримати грибний крем-суп в мультиварці на «Підігріві» 5 хвилин, посипати зеленню. Сирний суп з грибами в мультиварці
Чудовим смаком володіє грибний суп з плавленим сиром в мультиварці, він надає ніжну текстуру частування. Блюдо вважається винаходом французів, тільки європейські кухарі використовують більш дорогі сорти: рокфор або брі. Можна класти чеддер або пармезан, в натертому вигляді або шматочками або обійтися плавленим сиром.
Інгредієнти :
гриби – 500 г; картопля – 5 шт.; сирки – 3 шт.; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; зелень – 1 пучок. Приготування Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити в позиції «Випічка». Доповісти порізані картоплю і гриби протушкувати ще 15 хвилин. Всипати тертий сир і спеції. Влити воду, вибрати режим «Гасіння» на годину. Готовий грибний суп з сиром в мультиварці заправити зеленню. Грибний суп з куркою в мультиварці
Овочі можна не обсмажувати, а класти сирими, але від цього програє смак. Деякі господині пасерують тільки третю частину грибів. Для засмажки підійде будь-яке масло, але рекомендується додавати хоча б шматочок вершкового. Спецій кладуть по мінімуму, щоб не перебивати грибний аромат. Відмінний рецепт - суп з грибами і куркою в мультиварці.
Інгредієнти :
гриби – 300 г; картопля – 4 шт.; курка – 300 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; вермішель – 05 ст.; зелень – 1 пучок. Приготування Цибулю і моркву порізати, обсмажити 10 хвилин на «Випікання». Додати шматочки м'яса, тушкувати ще 20 хвилин. Картоплю і гриби порізати, перемішати з засмажкою. Влити воду, всипати спеції. Поставити на режим «Гасіння» на 1 годину 15 хвилин. Покласти вермішель, потримати ще 5 хвилин, посипати зеленню. Гороховий суп з грибами в мультиварці
Наваристое, ситне блюдо без м'яса - пісний грибний суп в мультиварці з додаванням гороху. Особливо хороший взимку, відмінно зігріває і додає сил. Щоб зварився швидше, боби потрібно заздалегідь замочити на кілька годин, воду злити. Найбільш поживні навари виходять з білих грибів або рижиков.
Інгредієнти :
горох – 15 ст.; гриби – 300 г; морква – 1 шт.; цибуля – 2 шт.; картопля – 4 шт.; болгарський перець – 1 шт.; кріп – 1 пучок. Приготування Горох промити, замочити. Моркву і цибулю порізати, обсмажити 15 хвилин. Гриби подрібнити, обсмажити 10 хвилин. Картопля і перець нашаткувати. Все скласти в чашу, додати горох, спеції. Залити водою, виставити на позицію «Суп» на 1 годину 20 хвилин. Грибний суп з перловкою в мультиварці - рецепт
Самий відомий рецепт цієї страви – з кашами, можна класти різні крупи, дуже смачним виходить грибний суп з перловкою в мультиварці. Ця крупа не всім подобається, і дарма, що в стародавні часи вона вважалася їжею тільки знатних осіб з-за цінних якостей: сильний антиоксидант і багата на протеїн, який виробляє колаген.
Інгредієнти :
перловка – 1 ст. л.; морква – 1 шт.; гриби – 300 г; часник – 2 зубчики; картопля – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; зелень – 1 пучок. Приготування Перловку промити, картоплю і цибулю порізати, моркву натерти. Гриби подрібнити. Все скласти в каструлю, додати спеції та зелень, влити воду. Поставити на режим «Гасіння» на 1 годину 40 хвилин. Посипати зеленню і тиском часником. Квасолевий суп з грибами в мультиварці
Другим по насиченості стравою називають грибний суп з квасолею в мультиварці. Ці боби важливо правильно вимочити, їх кладуть у воду на 5-6 годин, зливаючи через кожні 2 години, щоб рідина увібрала більше токсинів і знизилася кількість крохмалю. Так правильніше і корисніше, ніж просто замочити на ніч.
Інгредієнти :
гриби – 150 г; квасоля – 300 г; морква – 1 шт.; цибуля – 1 шт.; картопля - 3 шт.; лавровий лист – 1 шт. Приготування Замочити квасолю. Цибулю і моркву порізати, обсмажити 15 хвилин. Додати порізані картоплю і гриби, спеції, сіль. Влити воду, перемішати. Поставити на «Гасіння» на 1 годину 30 хвилин.