» » Риба в мультиварці

Риба в мультиварці

Риба в мультиварці
Володарі сучасного кухонного гаджета під назвою мультиварка щосили освоюють рецепти звичних страв, підлаштовуючи їх під можливості пристрою.
Ми сьогодні розповімо, як можна приготувати за допомогою мультиварки рибу і запропонуємо кілька простих, але смачних рецептів.

Тушкована риба в мультиварці з морквою і цибулею


Інгредієнти:

  • риба будь – 980 р;

  • морква – 285 г;

  • цибуля ріпчаста – 285 г;

  • зубці часникові – 2 шт.;

  • олія соняшникова або оливкова без аромату – 40 мл;

  • соус томатний – 140 г;

  • цукор-пісок – за смаком;

  • горошини запашного перцю – 3 шт.;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • сіль йодована велика і мелений перець – за смаком;

  • приправи та спеції – по смаку.


  • Приготування

  • Спочатку підготуємо рибку. Почистимо тушки, позбавимо від плавників, хвоста і при наявності від нутрощів, сполоснем під проточною водою і разрежем на порційні шматочки.

  • Приправляємо рибні скибочки сіллю, перцем і спеціями і залишаємо хвилин на п'ятнадцять в мисці маринуватися.

  • Очищені цибулини шаткуємо півкільцями, а моркву перетираємо на крупній тертці.

  • Викладаємо овочі в мультикастрюлю, в яку наливаємо попередньо трохи олії соняшникової або оливкової без запаху, і включаємо на п'ятнадцять хвилин режим «Смаження» або «Випічка».

  • Додаємо в процесі смаження овочів сіль, мелений перчик, томатний соус, цукор-пісок, лавровий лист, горошини перець і спеції, а по завершенні процесу закладаємо видавлені часникові зубки і перемішуємо.

  • Замість томатного соусу можна взяти томатну пасту, розведену у воді, збільшивши при цьому кількість спецій і прянощів.

  • Викладаємо половину овочевої маси з томатом в миску, на решті моркви з цибулею маємо скибочки промаринованной риби, яку покриваємо відкладеними овочами.

  • Переводимо прилад в ріжемо «Гасіння» і готуємо страву протягом п'ятдесяти хвилин.


  • Філе риби у фользі з овочами і сиром в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе риби – 480 м;

  • помідори – 220 г;

  • ріпчасті цибулини – 140 г;

  • майонез або сметана – 60 г;

  • сир твердий – 160 г;

  • сіль йодована велика і мелений перець – за смаком;

  • приправи та спеції – за смаком.


  • Приготування

  • Філе риби споліскуємо, обсушуємо, ріжемо на порційні шматки, кожен з яких укладаємо на квадратний відріз фольги відповідного розміру.

  • Приправляємо рибку сіллю, перцем і приправами і промазуємо майонезом або сметаною.

  • Очищаємо цибулю, шаткуємо його півкільцями, які викладаємо на рибу.

  • Помідори нарізаємо кружальцями або полукружками і розташовуємо їх поверх лука.

  • Овочі присмачую невеликою кількістю сметани або майонезу, підсолюємо і трохи перчимо і заливаємо тонкими пластинами твердого сиру.

  • Фольгу запечатуємо по кутах, надаючи їй форму коробочки (верх при цьому залишається відкритим).

  • Поміщаємо заготовки в мультикастрюле, налаштовуємо прилад на режим «Випічка» і готуємо рибне філе з овочами у фользі протягом тридцяти-сорока хвилин.


  • Як приготувати червону рибу на пару в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • риба червона – 420 г;

  • сир твердий – 160 г;

  • майонез і сметана – по 45 г;

  • хмелі-сунелі – 2 щіпки;

  • сіль йодована велика і мелений перець – за смаком.


  • Приготування

  • Підготовлений належним чином червону рибу розрізаємо на порційні шматочки, які солимо, перчимо і присмачую хмелі-сунелі.

  • Викладаємо, рибні скибки в кошик для приготування на пару і присмачую їх зверху сумішшю сметани і майонезу.

  • Притрушиваем також червону рибку перетертим на крупній тертці твердим сиром і встановлюємо кошик з стравою в мультикастрюлю, в яку попередньо наллємо приблизно пів-літра води.

  • Готуємо червону рибку на пару протягом двадцяти п'яти хвилин в режимі «Пар» і подаємо з відварною картоплею, рисом або овочами.
    Додав: admin | 9-12-2016, 10:26
    Переглядів: 145