Володарі сучасного кухонного гаджета під назвою мультиварка щосили освоюють рецепти звичних страв, підлаштовуючи їх під можливості пристрою.
Ми сьогодні розповімо, як можна приготувати за допомогою мультиварки рибу і запропонуємо кілька простих, але смачних рецептів.
Тушкована риба в мультиварці з морквою і цибулею
Інгредієнти: риба будь – 980 р; морква – 285 г; цибуля ріпчаста – 285 г; зубці часникові – 2 шт.; олія соняшникова або оливкова без аромату – 40 мл; соус томатний – 140 г; цукор-пісок – за смаком; горошини запашного перцю – 3 шт.; лавровий лист – 1 шт.; сіль йодована велика і мелений перець – за смаком; приправи та спеції – по смаку. Приготування Спочатку підготуємо рибку. Почистимо тушки, позбавимо від плавників, хвоста і при наявності від нутрощів, сполоснем під проточною водою і разрежем на порційні шматочки. Приправляємо рибні скибочки сіллю, перцем і спеціями і залишаємо хвилин на п'ятнадцять в мисці маринуватися. Очищені цибулини шаткуємо півкільцями, а моркву перетираємо на крупній тертці. Викладаємо овочі в мультикастрюлю, в яку наливаємо попередньо трохи олії соняшникової або оливкової без запаху, і включаємо на п'ятнадцять хвилин режим «Смаження» або «Випічка». Додаємо в процесі смаження овочів сіль, мелений перчик, томатний соус, цукор-пісок, лавровий лист, горошини перець і спеції, а по завершенні процесу закладаємо видавлені часникові зубки і перемішуємо. Замість томатного соусу можна взяти томатну пасту, розведену у воді, збільшивши при цьому кількість спецій і прянощів. Викладаємо половину овочевої маси з томатом в миску, на решті моркви з цибулею маємо скибочки промаринованной риби, яку покриваємо відкладеними овочами. Переводимо прилад в ріжемо «Гасіння» і готуємо страву протягом п'ятдесяти хвилин. Філе риби у фользі з овочами і сиром в мультиварці
Інгредієнти: філе риби – 480 м; помідори – 220 г; ріпчасті цибулини – 140 г; майонез або сметана – 60 г; сир твердий – 160 г; сіль йодована велика і мелений перець – за смаком; приправи та спеції – за смаком. Приготування Філе риби споліскуємо, обсушуємо, ріжемо на порційні шматки, кожен з яких укладаємо на квадратний відріз фольги відповідного розміру. Приправляємо рибку сіллю, перцем і приправами і промазуємо майонезом або сметаною. Очищаємо цибулю, шаткуємо його півкільцями, які викладаємо на рибу. Помідори нарізаємо кружальцями або полукружками і розташовуємо їх поверх лука. Овочі присмачую невеликою кількістю сметани або майонезу, підсолюємо і трохи перчимо і заливаємо тонкими пластинами твердого сиру. Фольгу запечатуємо по кутах, надаючи їй форму коробочки (верх при цьому залишається відкритим). Поміщаємо заготовки в мультикастрюле, налаштовуємо прилад на режим «Випічка» і готуємо рибне філе з овочами у фользі протягом тридцяти-сорока хвилин. Як приготувати червону рибу на пару в мультиварці?
Інгредієнти: риба червона – 420 г; сир твердий – 160 г; майонез і сметана – по 45 г; хмелі-сунелі – 2 щіпки; сіль йодована велика і мелений перець – за смаком. Приготування Підготовлений належним чином червону рибу розрізаємо на порційні шматочки, які солимо, перчимо і присмачую хмелі-сунелі. Викладаємо, рибні скибки в кошик для приготування на пару і присмачую їх зверху сумішшю сметани і майонезу. Притрушиваем також червону рибку перетертим на крупній тертці твердим сиром і встановлюємо кошик з стравою в мультикастрюлю, в яку попередньо наллємо приблизно пів-літра води. Готуємо червону рибку на пару протягом двадцяти п'яти хвилин в режимі «Пар» і подаємо з відварною картоплею, рисом або овочами.