» » Куксі по корейськи – рецепт

Куксі по корейськи – рецепт

Куксі по корейськи – рецепт
Корейська холодний суп куксі так добре прижився у нас з однієї простої причини – готувати його можна як завгодно, тобто, базова рецептура та головні компоненти страви, звичайно, є, але склад останніх можна варіювати, виходячи з доступності і смакових уподобань. Куксі складається з чотирьох частин: бульйону, овочів, локшини та м'яса (його можна виключати в вегетаріанських версіях), про подробиці поговоримо далі.

Куксі по-корейськи


Інгредієнти:

  • тонка рисова локшина - 70 г;

  • соєвий соус - 130 мл;

  • пекінська капуста - 1 качан;

  • білий цибуля - 50 р;

  • часникові зубчики - 2 шт.;

  • помідор (середнього розміру) - 1 шт.;

  • свіжий огірок (середнього розміру) - 1 шт.;

  • соус шрірача - 1/3 ч. ложки;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • яловичина - 250 г;

  • петрушка;

  • холодний яловичий бульйон.


  • Приготування
    У сковороду наливаємо пару столових ложок будь-якого рослинного масла й обсмажуємо на ньому свіжі томати з білим цибулею. Додаємо до вмісту сковороди пропущений через прес часник, соус і нашатковану капусту, вливаємо 120 мл води і тушкуємо близько 5 хвилин. Накриваємо сковороду кришкою і знімаємо з вогню.
    Яйця збиваємо з пучкою солі, змащуємо млинцеву сковороду маслом і смажимо тонкі яєчні млинці. Готові млинчики звертаємо в рулет і нарізаємо як локшину.
    Ріжемо соломкою свіжий огірок, перемішуємо його з листочками петрушки, парою столових ложок соєвого соусу і столовою ложкою олії. Корейці також кладуть трохи насіння кунжуту.
    Яловичину ріжемо соломкою і смажимо до готовності. Приправляємо і заливаємо 120 мл води, після чого тушкуємо 10 хвилин.
    Відварюємо локшину, розкладаємо її по тарілках і заливаємо холодним бульйоном. Викладаємо тушковану капусту, свіжий огірок і яєчну локшину зверху. На цьому, приготування куксі по-корейськи закінчено. Суп слід подавати з порцією соєвого соусу, який кожен гість за власним смаком може підлити в суп.

    Куксі по-корейськи: рецепт приготування


    Інгредієнти:

  • яловичина (м'якоть або вирізка) - 300 г;

  • свіжий огірок (великий) - 1 шт.;

  • редис - 80 г;

  • капуста листова - 130 г;

  • рисова локшина - 200 г;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • м'ясний бульйон - 1 л;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • свіжа зелень (кінза або петрушка);

  • соєвий соус;

  • рисовий оцет.


  • Приготування
    Будь листову капусту з м'якими листочками шаткуємо. Яловичину ріжемо соломкою і швидко обсмажуємо на розпеченому маслі. Додаємо до м'яса капусту, приправляємо, зменшуємо вогонь і чекаємо ще 8 хвилин.
    Збиваємо яйця з пучкою солі і окремо смажимо тонкі яєчні млинці, які після необхідно буде згорнути в рулет і нарізати локшиною.
    Змішуємо часник з кінзою, додаємо в суміш оцту з соєвим соусом до смаку. Тонкою соломкою ріжемо свіжий огірок і редис.
    Відварюємо локшину і розкладаємо по тарілках. Заливаємо локшину холодним яловичим бульйоном. Звичайно, можна зробити і гарячий куксі по-корейськи, але він буде мати мало чого спільного з оригінальним рецептом. Поверх локшини розкладаємо овочі, зелень, м'ясо з капустою і яєчні млинці. Кожен гість зможе самостійно доповнити свою страву оцтом або соєвим соусом до смаку.

    Як приготувати куксі по-корейськи?


    Якщо два попередніх рецепта були схожих між собою, то цей стоїть окремо, оскільки готується на густому, холодцеподобном бульйоні.
    Інгредієнти:

  • курячий бульйон - 2 л;

  • зелена цибуля - 3 пера;

  • корінь імбиру - 25 см;

  • часникові зубчики - 4 шт.;

  • желатин - 7 г;

  • яловича вирізка - 250 г;

  • рисова локшина;

  • свіжий огірок - 2 шт.;

  • редис - 250 г;
  • Куксі по корейськи – рецепт

  • яйця - 4 шт.;

  • рисовий оцет.


  • Приготування
    Заливаємо білу частину зеленої цибулі, часникові зубчики і кружечки імбиру бульйоном і ставимо на вогонь на 20 хвилин. Замочуємо желатин слідуючи вказівкам на упаковці. У киплячий бульйон кладемо нарізаною соломкою м'ясо на хвилину. Знімаємо бульйон з вогню, розчиняємо желатин і повністю охолоджуємо бульйон в холодильнику. Знімаємо жир з поверхні і перемішуємо. Подаємо з відвареною локшиною, нарізаними свіжими овочами і вареними яйцями, полив краплею рисового оцту зверху.
    Додав: admin | 12-07-2015, 22:19
    Переглядів: 1208