Корейська холодний суп куксі так добре прижився у нас з однієї простої причини – готувати його можна як завгодно, тобто, базова рецептура та головні компоненти страви, звичайно, є, але склад останніх можна варіювати, виходячи з доступності і смакових уподобань. Куксі складається з чотирьох частин: бульйону, овочів, локшини та м'яса (його можна виключати в вегетаріанських версіях), про подробиці поговоримо далі.
Куксі по-корейськи
Інгредієнти: тонка рисова локшина - 70 г; соєвий соус - 130 мл; пекінська капуста - 1 качан; білий цибуля - 50 р; часникові зубчики - 2 шт.; помідор (середнього розміру) - 1 шт.; свіжий огірок (середнього розміру) - 1 шт.; соус шрірача - 1/3 ч. ложки; яйця курячі - 4 шт.; яловичина - 250 г; петрушка; холодний яловичий бульйон. Приготування У сковороду наливаємо пару столових ложок будь-якого рослинного масла й обсмажуємо на ньому свіжі томати з білим цибулею. Додаємо до вмісту сковороди пропущений через прес часник, соус і нашатковану капусту, вливаємо 120 мл води і тушкуємо близько 5 хвилин. Накриваємо сковороду кришкою і знімаємо з вогню.
Яйця збиваємо з пучкою солі, змащуємо млинцеву сковороду маслом і смажимо тонкі яєчні млинці. Готові млинчики звертаємо в рулет і нарізаємо як локшину.
Ріжемо соломкою свіжий огірок, перемішуємо його з листочками петрушки, парою столових ложок соєвого соусу і столовою ложкою олії. Корейці також кладуть трохи насіння кунжуту.
Яловичину ріжемо соломкою і смажимо до готовності. Приправляємо і заливаємо 120 мл води, після чого тушкуємо 10 хвилин.
Відварюємо локшину, розкладаємо її по тарілках і заливаємо холодним бульйоном. Викладаємо тушковану капусту, свіжий огірок і яєчну локшину зверху. На цьому, приготування куксі по-корейськи закінчено. Суп слід подавати з порцією соєвого соусу, який кожен гість за власним смаком може підлити в суп.
Куксі по-корейськи: рецепт приготування
Інгредієнти: яловичина (м'якоть або вирізка) - 300 г; свіжий огірок (великий) - 1 шт.; редис - 80 г; капуста листова - 130 г; рисова локшина - 200 г; яйця курячі - 3 шт.; м'ясний бульйон - 1 л; часникові зубчики - 3 шт.; свіжа зелень (кінза або петрушка); соєвий соус; рисовий оцет. Приготування Будь листову капусту з м'якими листочками шаткуємо. Яловичину ріжемо соломкою і швидко обсмажуємо на розпеченому маслі. Додаємо до м'яса капусту, приправляємо, зменшуємо вогонь і чекаємо ще 8 хвилин.
Збиваємо яйця з пучкою солі і окремо смажимо тонкі яєчні млинці, які після необхідно буде згорнути в рулет і нарізати локшиною.
Змішуємо часник з кінзою, додаємо в суміш оцту з соєвим соусом до смаку. Тонкою соломкою ріжемо свіжий огірок і редис.
Відварюємо локшину і розкладаємо по тарілках. Заливаємо локшину холодним яловичим бульйоном. Звичайно, можна зробити і гарячий куксі по-корейськи, але він буде мати мало чого спільного з оригінальним рецептом. Поверх локшини розкладаємо овочі, зелень, м'ясо з капустою і яєчні млинці. Кожен гість зможе самостійно доповнити свою страву оцтом або соєвим соусом до смаку.
Як приготувати куксі по-корейськи?
Якщо два попередніх рецепта були схожих між собою, то цей стоїть окремо, оскільки готується на густому, холодцеподобном бульйоні.
Інгредієнти: курячий бульйон - 2 л; зелена цибуля - 3 пера; корінь імбиру - 25 см; часникові зубчики - 4 шт.; желатин - 7 г; яловича вирізка - 250 г; рисова локшина; свіжий огірок - 2 шт.; редис - 250 г; яйця - 4 шт.; рисовий оцет. Приготування Заливаємо білу частину зеленої цибулі, часникові зубчики і кружечки імбиру бульйоном і ставимо на вогонь на 20 хвилин. Замочуємо желатин слідуючи вказівкам на упаковці. У киплячий бульйон кладемо нарізаною соломкою м'ясо на хвилину. Знімаємо бульйон з вогню, розчиняємо желатин і повністю охолоджуємо бульйон в холодильнику. Знімаємо жир з поверхні і перемішуємо. Подаємо з відвареною локшиною, нарізаними свіжими овочами і вареними яйцями, полив краплею рисового оцту зверху.