» » М'ясо по-китайськи в кисло-солодкому соусі

М'ясо по-китайськи в кисло-солодкому соусі

М'ясо по-китайськи в кисло-солодкому соусі
Китайська кухня та м'ясо в кисло-солодкому соусі просто нероздільні. Тому і пропонуємо вам освоїти два рецепту з піднебесної.

Як приготувати м'ясо по-китайськи в кисло-солодкому соусі - рецепт


Інгредієнти:

  • свиняча вирізка (вирізка) – 300 г;

  • цукор – 125 г;

  • крохмаль – 200 г;

  • петрушка – 1/2 пучка;

  • морква – 1 шт.;

  • олія – 400 мл;

  • оцтова есенція – 15 г;

  • яєчний порошок – 10 г;

  • сіль – 10 г;

  • томатне пюре – 25 г

  • оцтова есенція – 15 г;

  • глутамат натрію – 1 ч. ложку.


  • Приготування
    Свинину добре промийте, відокремте плівку і поріжте трикутниками товщиною від 1 до 2 сантиметрів. М'ясо покладіть у велику кількість крохмалю і обережно вливайте тонким струменем холодну воду не перестаючи перемішувати, тим самим розчиняючи крохмаль і обволікаючи їм м'ясо, при цій процедурі намагайтеся не порвати шматочки. Поки свинина купається в крохмалі, поріжте довгими і тонкими скибочками моркву і нарубаєте зелень петрушки або кінзи.
    Тим часом, поставте в воке розігріватися велику кількість масла. Олія повинна нагрітися, але не розжаритися, кладіть у нього кожен шматочок свинини окремо, температуру краще зменшити, а м'ясо не забувайте помішувати, щоб воно не злипалося між собою. Через 4 хвилини злийте через друшляк, а м'ясо відкладіть. Тепер вже порожній вок покладіть томатну пасту, сіль, яєчний порошок, підсилювач смаку, оцтову есенцію і трохи води. Якщо ви пропорційно замінити оцтову есенцію на 6% або 9% оцет то воду додавати вже не варто, цей соус готується близько 30 секунд при високій температурі, після чого додайте ложку масла, потім м'ясо і петрушку з морквою, через 10-20 секунд блюдо буде готово.

    Приготування м'яса курки з ананасами в кисло-солодкому соусі


    Інгредієнти:

  • філе – 700;

  • сік ананасовий – 70 г;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • перець зелений чилі – 1 стручок;

  • помідор – 1 шт.;

  • цибуля порей – 1 шт.;

  • селера стеблової – 1 шт.;

  • вода – 70 г;

  • оцет – 45 г;

  • масло рослинне – 100 г;

  • соус соєвий – 70 г;

  • цукор коричневий – 90 г;

  • кукурудзяний крохмаль – 100 г;

  • ананас консервований – 150 р.


  • Приготування
    Філе порізати шматочками в підлогу сірникової коробки, залийте 50 г соєвого соусу і, перемішавши, дайте промаринуватися близько півгодини. За цей час наріжте цибулю-порей, селеру і чилі кільцями. Болгарський перець, квадратами або прямокутниками, а помідори просто не дрібними шматочками. До речі якщо консервований ананас порізаний кільцями, а не кубиками, то потрібно це виправити і подрібнити його на кубики. Філе, умочуючи в крохмалі,
    М'ясо по-китайськи в кисло-солодкому соусі
    обсмажуйте на добре розігрітому маслі і не смажте відразу багато м'яса, це знизить температуру і не дасть правильно обсмажитися курці. В іншу сковороду, так само добре прогріту покладіть обсмажуватися овочі, ця процедура має тривати не більше 1 хвилини при максимальній температурі, після чого температура зменшується і додається м'ясо. Заздалегідь змішайте сік ананаса, 20 г соєвого соусу, 35 г крохмалю, томатну пасту, оцет, цукор і воду, цю суміш вливайте відразу ж після додавання в сковороду м'яса. Після чого всипте ананаси і тушкуйте м'ясо до готовності.
    Додав: admin | 19-11-2016, 09:22
    Переглядів: 159