М'ясо по-китайськи в кисло-солодкому соусі
Китайська кухня та м'ясо в кисло-солодкому соусі просто нероздільні. Тому і пропонуємо вам освоїти два рецепту з піднебесної.
Інгредієнти:
свиняча вирізка (вирізка) – 300 г;
цукор – 125 г;
крохмаль – 200 г;
петрушка – 1/2 пучка;
морква – 1 шт.;
олія – 400 мл;
оцтова есенція – 15 г;
яєчний порошок – 10 г;
сіль – 10 г;
томатне пюре – 25 г
оцтова есенція – 15 г;
глутамат натрію – 1 ч. ложку.
Приготування
Свинину добре промийте, відокремте плівку і поріжте трикутниками товщиною від 1 до 2 сантиметрів. М'ясо покладіть у велику кількість крохмалю і обережно вливайте тонким струменем холодну воду не перестаючи перемішувати, тим самим розчиняючи крохмаль і обволікаючи їм м'ясо, при цій процедурі намагайтеся не порвати шматочки. Поки свинина купається в крохмалі, поріжте довгими і тонкими скибочками моркву і нарубаєте зелень петрушки або кінзи.
Тим часом, поставте в воке розігріватися велику кількість масла. Олія повинна нагрітися, але не розжаритися, кладіть у нього кожен шматочок свинини окремо, температуру краще зменшити, а м'ясо не забувайте помішувати, щоб воно не злипалося між собою. Через 4 хвилини злийте через друшляк, а м'ясо відкладіть. Тепер вже порожній вок покладіть томатну пасту, сіль, яєчний порошок, підсилювач смаку, оцтову есенцію і трохи води. Якщо ви пропорційно замінити оцтову есенцію на 6% або 9% оцет то воду додавати вже не варто, цей соус готується близько 30 секунд при високій температурі, після чого додайте ложку масла, потім м'ясо і петрушку з морквою, через 10-20 секунд блюдо буде готово.
Інгредієнти:
філе – 700;
сік ананасовий – 70 г;
перець болгарський – 1 шт.;
перець зелений чилі – 1 стручок;
помідор – 1 шт.;
цибуля порей – 1 шт.;
селера стеблової – 1 шт.;
вода – 70 г;
оцет – 45 г;
масло рослинне – 100 г;
соус соєвий – 70 г;
цукор коричневий – 90 г;
кукурудзяний крохмаль – 100 г;
ананас консервований – 150 р.
Приготування
Філе порізати шматочками в підлогу сірникової коробки, залийте 50 г соєвого соусу і, перемішавши, дайте промаринуватися близько півгодини. За цей час наріжте цибулю-порей, селеру і чилі кільцями. Болгарський перець, квадратами або прямокутниками, а помідори просто не дрібними шматочками. До речі якщо консервований ананас порізаний кільцями, а не кубиками, то потрібно це виправити і подрібнити його на кубики. Філе, умочуючи в крохмалі, обсмажуйте на добре розігрітому маслі і не смажте відразу багато м'яса, це знизить температуру і не дасть правильно обсмажитися курці. В іншу сковороду, так само добре прогріту покладіть обсмажуватися овочі, ця процедура має тривати не більше 1 хвилини при максимальній температурі, після чого температура зменшується і додається м'ясо. Заздалегідь змішайте сік ананаса, 20 г соєвого соусу, 35 г крохмалю, томатну пасту, оцет, цукор і воду, цю суміш вливайте відразу ж після додавання в сковороду м'яса. Після чого всипте ананаси і тушкуйте м'ясо до готовності.
Як приготувати м'ясо по-китайськи в кисло-солодкому соусі - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Свинину добре промийте, відокремте плівку і поріжте трикутниками товщиною від 1 до 2 сантиметрів. М'ясо покладіть у велику кількість крохмалю і обережно вливайте тонким струменем холодну воду не перестаючи перемішувати, тим самим розчиняючи крохмаль і обволікаючи їм м'ясо, при цій процедурі намагайтеся не порвати шматочки. Поки свинина купається в крохмалі, поріжте довгими і тонкими скибочками моркву і нарубаєте зелень петрушки або кінзи.
Тим часом, поставте в воке розігріватися велику кількість масла. Олія повинна нагрітися, але не розжаритися, кладіть у нього кожен шматочок свинини окремо, температуру краще зменшити, а м'ясо не забувайте помішувати, щоб воно не злипалося між собою. Через 4 хвилини злийте через друшляк, а м'ясо відкладіть. Тепер вже порожній вок покладіть томатну пасту, сіль, яєчний порошок, підсилювач смаку, оцтову есенцію і трохи води. Якщо ви пропорційно замінити оцтову есенцію на 6% або 9% оцет то воду додавати вже не варто, цей соус готується близько 30 секунд при високій температурі, після чого додайте ложку масла, потім м'ясо і петрушку з морквою, через 10-20 секунд блюдо буде готово.
Приготування м'яса курки з ананасами в кисло-солодкому соусі
Інгредієнти:
Приготування
Філе порізати шматочками в підлогу сірникової коробки, залийте 50 г соєвого соусу і, перемішавши, дайте промаринуватися близько півгодини. За цей час наріжте цибулю-порей, селеру і чилі кільцями. Болгарський перець, квадратами або прямокутниками, а помідори просто не дрібними шматочками. До речі якщо консервований ананас порізаний кільцями, а не кубиками, то потрібно це виправити і подрібнити його на кубики. Філе, умочуючи в крохмалі, обсмажуйте на добре розігрітому маслі і не смажте відразу багато м'яса, це знизить температуру і не дасть правильно обсмажитися курці. В іншу сковороду, так само добре прогріту покладіть обсмажуватися овочі, ця процедура має тривати не більше 1 хвилини при максимальній температурі, після чого температура зменшується і додається м'ясо. Заздалегідь змішайте сік ананаса, 20 г соєвого соусу, 35 г крохмалю, томатну пасту, оцет, цукор і воду, цю суміш вливайте відразу ж після додавання в сковороду м'яса. Після чого всипте ананаси і тушкуйте м'ясо до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина з ананасами в кисло солодкому соусі
Свинина з ананасами - це чудове, незвичайне блюдо, яке підкорить найвибагливішого гурмана. Томлені шматочки м'яса в кисло-солодкому соусі виходять
Свинина в кисло-солодкому соусі
У цій статті запропоновано нескладні рецепти чудового блюда з свинини в ароматнейшем соусі. Це чудова страва доповнене кисло-солодким соусом виходить
Курка по-китайськи в кисло-солодкому соусі
Китайська кухня славиться чудовими стравами з м'яса з неймовірними різноманітними поєднаннями. Найбільш відоме блюдо - це курка, приготована різними
Курка в кисло-солодкому соусі з ананасами
Відомо, що куряче м'ясо дуже вдало поєднується з будь-якими компонентами, в тому числі і з фруктами. Пропонуємо приготувати птицю в чудовому
Курка в кисло-солодкому соусі
Курка в кисло-солодкому соусі - це популярне і смачне блюдо китайської та тайської кухні. Але, щоб його спробувати не обов'язково йти в ресторан.
М'ясо в кисло-солодкому соусі
М'ясо, приготоване в кисло-солодкому соусі - це оригінальне і пікантне блюдо, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей. Давайте розглянемо