» » Рецепт хачапурі з сиром по-грузинськи

Рецепт хачапурі з сиром по-грузинськи

Рецепт хачапурі з сиром по-грузинськи
Хачапурі з сиром – популярний і смачне блюдо грузинської кухні, користується великою популярністю і популярністю в багатьох країнах. Воно являє собою булочку або коржик з хрусткого тіста з дивовижною сирною начинкою всередині. Сьогодні ми розповімо вам найкращі рецепти приготування хачапурі по-грузинськи з сиром.

Хачапурі по-грузинськи з сиром


Інгредієнти:
Для тіста:

  • мацоні – 245 мл;

  • борошно – 285-310 г;

  • сіль;

  • цукор – 5 г;

  • сода;

  • масло вершкове – 115 р.


  • Для начинки:

  • бринза – 345 г;

  • сулугуні – 295 г;

  • сметана 20% – 2 ст. ложки;

  • спеції;

  • масло вершкове – 25 р.


  • Приготування
    Отже, спочатку розтоплюємо в мікрохвильовці масло. Мацоні змішуємо зі сметаною в миску, додаємо харчову соду, цукровий пісок і кидаємо сіль. Потім обережно вливаємо розтоплене масло і поступово всипаємо борошно пшеничне. Вимішуємо м'яке і досить пухнастий тісто. Далі переходимо до приготування начинки: сир різних видів натираємо на терочке, додаємо до нього м'яке масло, кладемо нежирну сметану і підсолюємо за смаком. Тепер поділяємо тісто на однакові частини і з кожної ліпимо корж. У середину кладемо трохи сирної начинки, збираємо краю зверху і гарненько защипуємо. З допомогою качалки розкачуємо вийшов мішечок в коржик, присипаємо борошном і викладаємо на розігріту суху сковороду. Накриваємо кришкою і випікаємо на середньому вогні кілька хвилин. Далі акуратно перевертаємо з допомогою лопатки на іншу сторону і доводимо хачапурі до готовності. Після цього знімаємо млинець зі сковороди, викладаємо на тарілку і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Точно також готуємо інші заготовки і складаємо їх стопкою один на одного.

    Як приготувати грузинські хачапурі з сиром і зеленню?


    Інгредієнти:

  • тісто для хачапурі – 485 г;

  • адигейський сир – 350 г;

  • сметана – 75 г;

  • кріп ;

  • петрушка;

  • масло «Фермерське» – 15 г;

  • спеції.



  • Приготування
    Перед тим, як приготувати грузинські хачапурі з сиром, замішуємо тісто або купуємо готове в магазині. Для начинки беремо адигейський сир, подрібнюємо його з допомогою терки, додаємо сметану і масло. Свіжу зелень обполіскуємо, дрібно рубаємо ножем і відправляємо до сирної маси. Перемішуємо все і приправляємо спеціями за смаком. Тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо кожну корж і викладаємо трохи начинки. Акуратно піднімаємо краю догори, защипуємо їх, а потім розгортаємо в тоненький корж товщиною 1 див Випікаємо хачапурі на сухій сковороді спочатку з одного боку, а потім з іншого. Готові коржі промазуємо маслом і складаємо на плоске блюдо стопкою.

    Рецепт хачапурі по-грузинськи з сиром


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • масло рослинне – 25 г;

  • вода – 245 мл;

  • вершкове масло – 190 г;

  • борошно – 495 г;

  • яблучний оцет – 10 г;

  • яйце (добірне) -1 шт.


  • Для начинки:

  • масло «Фермерське» – 15 г;

  • сулугуні – 595 г;

  • яйце свіже – 2 шт.



  • Приготування
    Борошно насипати гіркою в миску, поступово вливаємо холодну воду, розбиваємо яйце і вводимо оцет. Замішуємо м'яке тісто, розбавляючи його рослинним маслом. Вершкове масло розрізаємо на 6 шматочків.
    Рецепт хачапурі з сиром по-грузинськи
    Розкачуємо тісто в прямокутник, поділяємо візуально на 3 частини і одну промазуємо маслом. Накриваємо зверху другим пластом і знову промазуємо поверхню. Тепер накриваємо залишилися тестом і прибираємо на півгодини в холодильник. Дістаємо охолоджене тісто, знову розгортаємо і повторюємо описані вище кроки. Далі прибираємо його ще на 15 години в холод, а тим часом займаємося начинкою. Сир шаткуємо на крупній тертці, додаємо яйце і кладемо м'яке вершкове масло. Розбиваємо яйце, акуратно відокремлюємо білок від жовтка і збиваємо їх окремо в різних мисках. Охолоджене тісто розгортаємо в пласт, розрізаємо на квадратики, змащуємо збитим білком і на середину викладаємо начинку. Куточки збираємо і скріплюємо між собою. Викладаємо хачапурі на деко, промазуємо жовтком і відправляємо на 20 хвилин у духовку.


    Додав: admin | 15-02-2016, 16:43
    Переглядів: 1117