Рецепт хачапурі з сиром по-грузинськи
Хачапурі з сиром – популярний і смачне блюдо грузинської кухні, користується великою популярністю і популярністю в багатьох країнах. Воно являє собою булочку або коржик з хрусткого тіста з дивовижною сирною начинкою всередині. Сьогодні ми розповімо вам найкращі рецепти приготування хачапурі по-грузинськи з сиром.
Інгредієнти:
Для тіста:
мацоні – 245 мл;
борошно – 285-310 г;
сіль;
цукор – 5 г;
сода;
масло вершкове – 115 р.
Для начинки:
бринза – 345 г;
сулугуні – 295 г;
сметана 20% – 2 ст. ложки;
спеції;
масло вершкове – 25 р.
Приготування
Отже, спочатку розтоплюємо в мікрохвильовці масло. Мацоні змішуємо зі сметаною в миску, додаємо харчову соду, цукровий пісок і кидаємо сіль. Потім обережно вливаємо розтоплене масло і поступово всипаємо борошно пшеничне. Вимішуємо м'яке і досить пухнастий тісто. Далі переходимо до приготування начинки: сир різних видів натираємо на терочке, додаємо до нього м'яке масло, кладемо нежирну сметану і підсолюємо за смаком. Тепер поділяємо тісто на однакові частини і з кожної ліпимо корж. У середину кладемо трохи сирної начинки, збираємо краю зверху і гарненько защипуємо. З допомогою качалки розкачуємо вийшов мішечок в коржик, присипаємо борошном і викладаємо на розігріту суху сковороду. Накриваємо кришкою і випікаємо на середньому вогні кілька хвилин. Далі акуратно перевертаємо з допомогою лопатки на іншу сторону і доводимо хачапурі до готовності. Після цього знімаємо млинець зі сковороди, викладаємо на тарілку і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Точно також готуємо інші заготовки і складаємо їх стопкою один на одного.
Інгредієнти:
тісто для хачапурі – 485 г;
адигейський сир – 350 г;
сметана – 75 г;
кріп ;
петрушка;
масло «Фермерське» – 15 г;
спеції.
Приготування
Перед тим, як приготувати грузинські хачапурі з сиром, замішуємо тісто або купуємо готове в магазині. Для начинки беремо адигейський сир, подрібнюємо його з допомогою терки, додаємо сметану і масло. Свіжу зелень обполіскуємо, дрібно рубаємо ножем і відправляємо до сирної маси. Перемішуємо все і приправляємо спеціями за смаком. Тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо кожну корж і викладаємо трохи начинки. Акуратно піднімаємо краю догори, защипуємо їх, а потім розгортаємо в тоненький корж товщиною 1 див Випікаємо хачапурі на сухій сковороді спочатку з одного боку, а потім з іншого. Готові коржі промазуємо маслом і складаємо на плоске блюдо стопкою.
Інгредієнти:
Для тіста:
масло рослинне – 25 г;
вода – 245 мл;
вершкове масло – 190 г;
борошно – 495 г;
яблучний оцет – 10 г;
яйце (добірне) -1 шт.
Для начинки:
масло «Фермерське» – 15 г;
сулугуні – 595 г;
яйце свіже – 2 шт.
Приготування
Борошно насипати гіркою в миску, поступово вливаємо холодну воду, розбиваємо яйце і вводимо оцет. Замішуємо м'яке тісто, розбавляючи його рослинним маслом. Вершкове масло розрізаємо на 6 шматочків. Розкачуємо тісто в прямокутник, поділяємо візуально на 3 частини і одну промазуємо маслом. Накриваємо зверху другим пластом і знову промазуємо поверхню. Тепер накриваємо залишилися тестом і прибираємо на півгодини в холодильник. Дістаємо охолоджене тісто, знову розгортаємо і повторюємо описані вище кроки. Далі прибираємо його ще на 15 години в холод, а тим часом займаємося начинкою. Сир шаткуємо на крупній тертці, додаємо яйце і кладемо м'яке вершкове масло. Розбиваємо яйце, акуратно відокремлюємо білок від жовтка і збиваємо їх окремо в різних мисках. Охолоджене тісто розгортаємо в пласт, розрізаємо на квадратики, змащуємо збитим білком і на середину викладаємо начинку. Куточки збираємо і скріплюємо між собою. Викладаємо хачапурі на деко, промазуємо жовтком і відправляємо на 20 хвилин у духовку.
Хачапурі по-грузинськи з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Отже, спочатку розтоплюємо в мікрохвильовці масло. Мацоні змішуємо зі сметаною в миску, додаємо харчову соду, цукровий пісок і кидаємо сіль. Потім обережно вливаємо розтоплене масло і поступово всипаємо борошно пшеничне. Вимішуємо м'яке і досить пухнастий тісто. Далі переходимо до приготування начинки: сир різних видів натираємо на терочке, додаємо до нього м'яке масло, кладемо нежирну сметану і підсолюємо за смаком. Тепер поділяємо тісто на однакові частини і з кожної ліпимо корж. У середину кладемо трохи сирної начинки, збираємо краю зверху і гарненько защипуємо. З допомогою качалки розкачуємо вийшов мішечок в коржик, присипаємо борошном і викладаємо на розігріту суху сковороду. Накриваємо кришкою і випікаємо на середньому вогні кілька хвилин. Далі акуратно перевертаємо з допомогою лопатки на іншу сторону і доводимо хачапурі до готовності. Після цього знімаємо млинець зі сковороди, викладаємо на тарілку і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Точно також готуємо інші заготовки і складаємо їх стопкою один на одного.
Як приготувати грузинські хачапурі з сиром і зеленню?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати грузинські хачапурі з сиром, замішуємо тісто або купуємо готове в магазині. Для начинки беремо адигейський сир, подрібнюємо його з допомогою терки, додаємо сметану і масло. Свіжу зелень обполіскуємо, дрібно рубаємо ножем і відправляємо до сирної маси. Перемішуємо все і приправляємо спеціями за смаком. Тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо кожну корж і викладаємо трохи начинки. Акуратно піднімаємо краю догори, защипуємо їх, а потім розгортаємо в тоненький корж товщиною 1 див Випікаємо хачапурі на сухій сковороді спочатку з одного боку, а потім з іншого. Готові коржі промазуємо маслом і складаємо на плоске блюдо стопкою.
Рецепт хачапурі по-грузинськи з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно насипати гіркою в миску, поступово вливаємо холодну воду, розбиваємо яйце і вводимо оцет. Замішуємо м'яке тісто, розбавляючи його рослинним маслом. Вершкове масло розрізаємо на 6 шматочків. Розкачуємо тісто в прямокутник, поділяємо візуально на 3 частини і одну промазуємо маслом. Накриваємо зверху другим пластом і знову промазуємо поверхню. Тепер накриваємо залишилися тестом і прибираємо на півгодини в холодильник. Дістаємо охолоджене тісто, знову розгортаємо і повторюємо описані вище кроки. Далі прибираємо його ще на 15 години в холод, а тим часом займаємося начинкою. Сир шаткуємо на крупній тертці, додаємо яйце і кладемо м'яке вершкове масло. Розбиваємо яйце, акуратно відокремлюємо білок від жовтка і збиваємо їх окремо в різних мисках. Охолоджене тісто розгортаємо в пласт, розрізаємо на квадратики, змащуємо збитим білком і на середину викладаємо начинку. Куточки збираємо і скріплюємо між собою. Викладаємо хачапурі на деко, промазуємо жовтком і відправляємо на 20 хвилин у духовку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
Чудові сирні коржики - хачапурі, можна швидко зробити самостійно. До того ж складу їх зовсім простий і доступний, а процес не займе багато часу. А в
Хачапурі по-грузинськи
Приготування справжніх грузинських хачапурі немає нічого складного. Страва готується швидко, а головне з вельми доступних складових. Далі розповімо,
Тісто для хачапурі
Варіантів хачапурі існує безліч і кожен неодмінно треба спробувати! Традиційним наповненням цієї несолодкої випічки є ропні сир, однак в якості
Хачапурі на сковороді
Всі ми знаємо,що хачапурі - це коржик з сиром. І тим не менш, рецептів приготування хачапурі величезна безліч. Сьогодні ми вам розповімо, як
Хачапурі по-аджарськи - рецепт
Хачапурі по-аджарськи - приголомшливо смачне грузинське блюдо. Воно являє собою човник з тіста, наповнену сиром сулугуні та яйцем, запечену в
Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все