» » Хачапурі по-грузинськи

Хачапурі по-грузинськи

Хачапурі по-грузинськи
Страви грузинської кухні дуже смачні і сытны. Як приготувати хачапурі по-грузинськи, читайте нижче.

Хачапурі по-грузинськи - рецепт


Інгредієнти:

  • мацоні – 05 л;

  • яйця – 1 шт.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • борошно – 5 ст. ложок;

  • бринза – 250 г;

  • сулугуні – 250 г;

  • імеретинський сир – 120 г;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Сири подрібнюємо на тертці, а борошно просіваємо через сито і додаємо розпушувач. Робимо в отриманій гірці поглиблення, туди вливаємо мацоні, вбиваємо яйце, кладемо цукор і рослинне масло. Замішуємо тісто. Воно буде зовсім не крутим, а еластичним. Ставимо його на годину в холод, обернувши плівкою. Після цього дістаємо тісто розкачуємо його і ділимо на шматочки. Розкачуємо кожен тоненький пласт. На серединку кладемо сир і збираємо краю, центр залишаючи відкритим. Корж перевертаємо таким чином, щоб не висипався сир і розкочуємо качалкою. Нагріваємо духовку і викладаємо заготовки на змащений лист. Випікаємо до рум'яності при помірній температурі.

    Хачапурі по-грузинськи – рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • молоко – 100 мл;

  • сир кисломолочний – 05 кг;

  • яйця – 3 шт.;

  • натуральне масло – 200 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Просіваємо борошно і формуємо поглиблення в гірці. Трохи нагріваємо молоко, трохи його підсолюємо. Вливаємо молоко в борошно, додаємо 2 яйця і замішуємо тісто. Тепер для начинки розминаємо сир і трохи солимо його. Ділимо його на 5 частин. Кожну розминаємо і формуємо тонкий коржик. Кожну з них опускаємо в окріп на 10 секунд. Після цього обполіскуємо її холодною водою. Змащуємо деко олією, викладаємо коржі. Масло розрізаємо на шматочки. На кожну корж кладемо шматочки вершкового масла і трохи сиру. Зверху прикривають другим коржем і знову викладаємо начинку. Поверхня останньої з них змащуємо маслом і жовтком. Відправляємо хачапурі на 40 хвилин в помірно нагріту духовку. За цей час готовий виріб має добре підрум'янитися.

    Хачапурі - справжній грузинський рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 350 г;

  • масло вершкове розм'якшене – 100 г;

  • сода – 1/2 ч. ложки;

  • кефір – 500 мл;

  • сулугуні – 300 р.


  • Приготування
    Хачапурі по-грузинськи

    Підготуємо тісто для хачапурі по-грузинськи: у миску всипаємо борошно, додаємо розм'якшене масло, добре вимішуємо руками, додаємо кефір, соду, знову перемішуємо. Якщо тісто вийшло занадто твердим, вливаємо трохи теплої водички і знову вимішуємо тісто. А якщо ж воно вийшло навпаки занадто м'яким, додаємо борошно. Готове тісто залишаємо на півгодини. А після цього розкачуємо його в пласт товщиною 1 см в центр кладемо тертий сир. Звертаємо пласт і акуратно розгортаємо знову до потрібного розміру. Акуратно переносимо його на сковороду з маслом і на помірному вогні смажимо з одного боку, а потім перевертаємо і смажимо з другого боку до рум'яної скоринки.




    Додав: admin | 15-02-2016, 16:41
    Переглядів: 792