Тісто для хачапурі - грузинський рецепт
Бажаєте приготувати грузинські хачапурі, але призабули рецепт тіста? Тоді наша наступна стаття саме для вас. З неї ви дізнаєтесь, як можна приготувати тісто для хачапурі по-грузинськи і ознайомитеся з трьома варіантами борошняний основи цього чудового блюда.
Інгредієнти:
пшеничне борошно – 580-620 г;
молоко – 450 мл;
вершкове масло – 25 г;
сухі дріжджі – 5 г;
цукор білий (дрібний) – 5 г;
сіль;
рослинна олія – 25 р.
Приготування
Просіяне через ситечко борошно змішуємо в мисочці з сухими дріжджами, цукром і сіллю. Далі прогріваємо молочко, підливаємо його потроху суху суміш і вимішуємо спочатку ложкою, а потім перекладаємо на стіл і замішуємо руками. В кінці замісу додаємо дуже м'яке вершкове масло і ще раз гарненько вимішуємо. Повертаємо борошняний ком в миску, прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце без протягів. Після збільшення тесту в обсязі мінімум удвічі можемо приступати до формування хачапурі.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 520-600 г;
мацоні – 490 мл;
масло «Сільське» – 55 г;
яйця (добірні) – 2 шт.;
цукровий пісок (дрібний) – 5 г;
сода (погашена оцтом або лимонним соком) – 1 ч. ложка;
сіль.
Приготування
У миску просіваємо борошно пшеничне. Мацоні змішуємо з цукровим піском, сіллю, гашеного содою і даємо розчинитися всім кристалам. У борошно додаємо два яйця, додаємо дуже м'яке вершкове масло і потроху вливаємо суміш мацоні, замішуючи тісто. Його текстура повинна бути м'якою, але не липкою. Залишаємо його в тепленькому місці під рушником на сорок хвилин, а потім трохи помнем руками і дамо постояти ще хвилин двадцять. Після закінчення часу можемо приступати до формування грузинських хачапурі.
Інгредієнти:
борошно пшеничне (високої якості) – 480-520 г;
кефір (густий) – 245 мл;
масло рослинне – 40 мл;
яйце (добірне) – 1 шт.;
цукровий пісок (білий, дрібний) – 5 г;
сода;
сіль.
Приготування
Змішуємо кефір із содою. Через п'ять хвилин додаємо яйце, рафіноване масло, цукровий пісок, сіль, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно. Замішуємо м'яке, трохи липке тісто, покласти його в миску і даємо постояти сорок хвилин під рушником. Після цього тісто готове до застосування, можна формувати з нього хачапурі.
Дріжджове тісто на хачапурі по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Просіяне через ситечко борошно змішуємо в мисочці з сухими дріжджами, цукром і сіллю. Далі прогріваємо молочко, підливаємо його потроху суху суміш і вимішуємо спочатку ложкою, а потім перекладаємо на стіл і замішуємо руками. В кінці замісу додаємо дуже м'яке вершкове масло і ще раз гарненько вимішуємо. Повертаємо борошняний ком в миску, прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце без протягів. Після збільшення тесту в обсязі мінімум удвічі можемо приступати до формування хачапурі.
Даний тісто для хачапурі на мацоні - грузинський рецепт
Інгредієнти:
Приготування
У миску просіваємо борошно пшеничне. Мацоні змішуємо з цукровим піском, сіллю, гашеного содою і даємо розчинитися всім кристалам. У борошно додаємо два яйця, додаємо дуже м'яке вершкове масло і потроху вливаємо суміш мацоні, замішуючи тісто. Його текстура повинна бути м'якою, але не липкою. Залишаємо його в тепленькому місці під рушником на сорок хвилин, а потім трохи помнем руками і дамо постояти ще хвилин двадцять. Після закінчення часу можемо приступати до формування грузинських хачапурі.
Як приготувати тісто для хачапурі по-грузинськи на кефірі?
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо кефір із содою. Через п'ять хвилин додаємо яйце, рафіноване масло, цукровий пісок, сіль, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно. Замішуємо м'яке, трохи липке тісто, покласти його в миску і даємо постояти сорок хвилин під рушником. Після цього тісто готове до застосування, можна формувати з нього хачапурі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тісто для хінкалі
Не варто нехтувати порадами щодо правильного приготування тіста на хінкалі. Адже саме оболонка відіграє вирішальну роль у створенні цього чудового і
Хачапурі з сиром на сковороді
Найпростішим способом побалувати рідних грузинським стравою є приготування найпростіших сирних коржів, які успішно можна посмажити на сковороді. Далі
Хачапурі на кефірі з сиром на сковороді
Чудові сирні коржики - хачапурі, можна швидко зробити самостійно. До того ж складу їх зовсім простий і доступний, а процес не займе багато часу. А в
Хачапурі по-грузинськи
Приготування справжніх грузинських хачапурі немає нічого складного. Страва готується швидко, а головне з вельми доступних складових. Далі розповімо,
Тісто для хачапурі
Варіантів хачапурі існує безліч і кожен неодмінно треба спробувати! Традиційним наповненням цієї несолодкої випічки є ропні сир, однак в якості
Хачапурі з бринзою - рецепт
Хачапурі - це смачні грузинські коржі, які готують з сиром. Єдиного рецепту цієї страви не існує, тому варіації можуть бути самими різними, все