Бажаєте приготувати грузинські хачапурі, але призабули рецепт тіста? Тоді наша наступна стаття саме для вас. З неї ви дізнаєтесь, як можна приготувати тісто для хачапурі по-грузинськи і ознайомитеся з трьома варіантами борошняний основи цього чудового блюда.
Дріжджове тісто на хачапурі по-грузинськи
Інгредієнти: пшеничне борошно – 580-620 г; молоко – 450 мл; вершкове масло – 25 г; сухі дріжджі – 5 г; цукор білий (дрібний) – 5 г; сіль; рослинна олія – 25 р. Приготування Просіяне через ситечко борошно змішуємо в мисочці з сухими дріжджами, цукром і сіллю. Далі прогріваємо молочко, підливаємо його потроху суху суміш і вимішуємо спочатку ложкою, а потім перекладаємо на стіл і замішуємо руками. В кінці замісу додаємо дуже м'яке вершкове масло і ще раз гарненько вимішуємо. Повертаємо борошняний ком в миску, прикриваємо рушником і ставимо в тепле місце без протягів. Після збільшення тесту в обсязі мінімум удвічі можемо приступати до формування хачапурі.
Даний тісто для хачапурі на мацоні - грузинський рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 520-600 г; мацоні – 490 мл; масло «Сільське» – 55 г; яйця (добірні) – 2 шт.; цукровий пісок (дрібний) – 5 г; сода (погашена оцтом або лимонним соком) – 1 ч. ложка; сіль. Приготування У миску просіваємо борошно пшеничне. Мацоні змішуємо з цукровим піском, сіллю, гашеного содою і даємо розчинитися всім кристалам. У борошно додаємо два яйця, додаємо дуже м'яке вершкове масло і потроху вливаємо суміш мацоні, замішуючи тісто. Його текстура повинна бути м'якою, але не липкою. Залишаємо його в тепленькому місці під рушником на сорок хвилин, а потім трохи помнем руками і дамо постояти ще хвилин двадцять. Після закінчення часу можемо приступати до формування грузинських хачапурі.
Як приготувати тісто для хачапурі по-грузинськи на кефірі?
Інгредієнти: борошно пшеничне (високої якості) – 480-520 г; кефір (густий) – 245 мл; масло рослинне – 40 мл; яйце (добірне) – 1 шт.; цукровий пісок (білий, дрібний) – 5 г; сода; сіль. Приготування Змішуємо кефір із содою. Через п'ять хвилин додаємо яйце, рафіноване масло, цукровий пісок, сіль, перемішуємо і всипаємо просіяне борошно. Замішуємо м'яке, трохи липке тісто, покласти його в миску і даємо постояти сорок хвилин під рушником. Після цього тісто готове до застосування, можна формувати з нього хачапурі.