Страви грузинської кухні дуже смачні і сытны. Як приготувати хачапурі по-грузинськи, читайте нижче.
Хачапурі по-грузинськи - рецепт
Інгредієнти: мацоні – 05 л; яйця – 1 шт.; цукор – 1 ч. ложка; борошно – 5 ст. ложок; бринза – 250 г; сулугуні – 250 г; імеретинський сир – 120 г; масло рослинне – 35 мл; сіль. Приготування Сири подрібнюємо на тертці, а борошно просіваємо через сито і додаємо розпушувач. Робимо в отриманій гірці поглиблення, туди вливаємо мацоні, вбиваємо яйце, кладемо цукор і рослинне масло. Замішуємо тісто. Воно буде зовсім не крутим, а еластичним. Ставимо його на годину в холод, обернувши плівкою. Після цього дістаємо тісто розкачуємо його і ділимо на шматочки. Розкачуємо кожен тоненький пласт. На серединку кладемо сир і збираємо краю, центр залишаючи відкритим. Корж перевертаємо таким чином, щоб не висипався сир і розкочуємо качалкою. Нагріваємо духовку і викладаємо заготовки на змащений лист. Випікаємо до рум'яності при помірній температурі.
Хачапурі по-грузинськи – рецепт
Інгредієнти: борошно – 500 г; молоко – 100 мл; сир кисломолочний – 05 кг; яйця – 3 шт.; натуральне масло – 200 г; сіль. Приготування Просіваємо борошно і формуємо поглиблення в гірці. Трохи нагріваємо молоко, трохи його підсолюємо. Вливаємо молоко в борошно, додаємо 2 яйця і замішуємо тісто. Тепер для начинки розминаємо сир і трохи солимо його. Ділимо його на 5 частин. Кожну розминаємо і формуємо тонкий коржик. Кожну з них опускаємо в окріп на 10 секунд. Після цього обполіскуємо її холодною водою. Змащуємо деко олією, викладаємо коржі. Масло розрізаємо на шматочки. На кожну корж кладемо шматочки вершкового масла і трохи сиру. Зверху прикривають другим коржем і знову викладаємо начинку. Поверхня останньої з них змащуємо маслом і жовтком. Відправляємо хачапурі на 40 хвилин в помірно нагріту духовку. За цей час готовий виріб має добре підрум'янитися.
Хачапурі - справжній грузинський рецепт
Інгредієнти: борошно – 350 г; масло вершкове розм'якшене – 100 г; сода – 1/2 ч. ложки; кефір – 500 мл; сулугуні – 300 р. Приготування Підготуємо тісто для хачапурі по-грузинськи: у миску всипаємо борошно, додаємо розм'якшене масло, добре вимішуємо руками, додаємо кефір, соду, знову перемішуємо. Якщо тісто вийшло занадто твердим, вливаємо трохи теплої водички і знову вимішуємо тісто. А якщо ж воно вийшло навпаки занадто м'яким, додаємо борошно. Готове тісто залишаємо на півгодини. А після цього розкачуємо його в пласт товщиною 1 см в центр кладемо тертий сир. Звертаємо пласт і акуратно розгортаємо знову до потрібного розміру. Акуратно переносимо його на сковороду з маслом і на помірному вогні смажимо з одного боку, а потім перевертаємо і смажимо з другого боку до рум'яної скоринки.