Хачапурі з сиром – популярний і смачне блюдо грузинської кухні, користується великою популярністю і популярністю в багатьох країнах. Воно являє собою булочку або коржик з хрусткого тіста з дивовижною сирною начинкою всередині. Сьогодні ми розповімо вам найкращі рецепти приготування хачапурі по-грузинськи з сиром.
Хачапурі по-грузинськи з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
мацоні – 245 мл; борошно – 285-310 г; сіль; цукор – 5 г; сода; масло вершкове – 115 р. Для начинки:
бринза – 345 г; сулугуні – 295 г; сметана 20% – 2 ст. ложки; спеції; масло вершкове – 25 р. Приготування Отже, спочатку розтоплюємо в мікрохвильовці масло. Мацоні змішуємо зі сметаною в миску, додаємо харчову соду, цукровий пісок і кидаємо сіль. Потім обережно вливаємо розтоплене масло і поступово всипаємо борошно пшеничне. Вимішуємо м'яке і досить пухнастий тісто. Далі переходимо до приготування начинки: сир різних видів натираємо на терочке, додаємо до нього м'яке масло, кладемо нежирну сметану і підсолюємо за смаком. Тепер поділяємо тісто на однакові частини і з кожної ліпимо корж. У середину кладемо трохи сирної начинки, збираємо краю зверху і гарненько защипуємо. З допомогою качалки розкачуємо вийшов мішечок в коржик, присипаємо борошном і викладаємо на розігріту суху сковороду. Накриваємо кришкою і випікаємо на середньому вогні кілька хвилин. Далі акуратно перевертаємо з допомогою лопатки на іншу сторону і доводимо хачапурі до готовності. Після цього знімаємо млинець зі сковороди, викладаємо на тарілку і змащуємо розтопленим вершковим маслом. Точно також готуємо інші заготовки і складаємо їх стопкою один на одного.
Як приготувати грузинські хачапурі з сиром і зеленню?
Інгредієнти: тісто для хачапурі – 485 г; адигейський сир – 350 г; сметана – 75 г; кріп ; петрушка; масло «Фермерське» – 15 г; спеції. Приготування Перед тим, як приготувати грузинські хачапурі з сиром, замішуємо тісто або купуємо готове в магазині. Для начинки беремо адигейський сир, подрібнюємо його з допомогою терки, додаємо сметану і масло. Свіжу зелень обполіскуємо, дрібно рубаємо ножем і відправляємо до сирної маси. Перемішуємо все і приправляємо спеціями за смаком. Тісто ділимо на 4 частини, розкачуємо кожну корж і викладаємо трохи начинки. Акуратно піднімаємо краю догори, защипуємо їх, а потім розгортаємо в тоненький корж товщиною 1 див Випікаємо хачапурі на сухій сковороді спочатку з одного боку, а потім з іншого. Готові коржі промазуємо маслом і складаємо на плоске блюдо стопкою.
Рецепт хачапурі по-грузинськи з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
масло рослинне – 25 г; вода – 245 мл; вершкове масло – 190 г; борошно – 495 г; яблучний оцет – 10 г; яйце (добірне) -1 шт. Для начинки:
масло «Фермерське» – 15 г; сулугуні – 595 г; яйце свіже – 2 шт. Приготування Борошно насипати гіркою в миску, поступово вливаємо холодну воду, розбиваємо яйце і вводимо оцет. Замішуємо м'яке тісто, розбавляючи його рослинним маслом. Вершкове масло розрізаємо на 6 шматочків.

Розкачуємо тісто в прямокутник, поділяємо візуально на 3 частини і одну промазуємо маслом. Накриваємо зверху другим пластом і знову промазуємо поверхню. Тепер накриваємо залишилися тестом і прибираємо на півгодини в холодильник. Дістаємо охолоджене тісто, знову розгортаємо і повторюємо описані вище кроки. Далі прибираємо його ще на 15 години в холод, а тим часом займаємося начинкою. Сир шаткуємо на крупній тертці, додаємо яйце і кладемо м'яке вершкове масло. Розбиваємо яйце, акуратно відокремлюємо білок від жовтка і збиваємо їх окремо в різних мисках. Охолоджене тісто розгортаємо в пласт, розрізаємо на квадратики, змащуємо збитим білком і на середину викладаємо начинку. Куточки збираємо і скріплюємо між собою. Викладаємо хачапурі на деко, промазуємо жовтком і відправляємо на 20 хвилин у духовку.