Сациві - рецепт

Соус сациві з курки по грузинськи - класичний рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Приготовану курячу тушку (оброблену і випатрану) відварювати 35 хвилин після закипання, знімаючи з поверхні бульйону пінку. Потім перекласти курку з бульйону на деко, посолити, присмачити маслом і запікати в духовій шафі до повного приготування. У процесі запікання періодично поливати тушку виділився на деко соком.
Щоб приготувати соус необхідно ретельно подрібнити цибулю і припустити його на присмаченої маслом жаровні до придбання прозорості, після чого додати борошно і обсмажити протягом 2-3 хвилин. Цю масу поступово розвести гарячим бульйоном, що утворився від приготування курки, і, постійно перемішуючи, томити на слабкому вогні. Потім по черзі ввести оцет, дрібно нарізану і товчену зелень, а також товчену хмелі-сунелі. Сіль додати за смаком. У готовий соус викласти розібрану на порційні шматки курку і готувати протягом 7 хвилин. Між тим ядра волоського горіха, гвоздику і корицю розтерти з перцем чилі, попередньо очистивши стручок від насіння, змішати з сирими жовтками, каррі і бульйоном, все добре розтерти, додати в соус з куркою.
Після приготування страви необхідно дати відпочити в прохолоді не менше 8 годин. Інакше це буде звичайна їжа з підливою.
Рецепт сациві з індички буде відрізнятися від аналогічної з курки лише часом проварки тушки індички на першому етапі приготування.
Сациві з курки по-грузинськи - простий рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Курку зварити до готовності. Тушку посолити, змастити вершковим маслом і відправити в розігріту до 195 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин. Періодично необхідно перевертати курочку і поливати її соком,

В окремій каструльці необхідно ядра волоського горіха розтовкти разом з часником і спеціями. Розтерти до однорідної консистенції. Додати жовтки і винний оцет. Ще раз все ретельно перемішати і нагріти і поступово ввести обсмажену цибулю. Зняти з вогню, не доводячи до кипіння. Соусом залити розрізану на шматочки птицю.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сациві з курки - простий рецепт
Основу традиційного грузинської страви сациві незмінно складають волоські горіхи, спеції і деякі додаткові компоненти. Пропонуємо прості способи

Сациві з курки по-грузинськи
Склад сациві мінімалістичний, але сповнений смаку, як і більшість інших страв грузинської кухні. Далі представляємо кілька рецептів цього чудового

Сациві з риби по-грузинськи
Як відомо, грузинська кухня славиться своїми гострими і пряними стравами. Сациві - традиційний грузинський соус, який подається з м'ясом або рибою.

Соус сациві
Соус сациві - це традиційне блюдо грузинської кухні, яке готується з волоських горіхів з додаванням різних спецій. Його зазвичай подають до риби і

Сациві з кольоровою капустою
У знаменитому горіховому соусі можна готувати будь-які страви від м'ясних до овочевих. І зараз ми докладно розповімо, як приготувати сациві з

Сациві з індички по-грузинськи
Сациві - смачний грузинський соус, який робиться з волоських горіхів з додаванням спецій. У ньому готують різні м'ясні, рибні і овочеві страви. І