Як приготувати хачапурі з сиром?
Хачапурі – національне борошняне блюдо грузинської кухні, традиційно представляє коржик з сиром. І далі ми розповімо, як приготувати їх правильно.
Інгредієнти:
борошно – 450 г;
кефір – 250 мл;
цукор дрібний (білий) – 25 г;
сода – 5 г;
сіль – 5 р;
сир (нежирний домашній) – 190 г;
сир адигейський – 300 г;
зелень – 1 пучок;
яйця – 1 шт.;
спеції.
Приготування
З'єднайте в одній мисці кефір, цукор, сіль і соду, а потім додайте туди борошно. Замість кефіру ви можете скористатися сироваткою або ж домашнім кислим молоком. Добре замішайте тісто і залиште його на півгодини-годину. Начинку краще починати готувати, змішавши виделкою сир з яйцем, а потім вже подрібнити сир з допомогою самої крупкою терки і з'єднати його з сиром, також застосовуючи вилку. Додавати чи ні сіль в начинку, залежить тільки від вас, тому що сам сир може бути як прісним, так і досить таки солоним.
Зелень дрібно подрібніть і додайте туди ж, до речі, ви можете не обмежуватися написаними в інгредієнтах кропом і петрушкою, а так само використовувати зелений лук, кинзу і базилік. Спеції виберете за смаком, хоча їх можна не використовувати, так як смак і так буде насиченим від сиру і зелені. Розділіть тісто на чотири частини, розкачати, покласти в середину начинку (теж 1/4 частина), а потім краї з'єднайте вгорі і легенько прокатайте качалкою. Покладіть хачапурі в суху (без масла) і вже розігріту сковорідку, обсмажте з обох сторін по 2-3 хвилини, накриваючи кришкою. По закінченню готування, змастіть вершковим маслом з обох сторін.
Інгредієнти:
сир – 14 кг;
масло рослинне – 95 г;
борошно високої якості – 1 кг;
масло вершкове – 145 г;
цукор білий (дрібний) – 305 м;
яєчні білки – 2 шт.;
дріжджі сухі – 1 ст. ложка;
сіль – 10 г;
вода – 05 л.
Приготування
З'єднайте цукор і дріжджі і залийте теплою водою хвилин на 15 а потім всипте туди сіль, 50 г вершкового і рослинну олію розігріти і додати туди ж. Вершкове масло має повністю розтопитися, але воно не повинно бути гарячим, так як може вбити дріжджі. Тепер висипайте борошно і замішують тісто, потім залиште його в теплі на 60 хвилин.
Начинка для хачапурі з сиром готується просто, сир потріть на тертці, з'єднайте з яєчними білками і маслом. Сам сир краще вибирати більш ніжною і слабосоленої. Солити необов'язково, так як сир сам по собі завжди солонуваті. Вийшло і тісто поділіть на 4 частини і розкачати в коржі. На тісто покладіть начинку, а краї з'єднайте і защепните вгорі. Потім легенько і ніжно розкачайте качалкою, щоб правильно розподілити начинку по коржику. Кожну корж, зверху проколіть кілька разів виделкою (можна красивим візерунком), створивши своєрідну перфорацію для виходу гарячого повітря. А тепер можна відправляти хачапурі в духовку на 25 хвилин при 230-250 градусів.
Інгредієнти:
сир адигейський – 200 г;
яйця добірні – 2 шт.;
сметана (нежирна) – 190 г;
борошно високої якості – 145 г;
зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок;
сіль – 1 ч. ложка;
масло рослинне – 15 р.
Приготування
Це дійсно ледачий рецепт, простіше не буває. Зелень дуже дрібно порубаєте, ну а сир подрібніть на крупній тертці, до речі, для смаку можна додати ще ложку тертого твердого сиру. Яйця збийте, додайте сметану і добре перемішати з яйцями, потім по черзі додайте всі інгредієнти, крім масла, воно потрібно тільки для смаження. Отриману масу ретельно і старанно вимішайте. Сковороду змажте маслом, промазавши всю поверхню, і розігрійте її. Тепер вливайте тісто на сковорідку, зробивши вогонь мінімальним, накрийте кришкою. Сковорідка повинна бути таких розмірів, щоб распределившееся тісто було не більше 2 см, а то не пропечеться. Так на одній стороні готуємо близько 10-13 хвилин, перевертаємо і повторюємо процедуру.
Як приготувати хачапурі з адигейський сиром і сиром в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте в одній мисці кефір, цукор, сіль і соду, а потім додайте туди борошно. Замість кефіру ви можете скористатися сироваткою або ж домашнім кислим молоком. Добре замішайте тісто і залиште його на півгодини-годину. Начинку краще починати готувати, змішавши виделкою сир з яйцем, а потім вже подрібнити сир з допомогою самої крупкою терки і з'єднати його з сиром, також застосовуючи вилку. Додавати чи ні сіль в начинку, залежить тільки від вас, тому що сам сир може бути як прісним, так і досить таки солоним.
Зелень дрібно подрібніть і додайте туди ж, до речі, ви можете не обмежуватися написаними в інгредієнтах кропом і петрушкою, а так само використовувати зелений лук, кинзу і базилік. Спеції виберете за смаком, хоча їх можна не використовувати, так як смак і так буде насиченим від сиру і зелені. Розділіть тісто на чотири частини, розкачати, покласти в середину начинку (теж 1/4 частина), а потім краї з'єднайте вгорі і легенько прокатайте качалкою. Покладіть хачапурі в суху (без масла) і вже розігріту сковорідку, обсмажте з обох сторін по 2-3 хвилини, накриваючи кришкою. По закінченню готування, змастіть вершковим маслом з обох сторін.
Рецепт хачапурі з сиром в духовці
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте цукор і дріжджі і залийте теплою водою хвилин на 15 а потім всипте туди сіль, 50 г вершкового і рослинну олію розігріти і додати туди ж. Вершкове масло має повністю розтопитися, але воно не повинно бути гарячим, так як може вбити дріжджі. Тепер висипайте борошно і замішують тісто, потім залиште його в теплі на 60 хвилин.
Начинка для хачапурі з сиром готується просто, сир потріть на тертці, з'єднайте з яєчними білками і маслом. Сам сир краще вибирати більш ніжною і слабосоленої. Солити необов'язково, так як сир сам по собі завжди солонуваті. Вийшло і тісто поділіть на 4 частини і розкачати в коржі. На тісто покладіть начинку, а краї з'єднайте і защепните вгорі. Потім легенько і ніжно розкачайте качалкою, щоб правильно розподілити начинку по коржику. Кожну корж, зверху проколіть кілька разів виделкою (можна красивим візерунком), створивши своєрідну перфорацію для виходу гарячого повітря. А тепер можна відправляти хачапурі в духовку на 25 хвилин при 230-250 градусів.
Ледачі хачапурі з сиром на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Це дійсно ледачий рецепт, простіше не буває. Зелень дуже дрібно порубаєте, ну а сир подрібніть на крупній тертці, до речі, для смаку можна додати ще ложку тертого твердого сиру. Яйця збийте, додайте сметану і добре перемішати з яйцями, потім по черзі додайте всі інгредієнти, крім масла, воно потрібно тільки для смаження. Отриману масу ретельно і старанно вимішайте. Сковороду змажте маслом, промазавши всю поверхню, і розігрійте її. Тепер вливайте тісто на сковорідку, зробивши вогонь мінімальним, накрийте кришкою. Сковорідка повинна бути таких розмірів, щоб распределившееся тісто було не більше 2 см, а то не пропечеться. Так на одній стороні готуємо близько 10-13 хвилин, перевертаємо і повторюємо процедуру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Хачапурі з листкового тіста з сиром
Напевно немає такої людини, який відмовився б продегустувати чудово смачні, ароматні хачапурі з традиційним сирним наповненням. Далі розповімо, як
Хачапурі - рецепт приготування
Існує кілька різновидів хачапурі і кожен скоєно не схожий на інший. Далі запропонуємо три варіанти цього, безсумнівно смачного страви і розповімо, як
Хачапурі з лаваша
Як і будь-який класичний рецепт, всіма улюблені хачапурі мають свій лінивий варіант. В даному випадку - спосіб їх найпростішого приготування з
Хачапурі на сковороді
Всі ми знаємо,що хачапурі - це коржик з сиром. І тим не менш, рецептів приготування хачапурі величезна безліч. Сьогодні ми вам розповімо, як
Хачапурі з листкового тіста
У наш час дуже поширеним стало використання листкового тіста. Його можна приготувати самостійно і можна купити в будь-якому магазині. І дуже смачними
Хачапурі на кефірі
Хачапурі - це популярний грузинське блюдо, яке представляє собою розпашіле сирне частування. І сьогодні ми пропонуємо вам кілька рецептів, як його