Чахохбілі - рецепт
Чахохбілі – дуже відоме і популярне блюдо традиційної грузинської кухні, яке раніше готували з фазана, але за рецепт поширився і став популярний далеко за межами Кавказу. А з поширенням трансформувався і сам рецепт, так як за браком фазана по ньому стали готувати курку, качку, цесарку, перепела і багатьох інших птахів. От і ми пропонуємо вам рецепти з двох, різних птахів.
Інгредієнти:
курка – 1 шт.;
цибуля – 2 шт.;
перець болгарський – 2 шт.;
помідори – 6 шт.;
хмелі-сунелі;
часник – 3 зубки;
перець червоний свіжий – 1 стручок;
кінза – 1 пучок;
петрушка – 1 пучок;
сіль.
Приготування
Приготування цієї страви завжди починається з вибору курки, вона повинна бути зі свіжим не відлякує запах, шкіра повинна бути без плям і без серйозних ушкоджень. Далі курку необхідно ретельно вимити й обсушити, після чого приступайте до її обробленні. Спершу відокремте крила, обріжте на них перші фаланги, вони вам не знадобляться, їх можна використовувати для бульйону, а другу і третю фаланги просто розділіть між собою. Тепер відріжте стегенця, їх можна розділити від трьох до чотирьох частин. Розділіть між собою гомілку і стегно, стегно розділіть вздовж кістки, а при бажанні гомілку можна розрубувати навпіл. Потім розріжте грудку посередині і відокремте обидві частини, а потім кожну половину грудки розділіть на чотири. Решту частини курки знадобляться для бульйону на якийсь супчик.
Цибулю і болгарський перець підготуйте, порізавши перший півкільцями, а другий соломкою. Томати повинні бути очищені від шкірки і порізані дрібними кубиками. Є рецепти чахохбілі з томатною пастою , але це вже не по-грузинськи, хоча при відсутності помідорів 2-3 ложки пасти, розведеної в склянці води можуть врятувати ситуацію. У добре розігріту каструлю з товстим дном покладіть курку, не додаючи масла. Це особливість традиційного чахохбілі - птиця підлягає обжарені, фактично вона смажиться на власному жиру. Періодично перевертайте, намагаючись обсмажити з усіх сторін, ця процедура триває близько чверті години. Потім додайте цибулю, перець і продовжуйте смажити, на меншій температурі. Слідом за тим хвилин через 10 додайте томати, присолите і тушкуйте до повної готовності м'яса. Після того як ви переконалися в готовності, додайте хмелі-сунелі, подрібнені часник, зелень і червоний перець. Перемішайте, почекайте хвилину і подавайте.
Рецепт чахохбілі в мультиварці аналогічний, перший етап проходить в режимі «Смаження» або «Випічка» з відкритою кришкою, а після додавання томатів увімкніть «Тушкування» на 20 хвилин і закрийте кришку.
Інгредієнти:
качка – 1 кг;
цибуля – 2 шт.;
вода – 1 склянка;
перець болгарський – 1 шт.;
томати – 4 шт.;
часник – 2 зубки;
оцет – 2 ст. ложки;
хмелі-сунелі;
сіль;
цукор;
зелень – 1 пучок.
Приготування
Добре вимийте качку, обсушіть її і приступайте до оброблення. На шматки порізану качку (без хребта та ребер) викладіть на сильно розігріту глибоку сковороду, вона обов'язково повинна смажитися без масла, на власному жиру. Після того як шматочки качки добре і зі всіх сторін обжарились, додайте заздалегідь порізану півкільцями цибулю, а потім порізаний соломкою болгарський перець і перемішайте. Через 10 хвилин покладіть очищені і подрібнені томати, а ще через десять, додайте воду, половину оцту і хмелі-сунелі. Через чверть години спробуйте соус, при нестачі кислоти додайте залишився оцет. До речі можна використовувати будь-який наявний у вас як 9%, так і винний або інший. Деякі кулінари замінюють оцет сухим білим вином. Також при необхідності додайте цукор. І вже на фінішній прямій, за дві хвилини до приготування висипайте в сковороду рубані часник і зелень.
Простий рецепт приготування чахохбілі з курки по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Приготування цієї страви завжди починається з вибору курки, вона повинна бути зі свіжим не відлякує запах, шкіра повинна бути без плям і без серйозних ушкоджень. Далі курку необхідно ретельно вимити й обсушити, після чого приступайте до її обробленні. Спершу відокремте крила, обріжте на них перші фаланги, вони вам не знадобляться, їх можна використовувати для бульйону, а другу і третю фаланги просто розділіть між собою. Тепер відріжте стегенця, їх можна розділити від трьох до чотирьох частин. Розділіть між собою гомілку і стегно, стегно розділіть вздовж кістки, а при бажанні гомілку можна розрубувати навпіл. Потім розріжте грудку посередині і відокремте обидві частини, а потім кожну половину грудки розділіть на чотири. Решту частини курки знадобляться для бульйону на якийсь супчик.
Цибулю і болгарський перець підготуйте, порізавши перший півкільцями, а другий соломкою. Томати повинні бути очищені від шкірки і порізані дрібними кубиками. Є рецепти чахохбілі з томатною пастою , але це вже не по-грузинськи, хоча при відсутності помідорів 2-3 ложки пасти, розведеної в склянці води можуть врятувати ситуацію. У добре розігріту каструлю з товстим дном покладіть курку, не додаючи масла. Це особливість традиційного чахохбілі - птиця підлягає обжарені, фактично вона смажиться на власному жиру. Періодично перевертайте, намагаючись обсмажити з усіх сторін, ця процедура триває близько чверті години. Потім додайте цибулю, перець і продовжуйте смажити, на меншій температурі. Слідом за тим хвилин через 10 додайте томати, присолите і тушкуйте до повної готовності м'яса. Після того як ви переконалися в готовності, додайте хмелі-сунелі, подрібнені часник, зелень і червоний перець. Перемішайте, почекайте хвилину і подавайте.
Рецепт чахохбілі в мультиварці аналогічний, перший етап проходить в режимі «Смаження» або «Випічка» з відкритою кришкою, а після додавання томатів увімкніть «Тушкування» на 20 хвилин і закрийте кришку.
Чахохбілі з качки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Добре вимийте качку, обсушіть її і приступайте до оброблення. На шматки порізану качку (без хребта та ребер) викладіть на сильно розігріту глибоку сковороду, вона обов'язково повинна смажитися без масла, на власному жиру. Після того як шматочки качки добре і зі всіх сторін обжарились, додайте заздалегідь порізану півкільцями цибулю, а потім порізаний соломкою болгарський перець і перемішайте. Через 10 хвилин покладіть очищені і подрібнені томати, а ще через десять, додайте воду, половину оцту і хмелі-сунелі. Через чверть години спробуйте соус, при нестачі кислоти додайте залишився оцет. До речі можна використовувати будь-який наявний у вас як 9%, так і винний або інший. Деякі кулінари замінюють оцет сухим білим вином. Також при необхідності додайте цукор. І вже на фінішній прямій, за дві хвилини до приготування висипайте в сковороду рубані часник і зелень.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чахохбілі з курки - класичний рецепт
Дуже смачне грузинське блюдо - чахохбілі, традиційно готують саме з курятини. Не будемо відступати від оригінального способу його приготування і
Рецепт чахохбілі з курки
Чаохбили на ділі приготувати набагато простіше, ніж здається спочатку. Пропонуємо вивчити кілька оригінальних рецептів з нашої статті, і у вас
Чахохбілі в мультиварці
Досить відоме блюдо грузинської кухні можна успішно приготувати самостійно, знаючи деякі секрети його створення. Далі описані докладні рекомендації,
Чахохбілі з курки в мультиварці
Чахохбілі можна готувати різними способами, в тому числі в мультиварці. Цей кухонний помічник дозволяє не тільки зробити ароматне і смачне блюдо
Як приготувати чахохбілі?
Щоб поїсти чахохбілі не потрібно їхати в Грузію. Більше того, вам навіть не потрібно фазан (адже саме з цієї птиці традиційно готують це блюдо).
Як готувати чахохбілі з курки?
Чахохбілі з курки - смачне блюдо грузинської кухні. Воно являє собою м'ясне рагу, тушковану в помідорах, з додаванням цибулі і пряних трав.