Чахохбілі - рецепт

Простий рецепт приготування чахохбілі з курки по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Приготування цієї страви завжди починається з вибору курки, вона повинна бути зі свіжим не відлякує запах, шкіра повинна бути без плям і без серйозних ушкоджень. Далі курку необхідно ретельно вимити й обсушити, після чого приступайте до її обробленні. Спершу відокремте крила, обріжте на них перші фаланги, вони вам не знадобляться, їх можна використовувати для бульйону, а другу і третю фаланги просто розділіть між собою. Тепер відріжте стегенця, їх можна розділити від трьох до чотирьох частин. Розділіть між собою гомілку і стегно, стегно розділіть вздовж кістки, а при бажанні гомілку можна розрубувати навпіл. Потім розріжте грудку посередині і відокремте обидві частини, а потім кожну половину грудки розділіть на чотири. Решту частини курки знадобляться для бульйону на якийсь супчик.
Цибулю і болгарський перець підготуйте, порізавши перший півкільцями, а другий соломкою. Томати повинні бути очищені від шкірки і порізані дрібними кубиками. Є рецепти чахохбілі з томатною пастою , але це вже не по-грузинськи, хоча при відсутності помідорів 2-3 ложки пасти, розведеної в склянці води можуть врятувати ситуацію. У добре розігріту каструлю з товстим дном покладіть курку, не додаючи масла. Це особливість традиційного чахохбілі - птиця підлягає обжарені, фактично вона смажиться на власному жиру. Періодично перевертайте, намагаючись обсмажити з усіх сторін, ця процедура триває близько чверті години. Потім додайте цибулю, перець і продовжуйте смажити, на меншій температурі. Слідом за тим хвилин через 10 додайте томати, присолите і тушкуйте до повної готовності м'яса. Після того як ви переконалися в готовності, додайте хмелі-сунелі, подрібнені часник, зелень і червоний перець. Перемішайте, почекайте хвилину і подавайте.
Рецепт чахохбілі в мультиварці аналогічний, перший етап проходить в режимі «Смаження» або «Випічка» з відкритою кришкою, а після додавання томатів увімкніть «Тушкування» на 20 хвилин і закрийте кришку.
Чахохбілі з качки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Добре вимийте качку, обсушіть її і приступайте до оброблення. На шматки порізану качку (без хребта та ребер) викладіть на сильно розігріту глибоку сковороду, вона обов'язково повинна смажитися без масла, на

Рекомендуємо добрі рецепти

Чахохбілі з курки - класичний рецепт
Дуже смачне грузинське блюдо - чахохбілі, традиційно готують саме з курятини. Не будемо відступати від оригінального способу його приготування і

Рецепт чахохбілі з курки
Чаохбили на ділі приготувати набагато простіше, ніж здається спочатку. Пропонуємо вивчити кілька оригінальних рецептів з нашої статті, і у вас

Чахохбілі в мультиварці
Досить відоме блюдо грузинської кухні можна успішно приготувати самостійно, знаючи деякі секрети його створення. Далі описані докладні рекомендації,

Чахохбілі з курки в мультиварці
Чахохбілі можна готувати різними способами, в тому числі в мультиварці. Цей кухонний помічник дозволяє не тільки зробити ароматне і смачне блюдо

Як приготувати чахохбілі?
Щоб поїсти чахохбілі не потрібно їхати в Грузію. Більше того, вам навіть не потрібно фазан (адже саме з цієї птиці традиційно готують це блюдо).

Як готувати чахохбілі з курки?
Чахохбілі з курки - смачне блюдо грузинської кухні. Воно являє собою м'ясне рагу, тушковану в помідорах, з додаванням цибулі і пряних трав.