Грецький салат - рецепт з сухариками
Зазвичай, до складу традиційного грецького салату не входять грінки, однак, якщо ви вирішили урізноманітнити текстуру страви подібним чином, ми підготували для вас кілька смачних рецептів.
Інгредієнти:
грузинський лаваш;
сік 1 лимона;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком;
латук - 1 головка;
томати - 1 шт.;
огірок - 1 шт.;
сир "Фета" - 2 ст. ложки;
відварений нут - 1/2 ст.;
маслини.
Приготування
Грузинський лаваш рвемо на дрібні шматочки і поливаємо шматочки оливковою олією. Викладаємо хліб на покритий пергаментом деко і випікаємо в духовці при 180 градусах до золотистого кольору.
Поки наші грінки запікаються, займемося салатом. Помідори і огірок нарізаємо кубиками, аналогічним чином нарізаємо і "Фету". Салат рвемо руками і змішуємо всі овочеві інгредієнти і додаємо до них нут .
Для заправки змішуємо масло з лимонним соком, сіллю, перцем і подрібненим часником. Заправляємо салат отриманою сумішшю, перемішуємо і викладаємо поверх шматочки "Фета", маслини і грінок. Подаємо класичний грецький салат з сухариками до столу відразу після приготування.
Звикли до того, що "Гречекий" складається з одних лише овочів? Тоді спробуйте відтворити нашу версію знаменитого салату з рецепту нижче.
Інгредієнти:
латук - 2 головки;
салямі - 12 скибочок;
томати черрі - 2/3 ст.;
авокадо - 1 шт.;
червоний салатний цибуля - 1 шт.;
маслини - 1 /2 ст.;
огірок -1 шт.;
"Фета";
кешью - 1/2 ст.;
грінки;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
бальзамічний оцет - 2 ст. ложки;
базилік - 1 пучок.
Приготування
Салямі нарізаємо соломкою і обсмажуємо до тих пір, поки жир не витопиться, після чого шматочки ковбаси прибираємо, а на залишки жиру смажимо до золотистого кольору кешью.
Тепер беремося за овочі: нарізаємо довільно латук, огірок ріжемо тонкими кільцями, помідори - четвертинками, а авокадо - кубиками. Змішуємо всі інгредієнти з салямі, горіхами і грінками.
Готуємо заправку з олії і бальзамічного оцту, доповнивши її сіллю і перцем. Заправляємо салат і акуратно перемішуємо його руками. Шмат "Фети" можна покласти на тарілку, щоб кожен з їдців брав рівно стільки сиру, скільки забажає, а можна попередньо покришити його поверх готового салату. Крім "Фети" верхівку салату також прикрашаємо очищеними від кісточок маслинами і листям базиліка. Подаємо салат відразу ж після приготування, щоб грінки зберегли свій хрускіт.
Інгредієнти:
оливкова олія - 1 ч. ложка;
куряче філе - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
орегано - за смаком;
сушений часник - за смаком;
салат латук - 1 головка;
болгарський перець - 2 шт.;
консервовані перці чилі - 2 шт.;
маслини;
сир "Фета" - 2 ст. ложки;
грінки;
огірок - 1 шт.;
томати черрі - 1 жменя;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
сік 1 лимона.
Приготування
Куряче філе приправляємо сіллю і перцем, а також часником і орегано за смаком. Обсмажуємо куру з обох боків до золотистого кольору, після чого додатково запікаємо в духовці при 180 градусах до повної готовності. Перед нарізанням даємо м'яса відпочити 5 хвилин, щоб не втратити м'ясні соки.
Поки курка відпочиває томати нарізаємо четвертинками, огірки - тонкими кружечками, а "Фету" - кубиками. Салат рвемо руками. Болгарський перець ріжемо соломкою, перець чилі тонкими кільцями. Настоявшуюся курку ріжемо соломкою. Перемішуємо всі інгредієнти разом.
З олії, лимонного соку, солі і перцю готуємо салатну заправку і поливаємо нею змішані інгредієнти. Готовий грецький салат з куркою посипаємо грінками і маслинами.
Грецький салат з сухариками
Інгредієнти:
Приготування
Грузинський лаваш рвемо на дрібні шматочки і поливаємо шматочки оливковою олією. Викладаємо хліб на покритий пергаментом деко і випікаємо в духовці при 180 градусах до золотистого кольору.
Поки наші грінки запікаються, займемося салатом. Помідори і огірок нарізаємо кубиками, аналогічним чином нарізаємо і "Фету". Салат рвемо руками і змішуємо всі овочеві інгредієнти і додаємо до них нут .
Для заправки змішуємо масло з лимонним соком, сіллю, перцем і подрібненим часником. Заправляємо салат отриманою сумішшю, перемішуємо і викладаємо поверх шматочки "Фета", маслини і грінок. Подаємо класичний грецький салат з сухариками до столу відразу після приготування.
Як приготувати грецький салат з сухариками?
Звикли до того, що "Гречекий" складається з одних лише овочів? Тоді спробуйте відтворити нашу версію знаменитого салату з рецепту нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Салямі нарізаємо соломкою і обсмажуємо до тих пір, поки жир не витопиться, після чого шматочки ковбаси прибираємо, а на залишки жиру смажимо до золотистого кольору кешью.
Тепер беремося за овочі: нарізаємо довільно латук, огірок ріжемо тонкими кільцями, помідори - четвертинками, а авокадо - кубиками. Змішуємо всі інгредієнти з салямі, горіхами і грінками.
Готуємо заправку з олії і бальзамічного оцту, доповнивши її сіллю і перцем. Заправляємо салат і акуратно перемішуємо його руками. Шмат "Фети" можна покласти на тарілку, щоб кожен з їдців брав рівно стільки сиру, скільки забажає, а можна попередньо покришити його поверх готового салату. Крім "Фети" верхівку салату також прикрашаємо очищеними від кісточок маслинами і листям базиліка. Подаємо салат відразу ж після приготування, щоб грінки зберегли свій хрускіт.
Рецепт грецького салату з сухариками і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе приправляємо сіллю і перцем, а також часником і орегано за смаком. Обсмажуємо куру з обох боків до золотистого кольору, після чого додатково запікаємо в духовці при 180 градусах до повної готовності. Перед нарізанням даємо м'яса відпочити 5 хвилин, щоб не втратити м'ясні соки.
Поки курка відпочиває томати нарізаємо четвертинками, огірки - тонкими кружечками, а "Фету" - кубиками. Салат рвемо руками. Болгарський перець ріжемо соломкою, перець чилі тонкими кільцями. Настоявшуюся курку ріжемо соломкою. Перемішуємо всі інгредієнти разом.
З олії, лимонного соку, солі і перцю готуємо салатну заправку і поливаємо нею змішані інгредієнти. Готовий грецький салат з куркою посипаємо грінками і маслинами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з грінками
Грінки додаються в салат не тільки для смаку, але і для різноманітності текстури страви. У нашій статті ми підібрали цікаві варіанти створення
Салат з маслинами і куркою
Маслини - надають стравам особливу родзинку і пікантність. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудовий салатик з маслинами і куркою. Таку закуску
Салат з оливками і сиром
Маслини люблять далеко не всі, але все ж вони надають якусь особливу пікантність гарячих страв і закусок. І зараз ми розповімо, як зробити чудовий
Грецький салат з бринзою
Традиційно грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним молочним продуктом. Але на просторах нашої країни господині готують це відомо