Зазвичай, до складу традиційного грецького салату не входять грінки, однак, якщо ви вирішили урізноманітнити текстуру страви подібним чином, ми підготували для вас кілька смачних рецептів.
Грецький салат з сухариками
Інгредієнти: грузинський лаваш; сік 1 лимона; оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком; латук - 1 головка; томати - 1 шт.; огірок - 1 шт.; сир "Фета" - 2 ст. ложки; відварений нут - 1/2 ст.; маслини. Приготування Грузинський лаваш рвемо на дрібні шматочки і поливаємо шматочки оливковою олією. Викладаємо хліб на покритий пергаментом деко і випікаємо в духовці при 180 градусах до золотистого кольору.
Поки наші грінки запікаються, займемося салатом. Помідори і огірок нарізаємо кубиками, аналогічним чином нарізаємо і "Фету". Салат рвемо руками і змішуємо всі овочеві інгредієнти і додаємо до них нут .
Для заправки змішуємо масло з лимонним соком, сіллю, перцем і подрібненим часником. Заправляємо салат отриманою сумішшю, перемішуємо і викладаємо поверх шматочки "Фета", маслини і грінок. Подаємо класичний грецький салат з сухариками до столу відразу після приготування.
Як приготувати грецький салат з сухариками?
Звикли до того, що "Гречекий" складається з одних лише овочів? Тоді спробуйте відтворити нашу версію знаменитого салату з рецепту нижче.
Інгредієнти: латук - 2 головки; салямі - 12 скибочок; томати черрі - 2/3 ст.; авокадо - 1 шт.; червоний салатний цибуля - 1 шт.; маслини - 1 /2 ст.; огірок -1 шт.; "Фета"; кешью - 1/2 ст.; грінки; оливкова олія - 4 ст. ложки; бальзамічний оцет - 2 ст. ложки; базилік - 1 пучок. Приготування Салямі нарізаємо соломкою і обсмажуємо до тих пір, поки жир не витопиться, після чого шматочки ковбаси прибираємо, а на залишки жиру смажимо до золотистого кольору кешью.
Тепер беремося за овочі: нарізаємо довільно латук, огірок ріжемо тонкими кільцями, помідори - четвертинками, а авокадо - кубиками. Змішуємо всі інгредієнти з салямі, горіхами і грінками.
Готуємо заправку з олії і бальзамічного оцту, доповнивши її сіллю і перцем. Заправляємо салат і акуратно перемішуємо його руками. Шмат "Фети" можна покласти на тарілку, щоб кожен з їдців брав рівно стільки сиру, скільки забажає, а можна попередньо покришити його поверх готового салату. Крім "Фети" верхівку салату також прикрашаємо очищеними від кісточок маслинами і листям базиліка. Подаємо салат відразу ж після приготування, щоб грінки зберегли свій хрускіт.
Рецепт грецького салату з сухариками і куркою
Інгредієнти: оливкова олія - 1 ч. ложка; куряче філе - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; орегано - за смаком; сушений часник - за смаком; салат латук - 1 головка; болгарський перець - 2 шт.; консервовані перці чилі - 2 шт.; маслини; сир "Фета" - 2 ст. ложки; грінки; огірок - 1 шт.; томати черрі - 1 жменя; оливкова олія - 4 ст. ложки; сік 1 лимона. Приготування Куряче філе приправляємо сіллю і перцем, а також часником і орегано за смаком. Обсмажуємо куру з обох боків до золотистого кольору, після чого додатково запікаємо в духовці при 180 градусах до повної готовності. Перед нарізанням даємо м'яса відпочити 5 хвилин, щоб не втратити м'ясні соки.
Поки курка відпочиває томати нарізаємо четвертинками, огірки - тонкими кружечками, а "Фету" - кубиками. Салат рвемо руками. Болгарський перець ріжемо соломкою, перець чилі тонкими кільцями. Настоявшуюся курку ріжемо соломкою. Перемішуємо всі інгредієнти разом.
З олії, лимонного соку, солі і перцю готуємо салатну заправку і поливаємо нею змішані інгредієнти. Готовий грецький салат з куркою посипаємо грінками і маслинами.