Печиво «Гудзики»
Просте цукрове пісочне тісто відомо своєю надзвичайною пластичністю, здатністю добре зберігати форму, а тому формувати його не складе труднощів, тим більше, що дизайн гудзичків неймовірно простий. Про те, як зробити печиво у вигляді гудзиків читайте в рецептах далі.
Печиво у формі гудзиків не зажадає від вас особливих кондитерських талантів, та і часу багато не відбере, адже дизайн простий, а на випічку піде всього близько 10 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 125 г;
яєчні жовтки - 2 шт.;
борошно - 240 г;
цукровий пісок - 95 г;
мелена кориця - 1 ч. ложка;
цедра одного лимона.
Приготування
М'яке вершкове масло доповніть цукровим піском, корицею і цедрою цитруса (лимона, лайма, апельсина). Збийте масло до утворення пишного і м'якого крему, вбийте в крем пару яєчних жовтків і змішайте все знову. Окремо пропустіть через сито борошно, а потім всипте її до кремової маси, розтираючи останню ложкою. Незважаючи на те, що тісто виходить досить щільним, він легко липне до поверхні, а тому перед розкочуванням йому краще провести в морозильній камері хоча б 15 хвилин. Пісочне тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою круглої вирубки або чарки наріжте його на гудзики. Склянкою або вирубкою поменше зробіть невеликі поглиблення в печиво так, щоб вималювався характерний для гудзиків бортик. Трубочкою або паличкою для їжі зробіть у центрі чотири наскрізні отвори.
Розігрів духовку до 175 градусів, додайте в нього деко з печивом «Гудзики» хвилин на 10 або поки не схопиться рум'янцем.
Інгредієнти:
вершки - 60 мл;
гіркий шоколад - 115 г;
вершкове масло - 220 г;
цукровий пісок - 135 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
яйце - 1 шт.;
борошно - 290 г;
какао-порошок - 55 р.
Приготування
З'єднуємо сухі інгредієнти у вигляді борошна, какао і розпушувач разом. Окремо до кремоподібної консистенції збиваємо масло з цукровим піском і яйцями. Додаємо суху суміш до збитого масла, а отримане тісто охолоджуємо, щоб полегшити розкочування.
Розкачати тісто, нарізаємо його на кружечки, в центрі робимо 4 отвори і розміщуємо пісочне печиво «Гудзики» в духовці на півгодини при температурі 175 градусів. Заливаємо шоколад гарячими вершками, а отриманим ганашем змащуємо кожну з гудзиків і накриваємо другою.
Печиво «Гудзики» - за 10 хвилин
Печиво у формі гудзиків не зажадає від вас особливих кондитерських талантів, та і часу багато не відбере, адже дизайн простий, а на випічку піде всього близько 10 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
М'яке вершкове масло доповніть цукровим піском, корицею і цедрою цитруса (лимона, лайма, апельсина). Збийте масло до утворення пишного і м'якого крему, вбийте в крем пару яєчних жовтків і змішайте все знову. Окремо пропустіть через сито борошно, а потім всипте її до кремової маси, розтираючи останню ложкою. Незважаючи на те, що тісто виходить досить щільним, він легко липне до поверхні, а тому перед розкочуванням йому краще провести в морозильній камері хоча б 15 хвилин. Пісочне тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою круглої вирубки або чарки наріжте його на гудзики. Склянкою або вирубкою поменше зробіть невеликі поглиблення в печиво так, щоб вималювався характерний для гудзиків бортик. Трубочкою або паличкою для їжі зробіть у центрі чотири наскрізні отвори.
Розігрів духовку до 175 градусів, додайте в нього деко з печивом «Гудзики» хвилин на 10 або поки не схопиться рум'янцем.
Шоколадне печиво «Гудзики» – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
З'єднуємо сухі інгредієнти у вигляді борошна, какао і розпушувач разом. Окремо до кремоподібної консистенції збиваємо масло з цукровим піском і яйцями. Додаємо суху суміш до збитого масла, а отримане тісто охолоджуємо, щоб полегшити розкочування.
Розкачати тісто, нарізаємо його на кружечки, в центрі робимо 4 отвори і розміщуємо пісочне печиво «Гудзики» в духовці на півгодини при температурі 175 градусів. Заливаємо шоколад гарячими вершками, а отриманим ганашем змащуємо кожну з гудзиків і накриваємо другою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісочне печиво на швидку руку
Печиво – улюблене ласощі для ласунів будь-якого віку, особливо, якщо його зробити з любов'ю. Випічка насичує будинок щедрим ароматом, який дарує
Пісочне печиво – рецепт
Зараз в магазинах настільки величезний асортимент різних солодощів, що особливо заморочуватися для того, щоб потішити малечу, не доводиться. А адже
Печиво з жовтків
З решти без діла жовтків, як варених, так і сирих, спробуйте спекти смачне і незвичайне печиво. У рецептах, представлених далі, ви знайдете
Печиво «Барні»
Чим порадувати дитину в свято або вихідний день, замислюються багато мами. Хочеться, щоб ласощі було і дитині за смаком, і шкідливих компонентів не
Печиво «Поцілунки» з сиром
Печиво «Поцілунки» з сиром - відмінний варіант частування до чаювання. Особливо люблять таке печиво діти, але і дорослі не відстають! Сирне печиво
Печиво з какао
Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І