Печиво «Барні»
Дітям дуже подобається печиво «Барні», яке часто зустрічається у продажу. Можна, зрозуміло, іноді і магазинним поласувати десертом, але не варто при цьому читати склад. А краще навчитися пекти симпатичних ведмедиків. Таке печиво для сніданку обійдеться набагато дешевше покупного, а крім того, ви будете впевнені в його складі.
Інгредієнти:
яйце – 5 шт.;
борошно біле пшеничне в/с – 1 стакан +2 ст. ложки;
цукор-пісок – 200 г;
ванілін або кориця – за смаком та бажанням;
масло «Селянське» – 20 р.
Приготування
Звичайно, щоб приготувати печиво «Барні» в домашніх умовах, вам знадобляться спеціальні формочки, однак сьогодні силіконові форми у вигляді милих ведмежат знайти досить легко. Якщо форма нова, обдаємо її окропом і витираємо на сухо. Формочки змащуємо маслом і відставляємо на час.
Розбиваємо яйця акуратно, білки зливаємо в одну ємність, а жовтки визначаємо в іншу. Білки ставимо на холод (в холодильник або миску з льодом), а жовтки збиваємо з цукром так, щоб маса добре збільшилася в обсязі і стала на пару тонів світліше. Поступово додаємо борошно, акуратно розмішуючи. Відставляємо цю суміш на час та до міцних піків охолоджені білки збиваємо. Досить обережно перекладаємо білки в миску з тестом і перемішуємо з допомогою ложки або лопатки. Далі розподіляємо тісто у формочки приблизно до половини, так як бісквіт завжди добре піднімається. Випікається печиво «Барні» досить швидко – 20 хвилин, і можна запрошувати всіх до сніданку. Якщо додати в тісто какао, вийде шоколадне печиво «Барні». Також можна приготувати міні-печиво «Барні». Просто знадобиться інша форма.
Якщо хочете доповнити смак бісквіта фруктової або шоколадною начинкою, є два способи. Можна додати потрібні інгредієнти в тісто до випічки, використовуючи кондитерський шприц, ввести начинку в готове охолоджене печиво. Але такий десерт готується трохи інакше.
Інгредієнти:
стиглі банани – 2-3 шт.;
цукор-пісок – 1/3 склянки;
пекарський порошок – 1 /3 ч. ложки;
ванілін або кориця – за бажанням за смаком;
масло «Фермерське» – 120 г;
яйце – 3-4 шт.;
борошно просеянная в/з біла – 8-9 ст. ложок з гіркою;
молоко – 2/3 склянки;
какао або топлений шоколад – 3-4 ст. ложок.
Приготування
Цей варіант печива готується в три етапи.
Для початку сухі інгредієнти змішуємо і просіваємо: у борошно додаємо какао, пекарський порошок і ванілін, коли суміш двічі просіяна, додаємо цукор. В іншій ємності збиваємо яйця з молоком і маслом (залишивши шматочок для змазування форми). Якщо не використовуємо какао, а розтоплений шоколад, додаємо його не в суху суміш, а в рідку.
Другий етап – з'єднуємо дві суміші, отримуємо тісто.
Етап третій – розливаємо тісто у форми, додаємо розім'яту банан в середину заготовок і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Виходить бананове печиво «Барні», рецепт якого можна модифікувати, використовуючи замість банана іншу начинку.
Бісквітне печиво «Барні»
Інгредієнти:
Приготування
Звичайно, щоб приготувати печиво «Барні» в домашніх умовах, вам знадобляться спеціальні формочки, однак сьогодні силіконові форми у вигляді милих ведмежат знайти досить легко. Якщо форма нова, обдаємо її окропом і витираємо на сухо. Формочки змащуємо маслом і відставляємо на час.
Розбиваємо яйця акуратно, білки зливаємо в одну ємність, а жовтки визначаємо в іншу. Білки ставимо на холод (в холодильник або миску з льодом), а жовтки збиваємо з цукром так, щоб маса добре збільшилася в обсязі і стала на пару тонів світліше. Поступово додаємо борошно, акуратно розмішуючи. Відставляємо цю суміш на час та до міцних піків охолоджені білки збиваємо. Досить обережно перекладаємо білки в миску з тестом і перемішуємо з допомогою ложки або лопатки. Далі розподіляємо тісто у формочки приблизно до половини, так як бісквіт завжди добре піднімається. Випікається печиво «Барні» досить швидко – 20 хвилин, і можна запрошувати всіх до сніданку. Якщо додати в тісто какао, вийде шоколадне печиво «Барні». Також можна приготувати міні-печиво «Барні». Просто знадобиться інша форма.
Печиво «Барні» з начинкою
Якщо хочете доповнити смак бісквіта фруктової або шоколадною начинкою, є два способи. Можна додати потрібні інгредієнти в тісто до випічки, використовуючи кондитерський шприц, ввести начинку в готове охолоджене печиво. Але такий десерт готується трохи інакше.
Інгредієнти:
Приготування
Цей варіант печива готується в три етапи.
Для початку сухі інгредієнти змішуємо і просіваємо: у борошно додаємо какао, пекарський порошок і ванілін, коли суміш двічі просіяна, додаємо цукор. В іншій ємності збиваємо яйця з молоком і маслом (залишивши шматочок для змазування форми). Якщо не використовуємо какао, а розтоплений шоколад, додаємо його не в суху суміш, а в рідку.
Другий етап – з'єднуємо дві суміші, отримуємо тісто.
Етап третій – розливаємо тісто у форми, додаємо розім'яту банан в середину заготовок і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Виходить бананове печиво «Барні», рецепт якого можна модифікувати, використовуючи замість банана іншу начинку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тістечко з печива
Якщо вам печива з варенням, медом або згущеним молоком вже трохи набридли, тоді пропонуємо зробити оригінальні тістечка з печива за простими
Бісквітне печиво
Бісквітне печиво - це ніжне і дуже смачне ласощі, яке можна приготувати за різними рецептами, з різними начинками, глазур'ю, кремами. Хочете
Печиво з мармеладом
Мармелад - це улюблені ласощі багатьох діточок, а якщо його ще й використовувати у створенні печива - вийде дивовижно смачна випічка до чаю. У нашій
Печиво в вафельниці
Печиво - це дивовижна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. І сьогодні ми пропонуємо вам згадати смак дитинства і зробити чудове печиво у
Печиво з какао
Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І
Печиво з шоколадного масла
Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів