Дітям дуже подобається печиво «Барні», яке часто зустрічається у продажу. Можна, зрозуміло, іноді і магазинним поласувати десертом, але не варто при цьому читати склад. А краще навчитися пекти симпатичних ведмедиків. Таке печиво для сніданку обійдеться набагато дешевше покупного, а крім того, ви будете впевнені в його складі.
Бісквітне печиво «Барні»
Інгредієнти: яйце – 5 шт.; борошно біле пшеничне в/с – 1 стакан +2 ст. ложки; цукор-пісок – 200 г; ванілін або кориця – за смаком та бажанням; масло «Селянське» – 20 р. Приготування Звичайно, щоб приготувати печиво «Барні» в домашніх умовах, вам знадобляться спеціальні формочки, однак сьогодні силіконові форми у вигляді милих ведмежат знайти досить легко. Якщо форма нова, обдаємо її окропом і витираємо на сухо. Формочки змащуємо маслом і відставляємо на час.
Розбиваємо яйця акуратно, білки зливаємо в одну ємність, а жовтки визначаємо в іншу. Білки ставимо на холод (в холодильник або миску з льодом), а жовтки збиваємо з цукром так, щоб маса добре збільшилася в обсязі і стала на пару тонів світліше. Поступово додаємо борошно, акуратно розмішуючи. Відставляємо цю суміш на час та до міцних піків охолоджені білки збиваємо. Досить обережно перекладаємо білки в миску з тестом і перемішуємо з допомогою ложки або лопатки. Далі розподіляємо тісто у формочки приблизно до половини, так як бісквіт завжди добре піднімається. Випікається печиво «Барні» досить швидко – 20 хвилин, і можна запрошувати всіх до сніданку. Якщо додати в тісто какао, вийде шоколадне печиво «Барні». Також можна приготувати міні-печиво «Барні». Просто знадобиться інша форма.
Печиво «Барні» з начинкою
Якщо хочете доповнити смак бісквіта фруктової або шоколадною начинкою, є два способи. Можна додати потрібні інгредієнти в тісто до випічки, використовуючи кондитерський шприц, ввести начинку в готове охолоджене печиво. Але такий десерт готується трохи інакше.
Інгредієнти: стиглі банани – 2-3 шт.; цукор-пісок – 1/3 склянки; пекарський порошок – 1 /3 ч. ложки; ванілін або кориця – за бажанням за смаком; масло «Фермерське» – 120 г; яйце – 3-4 шт.; борошно просеянная в/з біла – 8-9 ст. ложок з гіркою; молоко – 2/3 склянки; какао або топлений шоколад – 3-4 ст. ложок. Приготування Цей варіант печива готується в три етапи.
Для початку сухі інгредієнти змішуємо і просіваємо: у борошно додаємо какао, пекарський порошок і ванілін, коли суміш двічі просіяна, додаємо цукор. В іншій ємності збиваємо яйця з молоком і маслом (залишивши шматочок для змазування форми). Якщо не використовуємо какао, а розтоплений шоколад, додаємо його не в суху суміш, а в рідку.
Другий етап – з'єднуємо дві суміші, отримуємо тісто.
Етап третій – розливаємо тісто у форми, додаємо розім'яту банан в середину заготовок і відправляємо в духовку на 20 хвилин. Виходить бананове печиво «Барні», рецепт якого можна модифікувати, використовуючи замість банана іншу начинку.