Просте цукрове пісочне тісто відомо своєю надзвичайною пластичністю, здатністю добре зберігати форму, а тому формувати його не складе труднощів, тим більше, що дизайн гудзичків неймовірно простий. Про те, як зробити печиво у вигляді гудзиків читайте в рецептах далі.
Печиво «Гудзики» - за 10 хвилин
Печиво у формі гудзиків не зажадає від вас особливих кондитерських талантів, та і часу багато не відбере, адже дизайн простий, а на випічку піде всього близько 10 хвилин.
Інгредієнти: вершкове масло - 125 г; яєчні жовтки - 2 шт.; борошно - 240 г; цукровий пісок - 95 г; мелена кориця - 1 ч. ложка; цедра одного лимона. Приготування М'яке вершкове масло доповніть цукровим піском, корицею і цедрою цитруса (лимона, лайма, апельсина). Збийте масло до утворення пишного і м'якого крему, вбийте в крем пару яєчних жовтків і змішайте все знову. Окремо пропустіть через сито борошно, а потім всипте її до кремової маси, розтираючи останню ложкою. Незважаючи на те, що тісто виходить досить щільним, він легко липне до поверхні, а тому перед розкочуванням йому краще провести в морозильній камері хоча б 15 хвилин. Пісочне тісто розкачати в тонкий пласт, за допомогою круглої вирубки або чарки наріжте його на гудзики. Склянкою або вирубкою поменше зробіть невеликі поглиблення в печиво так, щоб вималювався характерний для гудзиків бортик. Трубочкою або паличкою для їжі зробіть у центрі чотири наскрізні отвори.
Розігрів духовку до 175 градусів, додайте в нього деко з печивом «Гудзики» хвилин на 10 або поки не схопиться рум'янцем.
Шоколадне печиво «Гудзики» – рецепт
Інгредієнти: вершки - 60 мл; гіркий шоколад - 115 г; вершкове масло - 220 г; цукровий пісок - 135 г; розпушувач - 1 ч. ложка; яйце - 1 шт.; борошно - 290 г; какао-порошок - 55 р. Приготування З'єднуємо сухі інгредієнти у вигляді борошна, какао і розпушувач разом. Окремо до кремоподібної консистенції збиваємо масло з цукровим піском і яйцями. Додаємо суху суміш до збитого масла, а отримане тісто охолоджуємо, щоб полегшити розкочування.
Розкачати тісто, нарізаємо його на кружечки, в центрі робимо 4 отвори і розміщуємо пісочне печиво «Гудзики» в духовці на півгодини при температурі 175 градусів. Заливаємо шоколад гарячими вершками, а отриманим ганашем змащуємо кожну з гудзиків і накриваємо другою.