Печиво з жовтків
Дуже часто у господинь залишаються невикористаними жовтки від яєць, як сирі, так і варені. Знайти їм гідне застосування просто. Ми пропонуємо вам ряд рецептів приготування печива з жовтків. Воно виходить ніжним, розсипчастим і чудовий на смак, хоча готується дуже просто.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 750 г;
яєчні жовтки – 6 шт;
цукровий пісок – 200 г;
розпушувач – 12 м;
вершкове масло – 200 г;
сіль – щіпка;
мелена кориця – 25 г;
ванільний цукор – 25 г;
цедра одного невеликого лимона.
Приготування
Розм'якшуємо при кімнатній температурі вершкове масло розтираємо його з цукровим піском і трохи збиваємо. Потім додаємо жовтки, цедру одного лимона, ванільний цукор, мелену корицю, розпушувач, просіяне борошно і заводимо тісто. Воно має бути м'яким, пишним і відлипати від рук. Розкачуємо його шаром товщиною від семи до десяти міліметрів, і, використовуючи фігурки або стакан, вирізаємо печива. Розміщуємо їх на промазанный маслом деко, відступаючи по п'ять міліметрів один від одного, і печемо в заздалегідь прогрітій до 195 градусів духовці приблизно п'ятнадцять хвилин. Орієнтуємося на колір випічки, як тільки печиво набуло рум'яність, воно готове.
При бажанні можна притрусити остиглі печиво цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 200 г;
жовтки яєць, зварених круто – 4 шт.;
цукровий пісок – 155 г;
цукрова пудра – 120 г;
вершкове масло – 210 г;
какао порошок – 50 р.
Приготування
До розчавити виделкою або товкачиком варених жовтків додаємо цукровий пісок, просіяне борошно, розтоплене тепле вершкове масло і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Відриваємо почергово від загального шматка тіста невелика його кількість і формуємо кульки, які поміщаємо на застелений фольгою деко. Відправляємо печиво в розігріту до 195 градусів духовку на тридцять хвилин.
Готове, повністю остигле печиво обвалюємо в суміші цукрової пудри і какао і викладаємо на тарілку.
Інгредієнти:
борошно – 200-250 м;
жовтки яєць, зварених круто – 6 шт.;
цукровий пісок – 125 г;
сметана – 75 г;
вершкове масло або маргарин – 200 г;
ванільний цукор – 25 г;
розпушувач – 25 г;
фундук – 100-150 г;
Для глазурі:
масло вершкове – 50 г;
молоко – 100 мл;
какао – 75 г;
цукровий пісок – 200 г;
Приготування
Варені жовтки перетираємо з м'яким вершковим маслом, додаємо сметану і перемішуємо. Додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і розмішуємо до однорідного стану. Потім, підсипаючи просіяне борошно, з'єднану раніше з розпушувачем, замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, еластичним і добре відлипати від рук. Тепер відщипуємо трохи тіста, робимо круглу коржик, на яку кладемо один горішок і формуємо кульку, розміром приблизно, як волоський горіх. Поступаємо таким чином з усім тестом. Укладаємо отримані кульки на промазанный маслом або застелений папером для випічки деко і випікаємо в попередньо нагрітому до 185 градусів духовій шафі двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Для приготування глазурі змішуємо в невеликій каструльці або ковшике всі інгредієнти, підігріваємо до кипіння, постійно помішуючи, і проварюємо до розчинення цукру. Залишилися горіхи подрібнюємо блендером або подрібнюємо за допомогою качалки.
Остигле печиво занурюємо в теплу глазур, мачає в горіхових крихтах і укладаємо на блюдо.
При бажанні або необхідності, можна замінити горіхові крихти на вафельні, або використовувати їх суміш. Вийде не менш смачно.
Рецепт пісочного печива на жовтках
Інгредієнти:
Приготування
Розм'якшуємо при кімнатній температурі вершкове масло розтираємо його з цукровим піском і трохи збиваємо. Потім додаємо жовтки, цедру одного лимона, ванільний цукор, мелену корицю, розпушувач, просіяне борошно і заводимо тісто. Воно має бути м'яким, пишним і відлипати від рук. Розкачуємо його шаром товщиною від семи до десяти міліметрів, і, використовуючи фігурки або стакан, вирізаємо печива. Розміщуємо їх на промазанный маслом деко, відступаючи по п'ять міліметрів один від одного, і печемо в заздалегідь прогрітій до 195 градусів духовці приблизно п'ятнадцять хвилин. Орієнтуємося на колір випічки, як тільки печиво набуло рум'яність, воно готове.
При бажанні можна притрусити остиглі печиво цукровою пудрою.
Печиво «Трюфель» на варених жовтки
Інгредієнти:
Приготування
До розчавити виделкою або товкачиком варених жовтків додаємо цукровий пісок, просіяне борошно, розтоплене тепле вершкове масло і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м'яким і еластичним. Відриваємо почергово від загального шматка тіста невелика його кількість і формуємо кульки, які поміщаємо на застелений фольгою деко. Відправляємо печиво в розігріту до 195 градусів духовку на тридцять хвилин.
Готове, повністю остигле печиво обвалюємо в суміші цукрової пудри і какао і викладаємо на тарілку.
Печиво "Каштани" з варених жовтків
Інгредієнти:
Для глазурі:
Приготування
Варені жовтки перетираємо з м'яким вершковим маслом, додаємо сметану і перемішуємо. Додаємо цукровий пісок, ванільний цукор і розмішуємо до однорідного стану. Потім, підсипаючи просіяне борошно, з'єднану раніше з розпушувачем, замішуємо тісто. Воно має бути м'яким, еластичним і добре відлипати від рук. Тепер відщипуємо трохи тіста, робимо круглу коржик, на яку кладемо один горішок і формуємо кульку, розміром приблизно, як волоський горіх. Поступаємо таким чином з усім тестом. Укладаємо отримані кульки на промазанный маслом або застелений папером для випічки деко і випікаємо в попередньо нагрітому до 185 градусів духовій шафі двадцять-двадцять п'ять хвилин.
Для приготування глазурі змішуємо в невеликій каструльці або ковшике всі інгредієнти, підігріваємо до кипіння, постійно помішуючи, і проварюємо до розчинення цукру. Залишилися горіхи подрібнюємо блендером або подрібнюємо за допомогою качалки.
Остигле печиво занурюємо в теплу глазур, мачає в горіхових крихтах і укладаємо на блюдо.
При бажанні або необхідності, можна замінити горіхові крихти на вафельні, або використовувати їх суміш. Вийде не менш смачно.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кукурудзяна печиво
Яскраве, сонячне і неймовірно смачне кукурудзяна печиво ми пропонуємо вам спекти сьогодні. Щоб порадувати своїх рідних, а особливо малюків, вам не
Печиво з вівсяної муки
Вівсяна мука багата корисними речовинами, вона набагато краще засвоюється організмом, порівняно з пшеничного, і ідеально підходить для виготовлення
Вівсяне печиво без яєць
Вівсяне печиво без яєць має особливий, неповторний смак, за що його і люблять. Ці печеньки виходять чудово смачними і, звичайно ж, вони корисніші
Вівсяне печиво з сиром
Навіть зі звичайного рецепту домашнього вівсяного печива можна створити щось неймовірне. Просто потрібно додати будь-які цікаві інгредієнти, такі як
Печиво на сироватці
Використовуючи формочки для печива, ви можете весь процес випікання печива на сироватці перетворити в дитячу, приємну і корисну гру, приготувавши
Печиво з шоколадного масла
Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів