» » Печиво на сироватці

Печиво на сироватці

Печиво на сироватці
Приготоване на сироватці печиво, корисно для дітей і не додасть зайвих калорій дорослим. Воно виходить в міру м'яким, досить ніжним, з хрусткою скоринкою. А галетне печиво на тій же основі, не містить здоби, тому ідеально підходить для першого знайомства малюка з випічкою.
Тісто готується дуже швидко і зовсім не складно, а додавання різноманітних інгредієнтів, дозволить випекти чудовий за смаком десерт.

Печиво на сироватці без яєць на швидку руку


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 2-25 склянки;

  • лимон середнього розміру – 05 шт.;

  • сироватка – 100 мл;

  • соняшникова, обов'язково рафінована олія – 100 мл;

  • цукор – 150 г;

  • сода – 05 ч. ложки;

  • рослинна олія – для змащування дека.


  • Приготування
    Наливаємо в глибоку миску сироватку. Додаємо соду, олію, цедру половинки лимона і потроху підсипаючи суміш просіяного борошна з цукровим піском, замішуємо досить густе тісто. Деко вистилаємо пергаментним папером і промазуємо рослинним маслом. Чайною ложкою накладаємо потроху приготоване тісто і формуємо печива, які потім поміщаємо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів і запікаємо до готовності і золотистого кольору.
    При бажанні можна додати в тісто будь-які подрібнені горіхи, родзинки або сухофрукти, попередньо дрібно нарізавши.
    Готове смачне і ароматне печиво, приготоване на сироватці, подаємо з будь-яким варенням або медом до чаю.

    Дитяче печиво на сироватці


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 2 склянки;

  • сироватка – 05 склянки;

  • олія – 05 склянки;

  • цукровий пісок – 05 склянки;

  • кориця мелена – 05 ч. ложки;

  • сода – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Печиво на сироватці
    Теплу молочну сироватку наливаємо в глибоку миску, додаємо соду і перемішуємо. Потім вливаємо олію, всипаємо мелену корицю, цукровий пісок і заважаємо до його розчинення. Потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо м'яке і еластичне, не липнущее до рук тісто. Поміщаємо його на рівну поверхню, якої може послужити кухонний стіл, і розкачуємо до товщини приблизно п'ять-сім міліметрів. Тепер формочками звіряток або, при їх відсутності, склянкою вирізаємо печива. Можна закликати на допомогу в цій справі своїх малюків. Далі викладаємо на деко з папером для випічки. Готуємо дитяче печиво на сироватці в попередньо підігрітою до 180 градусів духовці п'ятнадцять хвилин.
    Додав: admin | 22-07-2015, 20:59
    Переглядів: 2811