» » Салат «Черепашка» з куркою і волоськими горіхами

Салат «Черепашка» з куркою і волоськими горіхами

Салат «Черепашка» з куркою і волоськими горіхами
Салат «Черепашка» з куркою і волоськими горіхами відноситься до розряду страв, що мають оригінальне і красиве оформлення. Воно може справжньою окрасою не тільки дорослого столу, але і дитячого свята. Незвичайне поєднання інгредієнтів вразить і здивує ваших гостей. Пропонуємо вам кілька рецептом салату «Черепашка».

Салат «Черепашка» з волоськими горіхами і чорносливом


Інгредієнти:

  • грудка куряча – 600 г;

  • майонез – 200 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • волоські горіхи -100 г;

  • салат зелений;

  • сир – 100 г;

  • яблуко – 1 г;

  • чорнослив – 100 г;

  • варене яйце – 4 шт.


  • Приготування
    Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками, заливаємо окропом і залишаємо на пару хвилин, щоб позбутися гіркоти, а потім обполіскуємо холодною водою.
    Чорнослив промиваємо і замочуємо. Курячу грудку відварюємо, остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками. Яйця чистимо, поділяємо на білки і жовтки і кришимо їх окремо. Також подрібнюємо на тертці очищену зелене яблуко і сир, а чорнослив дрібно нарізаємо ножем.
    На плоске блюдо викладаємо листя салату, трохи курки, заправлений майонезом, і формуємо тулуб. Посипаємо цибулею, яєчним білком і яблуком. Потім рівномірно розподіляємо другу половину курки і посипаємо жовтком. Зверху розкладаємо чорнослив і завершальним шаром йде тертий сир.
    Панцир черепашки робимо з підсмажених очищених від плівки волоських горіхів, а мордочку оформляємо за допомогою яйця і шматочків маслин. Замість вічко можна використовувати бутончики гвоздики.
    Ну, ось і все, оригінальне блюдо готове і можна дивувати гостей своїми кулінарними здібностями.

    Салат «Черепашка» з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 2 шт.;

  • свіжі печериці – 200 г;

  • горіхи волоські – 200 г;

  • яйце – 3 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • свіжа зелень;

  • майонез – 150 мл;

  • маслини – 5 шт.


  • Приготування
    Ми розповімо вам ще один спосіб, як приготувати салат «Черепашка».
    Курячу грудку відварюємо 30 хвилин, охолодити і дрібно ріжемо. Чистимо цибулину і пасеруємо кілька хвилин, а потім додаємо рубані гриби і обсмажуємо овочі під кришкою до золотистого кольору. Сир і очищені варені яйця подрібнюємо окремо на тертці, а волоські горіхи подрібнюємо в блендері.
    Тепер приступаємо до складання нашого салату: на плоске блюдо викладаємо салатні листя, потім – куряче м'ясо і присипаємо невеликою кількістю горіхів. Промазуємо все тонким шаром майонезу і розподіляємо гриби з цибулею. Далі йде тертий сир, яйця і майонез. Верхівку обсипаємо залишилися горішками, робимо черепашку з яйця голову, а лапки – з маслин.

    Салат з куркою виноградом і горіхами


    Інгредієнти:

  • свіжі печериці – 300 г;

  • волоські горіхи – 200 шт.;

  • яйце – 6 шт.;

  • сир – 200 г;

  • майонез – за смаком;

  • сметана;

  • зелений виноград.


  • Приготування
    Для приготування цього оригінального салату, готуємо спочатку всі інгредієнти. Куряче філе обробляємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім м'ясо розрізаємо на невеликі скибочки і поділяємо на волокна. Гриби промиваємо, дрібно рубаємо ножем і обсмажуємо на вершковому маслечко, до готовності. Ядра волоських горіхів підрум'янюємо на окремій сухий
    Салат «Черепашка» з куркою і волоськими горіхами
    сковороді. Яйця відварюємо до готовності.
    Далі починаємо викладати всі продукти шарами, промазуючи кожним соусом, приготованим з сметани і майонезу.
    Отже, беремо красиве блюдо, покриваємо його листям салату, а потім розподіляємо шар курячого м'яса. Далі покриваємо поверхню обсмаженими грибами, посипаємо рясно товченими горіхами і натираємо зверху яйця і сир. Прикрашаємо салат виноградом, формуючи, «панцир»черепашки, і подаємо страву до столу.
    Додав: admin | 5-07-2015, 17:51
    Переглядів: 443