Салат «Черепашка» з куркою і волоськими горіхами відноситься до розряду страв, що мають оригінальне і красиве оформлення. Воно може справжньою окрасою не тільки дорослого столу, але і дитячого свята. Незвичайне поєднання інгредієнтів вразить і здивує ваших гостей. Пропонуємо вам кілька рецептом салату «Черепашка».
Салат «Черепашка» з волоськими горіхами і чорносливом
Інгредієнти: грудка куряча – 600 г; майонез – 200 мл; цибулина – 1 шт.; волоські горіхи -100 г; салат зелений; сир – 100 г; яблуко – 1 г; чорнослив – 100 г; варене яйце – 4 шт. Приготування Чистимо цибулину, шаткуємо кубиками, заливаємо окропом і залишаємо на пару хвилин, щоб позбутися гіркоти, а потім обполіскуємо холодною водою.
Чорнослив промиваємо і замочуємо. Курячу грудку відварюємо, остуджуємо і ріжемо дрібними шматочками. Яйця чистимо, поділяємо на білки і жовтки і кришимо їх окремо. Також подрібнюємо на тертці очищену зелене яблуко і сир, а чорнослив дрібно нарізаємо ножем.
На плоске блюдо викладаємо листя салату, трохи курки, заправлений майонезом, і формуємо тулуб. Посипаємо цибулею, яєчним білком і яблуком. Потім рівномірно розподіляємо другу половину курки і посипаємо жовтком. Зверху розкладаємо чорнослив і завершальним шаром йде тертий сир.
Панцир черепашки робимо з підсмажених очищених від плівки волоських горіхів, а мордочку оформляємо за допомогою яйця і шматочків маслин. Замість вічко можна використовувати бутончики гвоздики.
Ну, ось і все, оригінальне блюдо готове і можна дивувати гостей своїми кулінарними здібностями.
Салат «Черепашка» з куркою і грибами
Інгредієнти: куряче філе – 2 шт.; свіжі печериці – 200 г; горіхи волоські – 200 г; яйце – 3 шт.; цибулина – 2 шт.; свіжа зелень; майонез – 150 мл; маслини – 5 шт. Приготування Ми розповімо вам ще один спосіб, як приготувати салат «Черепашка».
Курячу грудку відварюємо 30 хвилин, охолодити і дрібно ріжемо. Чистимо цибулину і пасеруємо кілька хвилин, а потім додаємо рубані гриби і обсмажуємо овочі під кришкою до золотистого кольору. Сир і очищені варені яйця подрібнюємо окремо на тертці, а волоські горіхи подрібнюємо в блендері.
Тепер приступаємо до складання нашого салату: на плоске блюдо викладаємо салатні листя, потім – куряче м'ясо і присипаємо невеликою кількістю горіхів. Промазуємо все тонким шаром майонезу і розподіляємо гриби з цибулею. Далі йде тертий сир, яйця і майонез. Верхівку обсипаємо залишилися горішками, робимо черепашку з яйця голову, а лапки – з маслин.
Салат з куркою виноградом і горіхами
Інгредієнти: свіжі печериці – 300 г; волоські горіхи – 200 шт.; яйце – 6 шт.; сир – 200 г; майонез – за смаком; сметана; зелений виноград. Приготування Для приготування цього оригінального салату, готуємо спочатку всі інгредієнти. Куряче філе обробляємо і відварюємо до готовності в підсоленій воді. Потім м'ясо розрізаємо на невеликі скибочки і поділяємо на волокна. Гриби промиваємо, дрібно рубаємо ножем і обсмажуємо на вершковому маслечко, до готовності. Ядра волоських горіхів підрум'янюємо на окремій сухий
сковороді. Яйця відварюємо до готовності.
Далі починаємо викладати всі продукти шарами, промазуючи кожним соусом, приготованим з сметани і майонезу.
Отже, беремо красиве блюдо, покриваємо його листям салату, а потім розподіляємо шар курячого м'яса. Далі покриваємо поверхню обсмаженими грибами, посипаємо рясно товченими горіхами і натираємо зверху яйця і сир. Прикрашаємо салат виноградом, формуючи, «панцир»черепашки, і подаємо страву до столу.