Рецепти для дітей 2 років
На другому році життя у дитини починає формуватися свій смак щодо їжі, з'являються улюблені і нелюбимі страви. У цей період меню крихти вже трохи нагадує раціон дорослого. Але поспішати ввести все і відразу не варто.
Якщо раніше для дитини основними продуктами були молоко, суміші, каші та овочеві пюре , то тепер варіантів помітно більше.
Розглянемо основні положення раціону харчування дитини 2 роки.
Як і раніше, харчування залишається п'ятиразовим. Сніданок і вечеря повинні бути приблизно рівними, на другий сніданок і полуденок пропонуємо більш легкі страви. Найбільшу кількість поживних речовин дитина повинна отримувати в обідній час.
Тепер в раціон дитини в 2 роки входить повноцінне меню з трьох страв на обід. На перше рідка їжа, потім шматочок рибки або м'ясо з гарніром, а в кінці кисіль .
Для малюка, якому 2 роки, дитяче меню повинно включати рецепти з різними інгредієнтами, але близько 70% обов'язково складають вуглеводи.
Раціон дитини в 2 роки повинен включати в себе м'ясо, рибу або яйце, молоко та крупи з овочами щодня. Кожна група має свої функції, тому замінити одні продукт іншим не вийде.
Як і раніше, дитині можна пропонувати супи-пюре в якості першої страви. Для приготування бульйону найкраще підійде курка, телятина або кролик.
Інгредієнти:
м'ясо курки - 05 кг;
морква - 1 шт;
цибулина - 1 шт;
молоко - 1 ст;
борошно - 2 ст. л. ;
вершкове масло - 2 ст. л.;
вода - 05 л;
сметана - 05 склянки;
зелень за смаком.
Приготування
Зварити бульйон з курки. Вийняти м'ясо і остудити його. Поки м'ясо остигає в киплячу воду додати цибулину і моркву. Варити до тих пір, поки морква не стане м'якою. Розібрати м'ясо і пропустити його через м'ясорубку з морквою. Фарш розвести половиною склянки бульйону, додати молоко, масло, борошно. Розмішати до однорідності. Ввести масу в бульйон, постійно перемішуючи. Подавати зі сметаною і зеленню.
На друге можна приготувати рагу, пудинги або тушковані овочі. М'ясо або риба набагато корисніше, якщо їх приготувати на пару або запекти в духовці.
Пудинг з м'яса
Інгредієнти:
телятина - 50 г;
білий хліб - 1 шматок;
молоко - 50 мл;
яйце - 05 шт;
вершкове масло - 1 ч. л;
терті сухарі - 1 ч. л.
Приготування
Хліб замочити в молоці. М'ясо відварити і пропустити через м'ясорубку з хлібом. Додати жовток і перемішати. Білок збити в піну і акуратно ввести в фарш. Форму для випікання змастити маслом, посипати сухарями і викласти масу. Накрити папером, змазаним маслом і запікати 20 хвилин. Подавати з картопляним пюре.
Парові котлети
Інгредієнти:
м'ясо - 60 г;
білий хліб - 1 шматочок;
вершкове масло - 1 ч. л.
Приготування
М'ясо пропустити через м'ясорубку. Замочити хліб у молоці або воді і пропустити з м'ясом другий раз. Додати вершкове масло, посолити. Вимісити фарш до отримання гладкої однорідної маси. Викласти котлети в каструлю і залити невеликою кількістю гарячої води. Накрити кришкою і поставити в духовку на півгодини. Періодично поливати рідиною.
Десерт в першу чергу повинен бути корисним і допомагати процесу травлення. Але не все корисне хоче їсти дитина. Пропонуємо одні з нескладних рецептів для дітей 2 років, який малюк точно захоче спробувати.
Пудинг з булочки з кремом
Інгредієнти:
біла суха булка - 200 р;
вершкове масло - 30 г;
молоко - 05 склянки;
яйце - 1 шт;
борошно - 5 р;
цукор за смаком.
Приготування
Нарізати м'якоть булочки скибочками. Змастити кожну скибочку маслом і викласти у форму. Яєчний жовток розтерти з молоком. Додати в яєчно-молочну масу борошно і цукор. Поставити на повільний вогонь, кип'ятити до загустіння. Кремом залитий скибочки булки. Запікати в духовці півгодини до придбання жовтого відтінку.
Раціон дитини 2 років
Якщо раніше для дитини основними продуктами були молоко, суміші, каші та овочеві пюре , то тепер варіантів помітно більше.
Дитячі рецепти з 2 років: перші страви
Як і раніше, дитині можна пропонувати супи-пюре в якості першої страви. Для приготування бульйону найкраще підійде курка, телятина або кролик.
Інгредієнти:
Приготування
Зварити бульйон з курки. Вийняти м'ясо і остудити його. Поки м'ясо остигає в киплячу воду додати цибулину і моркву. Варити до тих пір, поки морква не стане м'якою. Розібрати м'ясо і пропустити його через м'ясорубку з морквою. Фарш розвести половиною склянки бульйону, додати молоко, масло, борошно. Розмішати до однорідності. Ввести масу в бульйон, постійно перемішуючи. Подавати зі сметаною і зеленню.
Дитячі рецепти з 2 років: страви з м'яса і овочів
На друге можна приготувати рагу, пудинги або тушковані овочі. М'ясо або риба набагато корисніше, якщо їх приготувати на пару або запекти в духовці.
Пудинг з м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Хліб замочити в молоці. М'ясо відварити і пропустити через м'ясорубку з хлібом. Додати жовток і перемішати. Білок збити в піну і акуратно ввести в фарш. Форму для випікання змастити маслом, посипати сухарями і викласти масу. Накрити папером, змазаним маслом і запікати 20 хвилин. Подавати з картопляним пюре.
Парові котлети
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо пропустити через м'ясорубку. Замочити хліб у молоці або воді і пропустити з м'ясом другий раз. Додати вершкове масло, посолити. Вимісити фарш до отримання гладкої однорідної маси. Викласти котлети в каструлю і залити невеликою кількістю гарячої води. Накрити кришкою і поставити в духовку на півгодини. Періодично поливати рідиною.
Рецепти для дітей 2 років: десерт
Десерт в першу чергу повинен бути корисним і допомагати процесу травлення. Але не все корисне хоче їсти дитина. Пропонуємо одні з нескладних рецептів для дітей 2 років, який малюк точно захоче спробувати.
Пудинг з булочки з кремом
Інгредієнти:
Приготування
Нарізати м'якоть булочки скибочками. Змастити кожну скибочку маслом і викласти у форму. Яєчний жовток розтерти з молоком. Додати в яєчно-молочну масу борошно і цукор. Поставити на повільний вогонь, кип'ятити до загустіння. Кремом залитий скибочки булки. Запікати в духовці півгодини до придбання жовтого відтінку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Полуденок для однорічної дитини
Більшість педіатрів і дієтологів схиляються до необхідності 5-кратного прийому їжі дітьми. Однією з частин режиму харчування є полудень, і у всіх
Рецепти для однорічної дитини
Однорічний вік для малюка - свого роду перехідний етап, коли закінчують грудне вигодовування і його поступово долучають до дорослої їжі. Звичайно,
Котлети для дітей
Котлети - блюдо улюблені багатьма, в тому числі і дітьми. Але, звичайно, дитячі котлети відрізняються від дорослих та інгредієнтами і способом
М'ясне суфле для дітей
М'ясо - джерело білка, необхідного для здоров'я і повноцінного розвитку дитини. Але як приготувати його дитині, який ще погано вміє жувати і кусати і
Суп-пюре для дітей
Суп-пюре - чудовий і смачний спосіб урізноманітнити раціон дитини. Тим більше, що завдяки своїй консистенції, такі супи можна пропонувати дітям
Пюре з кабачків для дитини
Кабачок - один з перших овочів, з яким знайомлять дитину. Він відмінно підходить для першого прикорму, так як практично не викликає алергії і добре