Вернуться назад Распечатать

Рецепти для дітей 2 років

Рецепти для дітей 2 років
На другому році життя у дитини починає формуватися свій смак щодо їжі, з'являються улюблені і нелюбимі страви. У цей період меню крихти вже трохи нагадує раціон дорослого. Але поспішати ввести все і відразу не варто.

Раціон дитини 2 років


Якщо раніше для дитини основними продуктами були молоко, суміші, каші та овочеві пюре , то тепер варіантів помітно більше.
  • Розглянемо основні положення раціону харчування дитини 2 роки.

  • Як і раніше, харчування залишається п'ятиразовим. Сніданок і вечеря повинні бути приблизно рівними, на другий сніданок і полуденок пропонуємо більш легкі страви. Найбільшу кількість поживних речовин дитина повинна отримувати в обідній час.

  • Тепер в раціон дитини в 2 роки входить повноцінне меню з трьох страв на обід. На перше рідка їжа, потім шматочок рибки або м'ясо з гарніром, а в кінці кисіль .

  • Для малюка, якому 2 роки, дитяче меню повинно включати рецепти з різними інгредієнтами, але близько 70% обов'язково складають вуглеводи.

  • Раціон дитини в 2 роки повинен включати в себе м'ясо, рибу або яйце, молоко та крупи з овочами щодня. Кожна група має свої функції, тому замінити одні продукт іншим не вийде.


  • Дитячі рецепти з 2 років: перші страви


    Як і раніше, дитині можна пропонувати супи-пюре в якості першої страви. Для приготування бульйону найкраще підійде курка, телятина або кролик.
    Інгредієнти:

  • м'ясо курки - 05 кг;

  • морква - 1 шт;

  • цибулина - 1 шт;

  • молоко - 1 ст;

  • борошно - 2 ст. л. ;

  • вершкове масло - 2 ст. л.;

  • вода - 05 л;

  • сметана - 05 склянки;

  • зелень за смаком.


  • Приготування
    Зварити бульйон з курки. Вийняти м'ясо і остудити його. Поки м'ясо остигає в киплячу воду додати цибулину і моркву. Варити до тих пір, поки морква не стане м'якою. Розібрати м'ясо і пропустити його через м'ясорубку з морквою. Фарш розвести половиною склянки бульйону, додати молоко, масло, борошно. Розмішати до однорідності. Ввести масу в бульйон, постійно перемішуючи. Подавати зі сметаною і зеленню.

    Дитячі рецепти з 2 років: страви з м'яса і овочів


    На друге можна приготувати рагу, пудинги або тушковані овочі. М'ясо або риба набагато корисніше, якщо їх приготувати на пару або запекти в духовці.
    Пудинг з м'яса
    Інгредієнти:

  • телятина - 50 г;

  • білий хліб - 1 шматок;

  • молоко - 50 мл;

  • яйце - 05 шт;

  • вершкове масло - 1 ч. л;

  • терті сухарі - 1 ч. л.


  • Приготування
    Хліб замочити в молоці. М'ясо відварити і пропустити через м'ясорубку з хлібом. Додати жовток і перемішати. Білок збити в піну і акуратно ввести в фарш. Форму для випікання змастити маслом, посипати сухарями і викласти масу. Накрити папером, змазаним маслом і запікати 20 хвилин. Подавати з картопляним пюре.
    Парові котлети
    Інгредієнти:

  • м'ясо - 60 г;

  • білий хліб - 1 шматочок;

  • вершкове масло - 1 ч. л.


  • Приготування
    М'ясо пропустити через м'ясорубку. Замочити хліб у молоці або воді і пропустити з м'ясом другий раз. Додати вершкове масло, посолити. Вимісити фарш до отримання гладкої однорідної маси. Викласти котлети в каструлю і залити невеликою кількістю гарячої води. Накрити кришкою і поставити в духовку на півгодини. Періодично поливати рідиною.

    Рецепти для дітей 2 років: десерт


    Десерт в першу чергу повинен бути корисним і допомагати процесу травлення. Але не все корисне хоче їсти дитина. Пропонуємо одні з нескладних рецептів для дітей 2 років, який малюк точно захоче спробувати.
    Пудинг з булочки з кремом
    Інгредієнти:

  • біла суха булка - 200 р;

  • вершкове масло - 30 г;

  • молоко - 05 склянки;
  • Рецепти для дітей 2 років

  • яйце - 1 шт;

  • борошно - 5 р;

  • цукор за смаком.


  • Приготування
    Нарізати м'якоть булочки скибочками. Змастити кожну скибочку маслом і викласти у форму. Яєчний жовток розтерти з молоком. Додати в яєчно-молочну масу борошно і цукор. Поставити на повільний вогонь, кип'ятити до загустіння. Кремом залитий скибочки булки. Запікати в духовці півгодини до придбання жовтого відтінку.