На другому році життя у дитини починає формуватися свій смак щодо їжі, з'являються улюблені і нелюбимі страви. У цей період меню крихти вже трохи нагадує раціон дорослого. Але поспішати ввести все і відразу не варто.
Раціон дитини 2 років
Якщо раніше для дитини основними продуктами були молоко, суміші, каші та овочеві пюре , то тепер варіантів помітно більше.
Розглянемо основні положення раціону харчування дитини 2 роки. Як і раніше, харчування залишається п'ятиразовим. Сніданок і вечеря повинні бути приблизно рівними, на другий сніданок і полуденок пропонуємо більш легкі страви. Найбільшу кількість поживних речовин дитина повинна отримувати в обідній час. Тепер в раціон дитини в 2 роки входить повноцінне меню з трьох страв на обід. На перше рідка їжа, потім шматочок рибки або м'ясо з гарніром, а в кінці кисіль . Для малюка, якому 2 роки, дитяче меню повинно включати рецепти з різними інгредієнтами, але близько 70% обов'язково складають вуглеводи. Раціон дитини в 2 роки повинен включати в себе м'ясо, рибу або яйце, молоко та крупи з овочами щодня. Кожна група має свої функції, тому замінити одні продукт іншим не вийде. Дитячі рецепти з 2 років: перші страви
Як і раніше, дитині можна пропонувати супи-пюре в якості першої страви. Для приготування бульйону найкраще підійде курка, телятина або кролик.
Інгредієнти: м'ясо курки - 05 кг; морква - 1 шт; цибулина - 1 шт; молоко - 1 ст; борошно - 2 ст. л. ; вершкове масло - 2 ст. л.; вода - 05 л; сметана - 05 склянки; зелень за смаком. Приготування Зварити бульйон з курки. Вийняти м'ясо і остудити його. Поки м'ясо остигає в киплячу воду додати цибулину і моркву. Варити до тих пір, поки морква не стане м'якою. Розібрати м'ясо і пропустити його через м'ясорубку з морквою. Фарш розвести половиною склянки бульйону, додати молоко, масло, борошно. Розмішати до однорідності. Ввести масу в бульйон, постійно перемішуючи. Подавати зі сметаною і зеленню.
Дитячі рецепти з 2 років: страви з м'яса і овочів
На друге можна приготувати рагу, пудинги або тушковані овочі. М'ясо або риба набагато корисніше, якщо їх приготувати на пару або запекти в духовці.
Пудинг з м'яса Інгредієнти: телятина - 50 г; білий хліб - 1 шматок; молоко - 50 мл; яйце - 05 шт; вершкове масло - 1 ч. л; терті сухарі - 1 ч. л. Приготування Хліб замочити в молоці. М'ясо відварити і пропустити через м'ясорубку з хлібом. Додати жовток і перемішати. Білок збити в піну і акуратно ввести в фарш. Форму для випікання змастити маслом, посипати сухарями і викласти масу. Накрити папером, змазаним маслом і запікати 20 хвилин. Подавати з картопляним пюре.
Парові котлети Інгредієнти: м'ясо - 60 г; білий хліб - 1 шматочок; вершкове масло - 1 ч. л. Приготування М'ясо пропустити через м'ясорубку. Замочити хліб у молоці або воді і пропустити з м'ясом другий раз. Додати вершкове масло, посолити. Вимісити фарш до отримання гладкої однорідної маси. Викласти котлети в каструлю і залити невеликою кількістю гарячої води. Накрити кришкою і поставити в духовку на півгодини. Періодично поливати рідиною.
Рецепти для дітей 2 років: десерт
Десерт в першу чергу повинен бути корисним і допомагати процесу травлення. Але не все корисне хоче їсти дитина. Пропонуємо одні з нескладних рецептів для дітей 2 років, який малюк точно захоче спробувати.
Пудинг з булочки з кремом Інгредієнти: біла суха булка - 200 р; вершкове масло - 30 г; молоко - 05 склянки; яйце - 1 шт; борошно - 5 р; цукор за смаком. Приготування Нарізати м'якоть булочки скибочками. Змастити кожну скибочку маслом і викласти у форму. Яєчний жовток розтерти з молоком. Додати в яєчно-молочну масу борошно і цукор. Поставити на повільний вогонь, кип'ятити до загустіння. Кремом залитий скибочки булки. Запікати в духовці півгодини до придбання жовтого відтінку.