Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » М'ясне суфле для дітей

М'ясне суфле для дітей

17-03-2015, 09:06
5 622
М'ясне суфле для дітей
Правильне харчування дітей - обов'язкова умова нормального росту і розвитку дитячого організму. Щоб забезпечити дитину необхідним йому кількістю білка, педіатри та дієтологи рекомендують включати в раціон дітей (з 8-9 місяців) м'ясо та м'ясні продукти. У даній статті ми розглянемо, як приготувати суфле для дитини.

Куряче суфле для дітей


Таке суфле відмінно підійде для однорічної дитини. Та й старший малюк оцінить смак цього чудового блюда.
Інгредієнти:

  • свіже куряче м'ясо без жилок, шкіри або жиру - 50 г;

  • м'якуш білого хліба або булки - 15-20 г;

  • перепелине яйце - 1 шт.;

  • ріпчасту цибулю (необов'язково);

  • молоко;

  • сіль (за смаком);

  • вершкове масло для змащування форми.


  • Приготування
    Відварити м'ясо і добре подрібнити (в блендері або м'ясорубці). Хлібний м'якуш вимочити в молоці і подрібнити так само, як і м'ясо. Змішуємо хліб і м'ясо, додаємо туди ж яйце, сіль, трохи подрібненого лука, і гарненько вимішуємо отриманий фарш. Після того, як суміш стала однорідною, і окремих шматочків м'яса або булки не залишилося, розбавляємо фарш молоком, поки він не стане «кашкою». Змастити форму маслом і випікати в духовці, мікрохвильовій печі або пароварці до готовності (10-15 хвилин).
    За цим принципом можна зробити кілька варіантів суфле з м'яса індички, кролика) для дітей.

    Суфле з яловичини для дитини


    Якщо суфле куряче вам не підходить (наприклад, у дитини схильність до алергічних реакцій і страви з куркою небажані), спробуйте приготувати м'ясне суфле з яловичини. Зробіть страви не порційно, а у великому обсязі - отримаєте чудовий вечерю для всієї родини.
    Інгредієнти:

  • свіжа яловичина - 300 г;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • м'якуш пшеничного хліба (булки) - 100 г;

  • вершкове масло - 10г+для змащування форми;

  • сіль (за смаком).


  • Приготування
    Підготувати м'ясо: вимити, очистити від жиру, прожилок, відварити в підсоленій воді. Розмочити хлібний м'якуш у холодній воді або молоці. Відварене м'ясо подрібнити в блендері разом з хлібною масою, розм'якшеним вершковим маслом і яєчними жовтками. Охолоджені яєчні білки збити окремо і обережно ввести у готовий фарш (помішувати масу при цьому потрібно акуратно, в одну сторону). Готову масу перекласти в підготовлену форму і запекти в духовці до появи рум'яної скоринки (близько 25-35 хвилин).

    Суфле з печінки для дитини


    Багато малюки геть відмовляються від деяких продуктів, наприклад, печінки і відмовляються вживати страву, якщо помічають, що в їх складі є нелюбимий продукт. Батьки ламають голову, чим замінити корисний продукт, а між тим перехитрити маленького привереду іноді можна звичайної маскуванням - наприклад, приготувати суфле з печінки. Смак цього ніжного страви оцінять не тільки діти, але і їх батьки.
    Інгредієнти:

  • печінка (куряча, яловича, теляча) - 240 г;

  • пшеничне борошно - 15 г;

  • молоко - 150 мл;

  • яйце куряче - 1-2 шт. (залежно від розміру);

  • вершкове масло - 15 г + для змащування форми;

  • сіль (за смаком).


  • Приготування
    Підготовлену печінку (вимиту й очищену від плівок) відварити і збити у блендері разом з іншими інгредієнтами до однорідності. Підготувати форму змастити вершковим маслом), вилити готовий фарш у форму і запекти в духовці до готовності (до появи апетитною скоринки).
    М'ясне суфле для дітей

    За таким же принципом можна готувати рибні суфле. Для цього 240 г печінки замінюєте такою ж кількістю рибного філе (хек, тріска, щука, форель, лосось - суфле можна зробити практично з будь-якої риби, так що вибір за вами), інші компоненти і технологія приготування страви залишаються такими ж, як і для суфле з печінки.
    В якості гарніру до м'ясних суфле для дітей відмінно підходять відварні, запечені чи тушковані овочі (морква, кабачки, горох).
    І не забувайте, що культура харчування прищеплюється з самого малого віку, тому не нехтуйте прикрасами страви і привабливою сервіровкою столу для сімейних обідів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суфле з печінки в духовці
    Суфле з печінки в духовці
    Ніжне і дієтичне суфле з печінки прекрасно підійде як для дорослого, так і дитячого харчування. Його можна приготувати на пару або в духовці.
    Суфле з яловичини
    Суфле з яловичини
    М'ясо дуже важливий продукт для правильно харчування та насичення організму корисними мікроелементами. Але якщо в силу різних причин ви не хочете
    Рибне суфле для дитини
    Рибне суфле для дитини
    Маленьким дітям рибу для прикорму починають давати не раніше 7-9 місяців, так як рибні продукти можуть викликати алергічну реакцію. Зазвичай
    Сирне суфле в пароварці
    Сирне суфле в пароварці
    Сирне суфле, приготована в пароварці, неодмінно порадує вас і ваших домочадців своїм ніжним смаком і чудовим зовнішнім виглядом. Давайте з вами
    Суфле в мікрохвильовці
    Суфле в мікрохвильовці
    Суфле - це швидке і смачне блюдо. Воно також може бути чудовим варіантом сніданку, особливо, якщо на готування вранці катастрофічно не вистачає часу.
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле в мультиварці
    М'ясне суфле - це чудове доповнення до арсеналу закусок на святковому столі. Його приготувати не складе особливих труднощів, якщо у вас є