Правильне харчування дітей - обов'язкова умова нормального росту і розвитку дитячого організму. Щоб забезпечити дитину необхідним йому кількістю білка, педіатри та дієтологи рекомендують включати в раціон дітей (з 8-9 місяців) м'ясо та м'ясні продукти. У даній статті ми розглянемо, як приготувати суфле для дитини.
Куряче суфле для дітей
Таке суфле відмінно підійде для однорічної дитини. Та й старший малюк оцінить смак цього чудового блюда.
Інгредієнти: свіже куряче м'ясо без жилок, шкіри або жиру - 50 г; м'якуш білого хліба або булки - 15-20 г; перепелине яйце - 1 шт.; ріпчасту цибулю (необов'язково); молоко; сіль (за смаком); вершкове масло для змащування форми. Приготування
Відварити м'ясо і добре подрібнити (в блендері або м'ясорубці). Хлібний м'якуш вимочити в молоці і подрібнити так само, як і м'ясо. Змішуємо хліб і м'ясо, додаємо туди ж яйце, сіль, трохи подрібненого лука, і гарненько вимішуємо отриманий фарш. Після того, як суміш стала однорідною, і окремих шматочків м'яса або булки не залишилося, розбавляємо фарш молоком, поки він не стане «кашкою». Змастити форму маслом і випікати в духовці, мікрохвильовій печі або пароварці до готовності (10-15 хвилин).
За цим принципом можна зробити кілька варіантів суфле з м'яса індички, кролика) для дітей.
Суфле з яловичини для дитини
Якщо суфле куряче вам не підходить (наприклад, у дитини схильність до алергічних реакцій і страви з куркою небажані), спробуйте приготувати м'ясне суфле з яловичини. Зробіть страви не порційно, а у великому обсязі - отримаєте чудовий вечерю для всієї родини.
Інгредієнти: свіжа яловичина - 300 г; куряче яйце - 2 шт.; м'якуш пшеничного хліба (булки) - 100 г; вершкове масло - 10г+для змащування форми; сіль (за смаком). Приготування Підготувати м'ясо: вимити, очистити від жиру, прожилок, відварити в підсоленій воді. Розмочити хлібний м'якуш у холодній воді або молоці. Відварене м'ясо подрібнити в блендері разом з хлібною масою, розм'якшеним вершковим маслом і яєчними жовтками. Охолоджені яєчні білки збити окремо і обережно ввести у готовий фарш (помішувати масу при цьому потрібно акуратно, в одну сторону). Готову масу перекласти в підготовлену форму і запекти в духовці до появи рум'яної скоринки (близько 25-35 хвилин).
Суфле з печінки для дитини
Багато малюки геть відмовляються від деяких продуктів, наприклад, печінки і відмовляються вживати страву, якщо помічають, що в їх складі є нелюбимий продукт. Батьки ламають голову, чим замінити корисний продукт, а між тим перехитрити маленького привереду іноді можна звичайної маскуванням - наприклад, приготувати суфле з печінки. Смак цього ніжного страви оцінять не тільки діти, але і їх батьки.
Інгредієнти: печінка (куряча, яловича, теляча) - 240 г; пшеничне борошно - 15 г; молоко - 150 мл; яйце куряче - 1-2 шт. (залежно від розміру); вершкове масло - 15 г + для змащування форми; сіль (за смаком). Приготування Підготовлену печінку (вимиту й очищену від плівок) відварити і збити у блендері разом з іншими інгредієнтами до однорідності. Підготувати форму змастити вершковим маслом), вилити готовий фарш у форму і запекти в духовці до готовності (до появи апетитною скоринки).
За таким же принципом можна готувати рибні суфле. Для цього 240 г печінки замінюєте такою ж кількістю рибного філе (хек, тріска, щука, форель, лосось - суфле можна зробити практично з будь-якої риби, так що вибір за вами), інші компоненти і технологія приготування страви залишаються такими ж, як і для суфле з печінки.
В якості гарніру до м'ясних суфле для дітей відмінно підходять відварні, запечені чи тушковані овочі (морква, кабачки, горох).
І не забувайте, що культура харчування прищеплюється з самого малого віку, тому не нехтуйте прикрасами страви і привабливою сервіровкою столу для сімейних обідів.